Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Інформація щодо роботи автозаправної станції по вул. Шевченка, 41

На території міста Харкова, в центральній його частині, по вул. Шевченка, 41 розташована автозаправна станція потужністю 350 заправок на добу.

Відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України                          від 28.08.2013 року № 808 «Про затвердження переліку видів діяльності та об’єктів, що становлять підвищену екологічну небезпеку» дана діяльність є екологічно небезпечною.

Автозаправну станцію введено в експлуатацію наприкінці 2014 року.

Експлуатацію даного об’єкта  здійснює ТОВ «ВЕСТ ОЙЛ ГРУП».

У квітні 2015 року ТОВ «ВЕСТ ОЙЛ ГРУП» звернувся до суду з позовом про визнання протиправною бездіяльність Департаменту екології та природних ресурсів Харківської обласної державної адміністрації (далі – Департамент) , яка на думку підприємства, полягала у протиправних відмовах у видачі дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Усі відмови ґрунтувалися на встановленні факту подання підприємством у заяві та документах, що додаються до неї, недостовірних відомостей. Ухвалою Харківського окружного адміністративного суду в задоволенні позовних вимог ТОВ «ВЕСТ ОЙЛ ГРУП» було відмовлено у повному обсязі.

З цього приводу, Департамент також звертався до суду з адміністративним позовом про застосування заходів державного реагування у виді тимчасового припинення діяльності екологічно небезпечного об’єкта до моменту отримання усіх необхідних документів дозвільного характеру. Нажаль суд відмовив у задоволенні позовних вимог Департаменту, пославшись на відсутність права на здійснення заходів державного нагляду (контролю) в частині дотримання вимог законодавства про охорону атмосферного повітря щодо наявності та додержання дозволів на викиди забруднюючих речовин.

Департамент інформував з вищезазначеного питання правоохоронні органи та Державну екологічну інспекцію у Харківській області для вжиття заходів згідно чинного законодавства України.

До теперішнього часу суб’єкт господарювання  - товариство «ВЕСТ ОЙЛ ГРУП» здійснює свою господарську діяльність без наявності позитивного висновку державної екологічної експертизи, що є порушенням вимог ст. 29 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» та ст. 50 Закону України «Про екологічну експертизу», а також без дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, що є порушенням ст. 11 Закону України «Про атмосферне повітря».