Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Повідомлення про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами ФІЗИЧНОЮ ОСОБОЮ-ПІДПРИЄМЕЦЬ ШЕМЕТ ОЛЕНА ВІТАЛІЇВНА

Повне найменування суб’єкта господарювання: ФІЗИЧНА ОСОБА-ПІДПРИЄМЕЦЬ ШЕМЕТ ОЛЕНА ВІТАЛІЇВНА

Скорочене найменування суб’єкта господарювання: ФО-П ШЕМЕТ О.В.

Реєстраційний номер облікової картки платника податків та інших обов’язкових платежів: № 2914717424

Місцезнаходження юридичної особи: Україна, 61204, м. Харків, просп. Перемоги, 68-б кв. 221, +38-098-42-88-772, ashemet@ukr.net

Назва об’єкта / промислового майданчика: майданчик по виробництву вугілля деревного ФО-П ШЕМЕТ О.В.;

Місцезнаходження об’єкта/промислового майданчика: Україна, 61039, Харківська область, місто Харків, вул. Виконкомівська, 33

Мета отримання дозволу на викиди: Отримання дозволу на викиди для існуючого об’єкту: виробництві вугілля деревного ФО-П ШЕМЕТ О.В, який відноситься до третьої групи об’єктів за складом документів, у яких обґрунтовуються обсяги викидів, в залежності від ступеня впливу об’єкта на забруднення атмосферного повітря.

Відомості про наявність висновку з оцінки впливу на довкілля, в якому визначено допустимість провадження планованої діяльності, яка згідно з вимогами Закону України “Про оцінку впливу на довкілля” підлягає оцінці впливу на довкілля: Діяльність об’єкту оцінці впливу на довкілля не підлягає згідно Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».

Загальний опис об’єкта (опис виробництв та технологічного устаткування): ФО-П ШЕМЕТ О.В. спеціалізується на виробництві вугілля деревного.

Виробнича структура об’єкта складається з: складу деревинної сировини, вуглевижигальних печей та складу готової продукції.

На відкритому майданчику розміром 50*10 метрів зберігається деревинна сировина, яка завозиться автомобілями постачальника. За рік тут може бути розвантажено 3500 тон сировини. Потужність вузла – 5 тон/годину. Час розвантаження 700 годин на рік. Для отримання дров встановлено два дровокола. На майданчику встановлено 18 одиниць піролізних вуглевижигальних печей моделі ЕкоПіч – 1500. На даний час 6 печей не працює (знаходяться в резерві). Інші печі працюють по черзі. Піролізна піч призначена для отримання вугілля з кускових відходів лісозаготівель та іншої деревної сировини. Пристрій працює за принципом періодичної дії з внутрішнім обігрівом топковим газами.

Відомості щодо видів та обсягів викидів: В теперішній час на майданчику існує 20 джерел викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря (із них 18-організованих джерел викидів). Газоочисне устаткування - відсутнє. Джерела залпових викидів на майданчику відсутні. Валовий викид забруднюючих речовин в атмосферне повітря від виробничої діяльності підприємства складає 2,42978 т/рік; З джерел підприємства здійснюються викиди: речовин у вигляді суспендованих твердих частинок недиференційованих за складом, оксиду вуглецю, оксидів азоту (у перерахунку на діоксид азоту [NO + NО2]), сірки діоксиду..

Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва, що виконані або/та які потребують виконання: Відповідно до Наказу Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України №448 від 27.06.2023 р. заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва не розроблялися.

Перелік заходів щодо скорочення викидів, що виконані або/та які потребують виконання: Фактичні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел майданчика по виробництва вугілля деревного ФО-П ШЕМЕТ О.В. не перевищують нормативи граничнодопустимих викидів відповідно до законодавства. Заходи щодо скорочення викидів забруднюючих речовин не передбачаються.

Дотримання виконання природоохоронних заходів щодо скорочення викидів: Визначені потужності викидів відповідають вимогам Наказу №309 від 27.06.2006 та забезпечують дотримання нормативів ГДК та гігієнічних нормативів на межах СЗЗ та житлової зони по усіх інгредієнтах, які присутні у викидах майданчика по виробництва вугілля деревного ФО-П ШЕМЕТ О.В.. Відповідно до цього природоохоронні заходи щодо скорочення викидів не розроблялися.

Відповідність пропозицій щодо дозволених обсягів викидів законодавству: Викиди не перевищують затвердженні граничнодопустимі нормативи, а викиди забруднюючих речовин, які не підлягають регулюванню та за якими не здійснюється державний облік, не перевищують гігієнічних нормативів.

Зауваження та пропозиції просимо надсилати протягом 30 календарних днів з дати публікації повідомлення до Харківської обласної військової адміністрації за адресою: 61002, м. Харків, вул. Сумська, 64., тел. (057)7052153, Е-mail: obladm@kharkivoda.gov.ua