Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Повідомлення про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами ПрАТ «ЛЕКХІМ-ХАРКІВ»

Повне та скорочене найменування суб´єкта господарювання: Приватне акціонерне товариство «ЛЕКХІМ-ХАРКІВ», ПрАТ «ЛЕКХІМ-ХАРКІВ» повідомляє про наміри отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Ідентифікаційний код – 22676945

Юридична та поштова адреса: 61115 м. Харків, вул. Северина Потоцького, 36.

Електронна пошта: lekhim@lekhim.net.ua, тел. (057) 717-46-32.

Метою є отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря для існуючого об´єкту, що здійснює господарську діяльность, яка пов´язана з викидами забруднюючих речовин в атмосферу, для забезпечення виконання вимог, передбачених нормативами екологічної безпеки у галузі охорони атмосферного повітря.

ПрАТ «ЛЕКХІМ-ХАРКІВ» відноситься до першої категорії видів планованої діяльності та об’єктів, які можуть мати значний вплив на довкілля і підлягають оцінці впливу на довкілля згідно ст.3, п.2 пункт 6 - фармацевтичне виробництво з використанням хімічних або біологічних процесів згідно Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» №2059VIII від 23.05.2017 р. Для підприємства був розроблений розділ ОВД, реєстраційний номер 202361910796. Отриманий позитивний висновок з оцінки впливу на довкілля 21/01-202361910796/1 від 07.02.2024 р.

Основними напрямками діяльності підприємства є: виробництво фармацевтичних препаратів і матеріалів, виробництво безалкогольних напоїв; виробництво мінеральних вод та інших вод, розлитих у пляшки.

Підприємство розміщується в Індустріальному районі м. Харкова. Нормативна СЗЗ складає 50 м. Найближча житлова забудова розміщується: в південно-східному напрямку приватна житлова забудова по вул. Михаїла Водяного буд. 1 на відстані 79 м.

До складу підприємства входять основні і допоміжні цеха та дільниці: цех м’яких лікарських форм (МЛФ), цех твердих лікарських форм (ТЛФ), цех ін’єкційних лікарських засобів (ІЛЗ 1-3), дільниця підготовки сировини (ДПС). відділ контролю якості, лабораторія мікробіологічного аналізу, лабораторія хімічного аналізу, лабораторія відділу дослідження та розробок, цех виробництва мінеральної води, дільниця по розливу стерильних ін’єкційних препаратів, приміщення зберігання легкозаймистих речовин, котельня, піст зарядки акумуляторів на електрокари, відкрита стоянка службових автомобілів на території підприємства, складські приміщення.

Від джерел викидів надходять забруднюючи речовини: спирт етиловий, етоксилати первинних спиртів С12-С15 (з спиртів оксосинтезу та гідрооксидату), хлор та сполуки хлору (у перерахунку на хлор), алкілтриметиламоній хлорид, водню перекис, ангідрид фосфорний, недиференційований за складом пил (аерозоль), етилену оксид, фенол, поліетиленгліколі: ПЭГ-400, ПЭГ-6000, кислоти жирні синтетичні фракцій С10-С16, вініл хлористий, азоту діоксид, вуглецю оксид, метан, парникові гази – діазоту оксид, вуглецю діоксид, натрію гідрооксид (натр їдкий, сода каустична), кислота оцтова, натрію хлорид (кухонна сіль), спирт метиловий, кислота о-фосфорна, спирт бензиловий, ацетонітрил (ціанометан, ціаністий метил), сульфатна кислота, гексан, ацетонітрил сульфатна кислота, кислота азотна, водень хлористий, ізопропанол, діетиловий ефір, озон, сірчана кислота, сажа, діоксид сірки, вуглеводні насичені С12-С19.

На ПрАТ «ЛЕКХІМ-ХАРКІВ» є 51 джерело викиду. Валовий викид забруднюючих речовин в атмосферу складає 2.576 т/рік, крім того парникові гази 329.006 т/рік.

Об´єкт відноситься до третьої групи, узяття на Державний облік непотрібно. На об´єкті не має виробництв або технологічного устаткування на яких повинні впроваджуватися найкращі доступні технології та методи керування і джерел викидів, з яких в атмосферне повітря надходять забруднюючи речовини від виробництв та технологічного устаткування, на яких повинні впроваджуватися заходи щодо досягнення встановлених нормативів граничнодопустимих викидів для найбільш поширених і небезпечних забруднюючих речовин. Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій та заходи щодо скорочення викидів на підприємстві не передбачаються.

Відповідно до матеріалів в яких обґрунтовуються обсяги викидів забруднюючих речовин перевищень встановлених законодавством нормативів на об´єкті не має. Згідно з результатами

розрахунків розсіювання забруднюючих речовин в атмосферному повітрі встановлено, що перевищень ГДК забруднюючих речовин на нормативної СЗЗ та в зоні впливу підприємства не має. Пропозиції щодо дозволених обсягів викидів відповідають чинному законодавству.

Зауваження та пропозиції просимо надсилати протягом 30 календарних днів з дати публікації повідомлення до Харківської обласної військової адміністрації за адресою: 61002 м. Харків, вул. Сумська, 64, тел. (057)705-21-53, e-mail: obladm@kharkivoda.gov.ua