Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область одна з найбільш відповідальних в Україні з питання ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ.

У вересні 2016 року Міністерство екології та природних ресурсів України презентувало електронний сервіс  «Ecomapa.gov.ua» – інтерактивну карту сміттєзвалищ України.

За понад два роки роботи електронного сервісу «Ecomapa.gov.ua» від мешканців Харківської області в он-лайн доступі надійшло 380 звернень стосовно виявлених несанкціонованих сміттєзвалищ.

Вказані відомості оперативно було опрацьовано обласною державною адміністрацією та направлено до місцевих органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування для організації комплексу заходів щодо приведення території до належного санітарно-екологічного стану. Одночасно було повідомлено державні органи, що забезпечують державний контроль за додержанням вимог екологічного та санітарно-епідеміологічного законодавства.

Міністерством екології та природних ресурсів України, яке запровадило в Україні роботу Інтерактивної мапи сміттєзвалищ, визначено Харківську область однією з найвідповідальніших в частині розгляду повідомлень електронного сервісу та ліквідації несанкціонованих смітників.

На цей час, на сторінках електронного сервісу «Ecomapa.gov.ua» вже підтверджено заявниками інформацію про ліквідацію 98 виявлених у Харківській області несанкціонованих сміттєзвалищ. Ще по 170 сміттєзвалищах інформація про їх ліквідацію, надіслана заявникам, потребує підтвердження.

 З метою приведення території Харківської області до належного санітарно-екологічного стану, обласна державна адміністрація закликає громадян активніше користуватися електронним сервісом «Ecomapa.gov.ua» та надсилати фотознімки з місць виявлених сміттєзвалищ.

Додати інформацію про сміттєзвалище може будь-який громадянин України. Для цього достатньо: завантажити мобільний додаток «Екомапа» із функцією он-лайн сповіщення про виявлені сміттєзвалища (завантажити мобільний додаток можна в Google Play); сфотографувати виявлене сміттєзвалище; надіслати фото через додаток «Екомапа» з вказаним місцезнаходженням стихійного сміттєзвалища. Також, можливо сфотографувати виявлене сміттєзвалище; зайти на сайт та зареєструватися; надіслати звернення.

Отримана інформація оперативно опрацьовується модератором та наноситься на карту.