Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Повідомлення про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «УКРТЕЛЕКОМ»

Повне найменування суб’єкта господарювання: АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «УКРТЕЛЕКОМ»

Скорочене найменування суб’єкта господарювання: АТ «УКРТЕЛЕКОМ»

Ідентифікаційний код в ЄДРПОУ: 21560766

Місцезнаходження юридичної особи: 01601, м. Київ, бульвар Тараса Шевченка, будинок 18, тел. (080)050-68-00, e-mail: y.kurmaz.ukrtelecom.ua.

Назва об’єкта / промислового майданчика: будівля блоку дизельної АТ «УКРТЕЛЕКОМ»

Місцезнаходження об’єкта/промислового майданчика: 61010, м. Харків, Нетіченська набережна,8

Мета отримання дозволу на викиди: Отримання дозволу на викиди для існуючого об’єкту: будівля блоку дизельної АТ «УКРТЕЛЕКОМ», який відноситься до третьої групи об’єктів за складом документів, у яких обґрунтовуються обсяги викидів, в залежності від ступеня впливу об’єкта на забруднення атмосферного повітря.

Відомості про наявність висновку з оцінки впливу на довкілля, в якому визначено допустимість провадження планованої діяльності, яка згідно з вимогами Закону України “Про оцінку впливу на довкілля” підлягає оцінці впливу на довкілля: Діяльність об’єкту оцінці впливу на довкілля не підлягає згідно Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».

Загальний опис об’єкта (опис виробництв та технологічного устаткування): АТ «Укртелеком» займається наданням послуг в сфері проводового електрозв’язку. Будівля блоку дизельної АТ «УКРТЕЛЕКОМ» обладнано для потреб аварійного живлення дві дизель електростанції: КАС-500РА потужністю 500 кВт та Malcomson ML265-B3 потужністю 192 кВт.

На цей час на майданчику існує 2 організованих джерела викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Газоочисне устаткування - відсутнє. Джерела залпових викидів на майданчику відсутні. Валовий викид забруднюючих речовин в атмосферне повітря від виробничої діяльності підприємства складає 0,3732 т/рік; З джерел підприємства здійснюються викиди: речовин у вигляді суспендованих твердих частинок недиференційованих за складом, оксиду вуглецю, оксидів азоту (у перерахунку на діоксид азоту [NO + NО2]), сірки діоксиду, НМЛОС - Вуглеводнів насичених С12-С19 (розчинник РПК-26611 і ін.) у перерахунку на сумарний органічний вуглець

Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва, що виконані або/та які потребують виконання: Відповідно до Наказу Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України №448 від 27.06.2023 р. заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва не розроблялися.

Перелік заходів щодо скорочення викидів, що виконані або/та які потребують виконання: Фактичні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел будівлі блоку дизельної АТ «УКРТЕЛЕКОМ» не перевищують нормативи граничнодопустимих викидів відповідно до законодавства. Заходи щодо скорочення викидів забруднюючих речовин не передбачаються.

Дотримання виконання природоохоронних заходів щодо скорочення викидів: Визначені потужності викидів відповідають вимогам Наказу №309 від 27.06.2006 та забезпечують дотримання нормативів ГДК та гігієнічних нормативів на межах СЗЗ та житлової зони по усіх інгредієнтах, які присутні у викидах будівлі блоку дизельної АТ «УКРТЕЛЕКОМ». Відповідно до цього природоохоронні заходи щодо скорочення викидів не розроблялися.

Відповідність пропозицій щодо дозволених обсягів викидів законодавству: Викиди не перевищують затвердженні граничнодопустимі нормативи, а викиди забруднюючих речовин, які не підлягають регулюванню та за якими не здійснюється державний облік, не перевищують гігієнічних нормативів.

Зауваження та пропозиції просимо надсилати протягом 30 календарних днів з дати публікації повідомлення до Харківської обласної військової адміністрації за адресою: 61002, м. Харків, вул. Сумська, 64., тел. (057)7052153, е-mail: obladm@kharkivoda.gov.ua.