Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Інформація про проведення громадських слухань під час карантину.

Розпорядженням голови Харківської обласної державної адміністрації від 21.03.2020 року №145 встановлено режим надзвичайної ситуації на території Харківської області.

Департамент екології та природних ресурсів Харківської обласної державної адміністрації (далі Департамент) інформує, і по Постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу СОVID-19» на усій території України з 12 березня до 3 квітня 2020 р. установлено карантин.

Зазначеною постановою міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади, обласним, Київській міській державним адміністраціям разом з органами місцевого самоврядування доручено організувати виконання та контроль за дотриманням на відповідній території вимог цієї постанови, своєчасним і повним проведенням профілактичних і протиепідемічних заходів.

17 березня 2020 року на виконання доручення Президента України, рішення Державної комісії з питань ТЕБ і НС Кабінет Міністрів України прийняв рішення щодо обмеження пасажирських перевезень на території України для запобігання поширенню коронавірусної інфекції.

Того ж дня, Верховною Радою України прийнято Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (СОVID-19)», яким передбачається посилення відповідальності посадових осіб, у тому числі за порушення правил щодо карантину людей.

Відповідно до частини 3 статті 7 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» уповноважений територіальний орган, а у випадках, визначених частинами третьою і четвертою статті 5 цього Закону, - уповноважений центральний орган зобов’язаний забезпечити громадське обговорення у процесі здійснення оцінки впливу на довкілля. Відповідно до частини п’ятої статті 7 Закону громадське обговорення планованої діяльності після подання звіту з оцінки впливу на довкілля проводиться у формі громадських слухань та у формі надання письмових зауважень і пропозицій (у тому числі в електронному вигляді).

Тобто із вказаної норми вбачається, що громадське слухання є обов’язковою проте не виключною формою громадського обговорення.

З урахуванням практики застосування положень Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» не вбачається за можливе спрогнозувати точну кількість учасників майбутніх слухань, однак середньостатистичним показником є 30-50 учасників/на 1 слухання.

Таким чином, для недопущення поширення коронавірусу СОVID-19 на території країни та Харківської області, з метою дотримання заборон щодо проведення масових заходів кількістю понад 10 осіб, у зв’язку з обмеженням транспортних сполучень (в тому числі внутрішньообласного), а також встановленого режиму надзвичайної ситуації на території Харківської області повідомляємо, що громадське обговорення проводиться у формі письмових зауважень, коментарів та пропозицій (у тому числі в електронному вигляді) по планованій діяльності:

  • за реєстраційним номером у Єдиному реєстрі з оцінки впливу на довкілля № 20199164507 щодо рекультивації існуючої та будівництво нової ділянки полігону твердих побутових відходів (ТПВ), будівництво сортувальної лінії на території Зміївської міської ради Зміївського району Харківської області (за межами населених пунктів) до 03 квітня 2020 року включно;
  • за реєстраційним номером у Єдиному реєстрі з оцінки впливу на довкілля № 201911294899 щодо видобування підземних вод з канівсько-бучацького водоносного горизонту (св. №№1, 2, 3а, 4) та альб-сеноманського водоносного комплексу (св. №№3, 7р) на водозаборі ТОВ «ФОРС С» родовища «Лозовеньковське» до 03 квітня 2020 року включно.