Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Повідомлення про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря «Науково-виробниче підприємство «СУЗІР’Я»

повне та скорочене найменування суб’єкта господарювання: ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "НАУКОВО ВИРОБНИЧЕ ПІДПРИЄМСТВО "СУЗІР'Я", ТОВ "НВП "СУЗІР'Я"

ідентифікаційний код юридичної особи в ЄДРПОУ: 37187822

місцезнаходження суб’єкта господарювання, контактний номер телефону, адресу електронної пошти суб’єкта господарювання: 61093, Україна, м. Харків, Новобоварський район, вул. Полтавський шлях,буд. 115, +380 (057)775-68-08,775-68-15(18), questions@priroda.ua

місцезнаходження об’єкта/промислового майданчика: 61105, Україна, м.Харків, Слобідський р-н, вул. Зернова, 2,4

мету отримання дозволу на викиди: Отримання дозволу на викиди для ділянки існуючого об’єкта (1 майданчик)

відомості про наявність висновку з оцінки впливу на довкілля, в якому визначено допустимість провадження планованої діяльності, яка згідно з вимогами Закону України “Про оцінку впливу на довкілля” підлягає оцінці впливу на довкілля: Згідно Закон України від 23.05.2017 р. № 2059-VIII “Про оцінку впливу на довкілля” майданчик ТОВ "НВП "СУЗІР'Я" за адресою 61105, Україна, м.Харків, Слобідський р-н, вул. Зернова, 2,4 не є суб’єктом оцінки впливу на довкілля

загальний опис об’єкта (опис виробництв та технологічного устаткування): Майданчик ТОВ "НВП "СУЗІР'Я" розташований за адресою: 61105, Україна, м.Харків, Слобідський р-н, вул. Зернова, 2,4, в пристосованих для даного типу діяльності будівлях. Підприємство спеціалізується на виробництві виробів для тварин. Об'єм виробництва – 4200 тис. од/рік.

На ділянці підприємства є наступні виробництва:

Основні:

Ділянка виробництва виробів із пластмас

Ділянка упаковки

Ділянка виробництва сіток

Ділянка формовки пластика

Ділянка акваріумів

Ділянка ветприпаратів

Ділянка харчових

домішок

Допоміжні:

Топочна

Дизельгенератори

Пральня

Сировина поступає на підприємство автотранспортом. На ділянці термопласти автоматів пластик розплавлюється та під тиском заливається в форми. В результаті отримується деталь заданої форми та розмірів з пластику (дж.1-3). На ділянці упаковки здійснюється упаковка товарів в полімерну тару (дж.4). На ділянці виробництва сіток сталева проволока розрізається до потрібного розміру, зварюється в сітку,гнеться, обрізається за потреби, края в разі потреби шліфуються(дж.6,7,33-35). На ділянці формовки пластика деталі виготовляються з листового пластика методом горячого формування з подальшою обрізкою деталей (дж.8-10). На ділянці упаковки продукція пакується в итару з гофрокартону(дж.11). На ділянці виробництва акваріумів скло розрізається, за потреби

гнеться, края зачищаються та проводиться зборка акваріумів (дж.18). На ділянці ветприпаратів готові лікарські форми навішуються, змішуються, дозуються та таблетуються,розфасовуються або використовуються для просочування ІА ошийників (дж.22,23,25-31). На ділянці розташован газовий хроматограф, який технологічно герметичне тому не є джерелом викидів забруднюючих речовин в атмосферу. Інші труби на ділянці ветприпаратів відводять газовоз душну суміш від хозбитових приміщень та не є джерелами викидів забруднюючих речовин.На ділянці харчових домішок готові форми дозуються змішуються та розфасовуються згідно технології та способу використання (дж.32).

Опалення адміністративних і виробничих приміщень здійснюється від топкових, обладнаних котлами твердопаливними, які працюють на деревині 100 та 65 кВт (дж. 5), ALTER (100 кВт), які працюють на деревині (дж.12-14), SIME (80 та 100 кВт) (дж.15-17) та RMG-70 (70 кВт) (дж.19-21), які працюють на природному газі. Для резервного електропостачання використовуються два дизельгенератора (дж. 36,37). Пральня використовується для прання спецодягу(дж.24). На ділянці ветприпаратів встановлен хроматограф, який технологічно не є джерелом викидів забруднюючих оечовин в атмосферу.

відомості щодо видів та обсягів викидів: Валовий викид забруднюючих речовин в атмосферне повітря складає 0,526 т/рік, крім того парникові гази 4,36 т/рік. Основними забруднюючими речовинами є: залiза оксид, марганець i його сполуки, азоту діоксид, сажа, ангідрид сірчистий, фтористі газоподібні сполуки, вуглецю оксид, поліетилен, метан, дивініл, стирол, перфторгептан, пропiленглiколь, спирт iзопропiловий, альдегід масляний, ацетальдегід, формальдегід, кислота оцтова, етилену оксид, о-метиланілін, трефлан, 1,2,4-Триазол, синтетичний миючий засiб типу "Лотос", вуглеводні насичені С12-С19, ПНСК в %: - 70-20, диметилсульфоксид, оксацилін, гліцерин, пил абразивно-металічний, спіробромін, мерказоліл, пил желатину, азинокс, пропілену тетрамер, пил паперовий, Лактон-БТ.

заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва, що виконані або/та які потребують виконання: заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва, що виконані або/та які потребують виконання не планується.

перелік заходів щодо скорочення викидів, що виконані або/та які потребують виконання: заходи щодо скорочення викидів, що виконані або/та які потребують виконання не планується.

дотримання виконання природоохоронних заходів щодо скорочення викидів: не передбачено.

відповідність пропозицій щодо дозволених обсягів викидів законодавству: пропозиції щодо дозволених обсягів викидів відповідають законодавству. Максимальні концентрації забруднюючих речовин менше 1,0 ГДК по всіх речовинах.

адреса обласної, Київської, Севастопольської міської держадміністрації, органу виконавчої влади Автономної Республіки Крим з питань охорони навколишнього природного середовища, до якої можуть надсилатися зауваження та пропозиції громадськості щодо дозволу на викиди: Харківська обласна військова адміністрація, м. Харків, вул. Сумська, 64.