Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Повідомлення про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря КП «ЗМІЇВ-ТЕПЛО»

Повне та скорочене найменування суб’єкта господарювання: КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО «ЗМІЇВ-ТЕПЛО» ЗМІІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ЧУГУЇВСЬКОГО РАЙОНУ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ, КП «ЗМІЇВ-ТЕПЛО»

Ідентифікаційний код юридичної особи в ЄДРПОУ – 37083564

Місцезнаходження суб’єкта господарювання: 63404, Харківська обл., Чугуївський р-н, м. Зміїв, вул. 92-ої Бригади, буд. 6; тел. (057) 475-31-31; zmiiv_teplo.kp@i.ua

Місцезнаходження об’єкта: 63404, Харківська обл., Чугуївський р-н, м. Зміїв, вул. 6-ї Стрілецької Дивізії, буд. 1.

Мета отримання дозволу на викиди: отримання дозволу на викиди для існуючого об’єкту: відокремленого майданчика котельні КП «ЗМІЇВ-ТЕПЛО», який належить до третьої групи об’єктів за складом документів, у яких обґрунтовуються обсяги викидів, в залежності від ступеня впливу об’єкта на забруднення атмосферного повітря..

Відомості про наявність висновку з оцінки впливу на довкілля:

Висновок з оцінки впливу на довкілля не вимагається, оскільки об’єкт не підлягає оцінці впливу на довкілля згідно з вимогами Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» та критеріями, визначеними постановою Кабінету Міністрів України від 13.12.2017 №1010.

Загальний опис об’єкта (опис виробництв та технологічного устаткування):

Котельня, розташована в м. Зміїв по вул. 6-ї Стрілецької Дивізії, буд. 1, здійснює теплозабезпечення комунальних підприємств – КНП «Зміївська центральна районна лікарня» та КЗПМО «Зміївська школа мистецтв». На майданчику котельні розташовані капітальна будівля топкової, в якій встановлено два водогрійних котли марки АОГВ-100Э потужністю 100 кВт кожний, які працюють на природному газі, та модульна котельня, яка оснащена двома водогрійними котлами марки Firebox, які працюють на твердому паливі, потужністю 150 кВт кожний.

Теплозабезпечення відбувається за рахунок спалювання палива у котлах, нагрівання теплоносія та подачі його у вигляді гарячої води за допомогою теплових мереж у системи опалення споживачів.

Модульна котельня в звичайний час не використовується, а служить як резервне джерело теплопостачання в разі форс-мажорних обставин під час воєнного стану.

Відомості щодо видів та обсягів викидів: На майданчику існує 4 організованих джерела викидів. Газоочисне устаткування на майданчику відсутнє. Неорганізовані джерела та джерела залпових викидів на майданчику відсутні. Валовий викид забруднюючих речовин в атмосферне повітря від виробничої діяльності об’єкта складає 141,40363 т/рік, в тому числі: Оксиди азоту (оксид та діоксид азоту) в перерахунку на діоксид азоту - 0,16066 т/рік, Оксид вуглецю - 0,20593 т/рік, Речовини у вигляді суспендованих твердих частинок недиференційованих за складом - 0,03099 т/рік, Метан - 0,003746 т/рік, Азоту (1) оксид [N2О] - 0,002742 т/рік, Вуглецю діоксид – 140,999562 т/рік.

Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва, що виконані або/та які потребують виконання: Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва не передбачаються.

Перелік заходів щодо скорочення викидів, що виконані або/та які потребують виконання: Заходи щодо скорочення викидів забруднюючих речовин не передбачаються.

Дотримання виконання природоохоронних заходів щодо скорочення викидів: Розрахунок розсіювання забруднюючих речовин в атмосферному повітрі від стаціонарних джерел викидів об’єкта показав, що їх максимальні приземні концентрації з урахуванням фонового забруднення не перевищують ГДК на межі СЗЗ і житлової зони. Визначені потужності викидів відповідають вимогам Наказу №309 від 27.06.2006 р та забезпечують дотримання нормативів ГДК на межах СЗЗ та житлової зон по усіх інгредієнтах, присутніх у викидах об’єкта. Відповідно до цього природоохоронні заходи щодо скорочення викидів не розроблялись.

Відповідність пропозицій щодо дозволених обсягів викидів законодавству: Пропозиції щодо дозволених обсягів відповідають вимогам Наказу №309 від 27.06.2006 р.

Адреса обласної держадміністрації до якої можуть надсилатися зауваження та пропозиції громадськості щодо дозволу на викиди: Зауваження та пропозиції просимо надсилати протягом 30 календарних днів з дати опублікування інформації в засобах масової інформації до Зміївської міської ради за адресою: 63404, Харківська обл., м. Зміїв, вул. Адміністративна, 9, тел. (05747)3-45-23, е-mail: 04058674@mail.gov.ua або до Харківської обласної військової адміністрації за адресою: 61002, м. Харків, вул. Сумська, 64, тел. (057)700-04-23, (057)700-04-12, е-mail: obladm@kharkivoda.gov.ua