Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Інформаційно-методичний семінар «ЕКОЛОГІЯ 2020-2021. Зміни, що відбулися та очікувані новації.»

Інформаційно-методичний семінар на тему:

«ЕКОЛОГІЯ 2020-2021. Зміни, що відбулися та очікувані новації.»  в м. Києві 10 - 11 лютого 2021 року

(16 академічних годин, 0,53 кредиту ЄКТС)

На семінар запрошуються керівники та фахівці підрозділів з охорони навколишнього середовища підприємств та проектних і науково-дослідних інститутів, співробітники управлінь та відділів з охорони довкілля, проектувальники та розробники розділу ОВНС у проектній документації, експерти будівельні та юристи підприємств.

У програмі семінару:

Концепція реалізації державної політики у сфері промислового забруднення.

1. Проект Закону України «Про запобігання, зменшення та контроль промислового забруднення» (схвалений КМУ 23.09.2020)

Інтегрований дозвіл як новий інструмент в екологічному законодавстві України. 

Морозова Юлія Олександрівна, заступник директора департаменту дозвільно-ліцензійної діяльності та запобігання промисловому забрудненню, начальник відділу формування політики із запобігання промисловому забрудненню.

2. Досвід та практика проведення процедури оцінки впливу на довкілля (ОВД) в Україні.

Типові порушення та практичні рішення.

Картавцев Олег Миколайович, керівник Комітету з ОВД Громадської ради Міндовкілля України.

3. Стратегічна екологічна оцінка як інструмент екологічної політики України.

Трофименко Наталія Степанівна, заступник керівника Інформаційно-просвітницького Орхуського центру Міндовкілля України, екс-заступник директора Департаменту стратегії та європейської інтеграції - начальник відділу стратегічного планування та екологічної політики Мінприроди України.

4. Вимоги Закону України «Про засади моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів» (діє з 01.01.2021 р.) та його вплив на діяльність суб'єктів господарювання.

Юхимчук Ольга Юріївна, начальник відділу впровадження системи торгівлі викидами Департаменту кліматичної політики та збереження озонового шару Міндовкілля України.

5. Вимоги Закону України від 12.12.2019 № 376-ІХ «Про регулювання господарської діяльності з озоноруйнівними речовинами та фторованими парниковими газами» (діє з 27.12.2019)

Василенко Валентина Григорівна, заступник директора Департаменту кліматичної політики та збереження озонового шару, начальник відділу моніторингу довкілля та захисту озонового шару Міндовкілля У крайні.

6. Нове у державному регулюванні сфери поводження з відходами. Національна стратегія управління відходами в Україні до 2030 року.

Проект Закону України «Про управління відходами».

Практичні рекомендації щодо проведення інвентаризації утворення відходів.

Рекомендації щодо розроблення власних нормативів утворення відходів на підприємстві.

Назарчук Олена Анатоліївна, заступник директора ТОВ «ЮНІЛОС-Україна», екс-начальник відділу поводження з відходами та небезпечними хімічними речовинами Департаменту екологічної безпеки Мінприроди України.

7. Нове у дозвільній системі та механізмах регулювання у сфері охорони атмосферного повітря.

Подоляк Ігор Павлович, головний спеціаліст відділу охорони атмосферного повітря Департамент дозвільно-ліцензійної діяльності та запобігання промисловому забрудненню Міндовкілля України.

8. Нові діючі законодавчі та нормативно-правові акти у сфері організації та виконання вимірювань вмісту забруднюючих речовин у викидах стаціонарних джерел забруднення атмосферного повітря та газоочисних установок.

Вимоги чинних національних стандартів щодо розташування, обладнання місць вимірювань параметрів газового потоку, виконання вимірювань і відбирання проб.

Зіскінд Юхим Левович, провідний фахівець з питань інструментально-лабораторного контролю, співрозробник «ПРАВИЛ технічної експлуатації установок очистки газу» та нових діючих ДСТУ з інструментально-лабораторного контролю.

9. Основні вимоги законодавства України щодо охорони поверхневих, підземних вод та ґрунтів.

Контроль джерел скидів забруднюючих речовин у водні об'єкти. Періодичність і способи контролю показників ефективності роботи водоочисних споруд.

Контроль стану ґрунтів.

Жмудь Ірина Володимирівна, провідний фахівець з питань інструментально-лабораторного контролю.

10. Організація та здійснення виробничого контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства.

Тарасюк Микола Володимирович, начальник відділу Управління державного екологічного нагляду (контролю) природних ресурсів Державної екологічної інспекції України, старший державний інспектор України з охорони навколишнього природного середовища.

12. Відповідальність за порушення вимог діючого природоохоронного законодавства.

Баб 'як Олексій Степанович, незалежний експерт-консультант.

Семінар відбудеться 10-11 лютого 2021 року в Інформаційно-просвітницькому Орхуському центрі (м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського (Урицького), 35 (Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України), 1 поверх, ліве крило).

Початок семінару о 10.00, реєстрація учасників з 9.30. !!!Увага! Кількість учасників семінару обмежена вимогами карантинних заходів!!!

Онлайн-семінар відбудеться 10-11 лютого 2021 року. Початок онлайн-семінару о 10.00, реєстрація та підключення учасників з 9.30.

Регламент семінару/онлайн-семінару (перший та другий день): 09.30 - 10.00 Реєстрація та підключення учасників, 10.00 - 17.15 Зайняття за програмою з перервами.

Вартість участі у онлайн-семінарі (за одного учасника) 3 600 грн. 00 коп., без ПДВ.

Зазначена сума включає: участь у онлайн-семінарі, нормативно-методичні матеріали та консультації викладачів.

При участі двох і більше представників однієї організації ~ знижка 5%.

Кожний учасник отримає Свідоцтво про участь у семінарі.

Для участі у семінарі/онлайн-семінарі необхідно: зареєструватись за посиланням https://u.to/aRjlGg, або заповнити анкету-заявку та надіслати її на post(fl),ukrseminar.com. після чого отримати рахунок-фактуру (при необхідності - Договір).

Офіційне запрошення на онлайн-семінар можна завантажити за посиланням https://u.to/oB-lGg.

Увага! Підключення учасників до онлайн семінару буде проводитися за умови попередньої оплати участі, або наявності підписаного з організацією Договору на участь у інформаційно-методичному онлайн-семінарі та гарантійного листа.

Звертаємо Вашу увагу - за участь у семінарі/онлайн-семінарі (16 академічних годин), що проводиться в якості спеціальної короткострокової програми підвищення кваліфікації, держслужбовцям та посадовим особам органів місцевого самоврядування може бути зараховано по 0,53 кредиту ЄКТС (пост. КМУ від 06.02.2019 р. №106).

Увага! Семінар/онлайн-семінар практичний. Ви маєте можливість заздалегідь надсилати до УкрЦПН електронною поштою запитання до лекторів.

Учасники семінару/онлайн-семінару отримають поштою акти про надання їм інформаційно-консультаційних послуг та копію свідоцтва платника єдиного податку.

Для контактів (10.00 - 18.00):           (044) 229-78-93,

                                                             (050) 961-73-44