Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Засідання профільної робочої групи з питань екології та природних ресурсів Харківського регіонального комітету економічних реформ з питання «Наявності дозволів на викиди забруднюючих речовин стаціонарними джерелами у суб’єктів господарювання Харківсько

Затверджую
Перший заступник голови обласної
державної адміністрації
_____________________В.Г. Дулуб

Протокол

Засідання профільної робочої групи з питань екології та природних ресурсів
Харківського регіонального комітету економічних реформ з питання
«Наявності дозволів на викиди забруднюючих речовин стаціонарними джерелами у суб’єктів господарювання Харківської області».

Від 12 грудня 2013 р. м. Харків

Присутні:
Кушнерський М.Я. – заступник голови робочої групи, перший заступник директора Департаменту екології та природних ресурсів Харківської обласної державної адміністрації;
Кравець О.А. – секретар робочої групи, головний спеціаліст відділу державної екологічної експертизи, моніторингу та зв’язків з громадськістю;
Зозуля О.М. – член робочої групи, заступник начальника управління, начальник відділу охорони земельних, водних ресурсів, надр, контролю та координації заходів охорони навколишнього природного середовища;
Стребкова А.Ю. – член робочої групи, заступник начальника управління, начальник відділу державної екологічної експертизи, моніторингу та зв’язків з громадськістю;
Теребило О.М. – член робочої групи, начальник відділу поводження з відходами;
Топчій Д.В. – член робочої групи, начальник відділу охорони атмосферного повітря.

Порядок денний:
Обговорення питання щодо наявності дозволів на викиди забруднюючих речовин стаціонарними джерелами у суб’єктів господарювання Харківської області.

Виступив Топчій Д.В. – начальник відділу охорони атмосферного повітря, який доповів що згідно статті 11 Закону України "Про охорону атмосферного повітря", викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами можуть здійснюватися після отримання дозволу, який видається Департаментом екології та природних ресурсів Харківської обласної державної адміністрації. Процедура отримання дозволу встановлена "Порядком проведення та оплати робіт, пов'язаних з видачею дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, обліку підприємств, установ, організацій та громадян - суб'єктів підприємницької діяльності, які отримали такі дозволи", затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 13 березня 2002 р. №302.
Так, відділом було здійснено аналіз виданих дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря в порівнянні з 2010-2012 роками. Динаміка зростання виданих дозволів спостерігається з 2010 по 2012 рік включно. Зниження чисельності виданих дозволів в 2013 році спричинено рядом причин, а саме: змінами діючого законодавства в частині надання дозвільно-погоджувальної документації у сфері охорони атмосферного повітря; проведенням ліквідації територіальних органів Мінприроди України, внаслідок чого протягом тривалого часу в області не було можливості надавати зазначену документацію суб’єктам господарювання.
З метою покращення існуючого стану, виконання суб’єктами господарювання своїх обов’язків, координації та сприяння розвитку підприємницької діяльності у зазначеній сфері відділом підготовлено звернення до суб’єктів господарювання області щодо необхідності термінового отримання дозвільно-погоджувальної документації в частині охорони атмосферного повітря, передбаченої вимогами чинного законодавства.

Вирішили:
1. Інформацію щодо отримання суб’єктами господарювання області дозвільно-погоджувальної документації у сфері охорони атмосферного повітря взяти до відома.
2. З метою покращення ситуації щодо отримання суб’єктами господарювання області дозвільно-погоджувальної документації у сфері охорони атмосферного повітря рекомендувати відділу охорони атмосферного повітря посилити роботу у даній сфері.

Заступник голови робочої групи,
Перший заступник
директора Департаменту М.Я. Кушнерський


Секретар О. Кравець

 

 

 

 

 


Як повідомив перший заступник голови обласної державної адміністрації Валентин Дулуб відбулося засідання профільної робочої групи з питань екології та природних ресурсів Харківського регіонального комітету економічних реформ, на якому розглянуто питання «Наявності дозволів на викиди забруднюючих речовин стаціонарними джерелами у суб’єктів господарювання Харківської області».
Відповідно до статті 11 Закону України "Про охорону атмосферного повітря", викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами можуть здійснюватися після отримання дозволу, який видається Департаментом екології та природних ресурсів Харківської обласної державної адміністрації. Процедура отримання дозволу встановлена "Порядком проведення та оплати робіт, пов'язаних з видачею дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, обліку підприємств, установ, організацій та громадян - суб'єктів підприємницької діяльності, які отримали такі дозволи", затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 13 березня 2002 р. №302.
Проведений аналіз виданих дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря в порівнянні з 2010-2012 роками свідчить про зниження чисельності виданих дозволів.
З метою покращення ситуації щодо отримання суб’єктами господарювання області дозвільно-погоджувальної документації у сфері охорони атмосферного повітря посилена робота у даній сфері.