Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Повідомлення про намір отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря проммайданчика виробнича база Комунального підприємства "Чугуїввода"

Комунальне підприємство "Чугуїввода" (скорочена назва - КП "Чугуїввода", ідентифікаційний код - 36555336), повідомляє про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами для діючого майданчика підприємства виробнича база.

Популярне резюме

Юридична адреса суб'єкта господарювання: 63506, Харківська область, м.Чугуїв, вул. Героїв Чорнобильців, 61; контактний номер телефону: +38(05746)22630; е-mail: chuguevvoda@ukr.net. Фактичне місце розташування майданчика виробнича база КП "Чугуїввода": 63506, Харківська область, м.Чугуїв, вул. Героїв Чорнобильців, 61.

Метою отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря для існуючого об’єкта є здійснення господарської діяльності, яка пов'язана з викидами забруднюючих речовин в атмосферне повітря, для забезпечення виконання вимог, передбачених нормативами екологічної безпеки у галузі охорони атмосферного повітря.

Згідно Закону України "Про оцінку впливу на довкілля" № 2059-VIII від 23.05.2017 р. та Постанови № 1010 від 13.12.2017 р. діяльність майданчика виробнича база КП "Чугуїввода" не підлягає оцінці впливу на довкілля. Основним видом діяльності проммайданчика є ремонт та технічне обслуговування службового автотранспорту підприємства. Виробництво продукції на проммайданчику виробнича база не має.

В приміщенні гаражних боксів в ремонтній зоні проводиться технічне обслуговування службового автотранспорту. В приміщенні майстерні здійснюється механічна обробка металу із застосуванням верстату токарного 16К 20П та верстату заточного. В приміщенні гаражного боксу облаштовано електрогазозварювальний піст для проведення електрозварювальних ремонтних робіт, а також проводиться газова різка металу. Опалення приміщення адмінбудівлі здійснюється за допомогою твердопаливного котла "Витязь Pro" проектною потужністю 80 кВт. Котел працює на відходах деревини. В якості резервного електроживлення на території проммайданчика передбачений генератор дизельний "KGP13 Gensset 1500" потужністю 12 кВт, який працює на дизпаливі. Джерелами утворення забруднюючих речовин є котел, генератор дизельний, металообробні верстати, електрогазозварювальні апарати та автотранспорт. На балансі підрозділу є транспорт, який зберігається та обслуговується на території майданчика, але працює поза межами майданчика. Максимальні валові викиди таких забруднюючих речовин як заліза оксид* (у перерахунку на залізо), марганець і його сполуки (у перерахунку на діоксид марганцю), кремнію діоксид аморфний (Аеросил-175), азоту діоксид, вуглецю оксид, ангідрид сірчистий, недиференційований за складом пил (аерозоль), вуглеводні насичені С12-С19 (розчинник РПК-26611 і ін.) у перерахунку на сумарний органічний вуглець в атмосферне повітря від 6 джерел викидів складатимуть 0,6302 т/рік, а також гази парникового ефекту – 102,854 т/рік.

Проммайданчик не має виробництв або технологічного устаткування, на яких повинні впроваджуватися найкращі доступні технології та методи керування. За ступенем впливу на забруднення атмосферного повітря об'єкт відноситься до третьої групи. На підприємстві відсутні джерела викидів, з яких в атмосферне повітря надходять забруднюючі речовини від виробництв та технологічного устаткування, на які повинні впроваджуватися заходи щодо досягнення встановлених нормативів граничнодопустимих викидів для найбільш поширених і небезпечних забруднюючих речовин (основні джерела), джерела викидів, що зазначені в документах, відносяться до інших джерел викидів. На період проведення робіт з обґрунтування обсягів викидів підприємства викиди забруднюючих речовин на підприємстві не перевищують встановлених законодавством нормативів. Аварійні та залпові викиди на проммайданчику відсутні. Перевищень ГДК забруднюючих речовин на межі житлової забудови не відбувається, тому негативного впливу на елементи навколишнього середовища данний майданчик не чинитиме і не вплине на санітарно-гігієнічну ситуацію в зоні постійного проживання населення.

Пропозиції щодо дозволених обсягів викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами надаються у відповідності до Наказу Мінприроди від 27.06.2006 № 309. Для одержання додаткової інформації прохання звертатись на підприємство за телефоном +38(0522)30-10-30.

Скарги та пропозиції просимо надсилати протягом 30 календарних днів з дати публікації об'яви до Харківської обласної військової адміністрації за адресою : 61002, м. Харків, вул. Сумська, 64, тел.(057)7052153, E-mail: obladm@kharkivoda.gov.ua.