Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Засідання Національного круглого столу щодо розробки Державної стратегії та Плану дій з удосконалення національної системи управління ландшафтними пожежами.

Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України  (далі - Міндовкілля) з метою розгляду та обговорення пропозицій до проєкту Державної стратегії національної системи управління ландшафтними пожежами 01 грудня 2020 року в режимі вебконференції було проведено засідання Національного круглого столу щодо розробки Державної стратегії та Плану дій з удосконалення національної системи управління ландшафтними пожежами.

Засідання було підготовлено Регіональним Східноєвропейським центром моніторингу пожеж у співпраці з директором Глобального центру моніторингу пожеж (GFMC) проф. Йоганном Георгом Голдаммером. В ході засідання були розглянуті проблеми ландшафтних пожеж в Україні, діяльність Національного університету біоресурсів і природокористування України та Регіонального Східноєвропейського центру моніторингу пожеж спільно з Радою Європи та Глобальним центром моніторингу пожеж з удосконалення діючої системи охорони природних ландшафтів від пожеж, останні зміни законодавства щодо боротьби з ландшафтними пожежами, пріоритети системи охорони природних ландшафтів від пожеж.

В засіданні прийняли участь заступник директора Департаменту захисту довкілля та природокористування Харківської обласної державної адміністрації Андрій Нерета, представники Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства, Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області.