Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Повідомлення про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами ТОВ «ШОКОЛАДНО»

Повне та скорочене найменування суб’єкта господарювання: Товариство з обмеженою відповідальністю «ШОКОЛАДНО», ТОВ «ШОКОЛАДНО»

Ідентифікаційний код юридичної особи в ЄДРПОУ – 45205161

Місцезнаходження суб’єкта господарювання: 61035, Харківська обл., м. Харків, вул. Каштанова, буд. 29; к.т.: +380972080500, e-mail: tm.shokoladno@gmail.com

Місцезнаходження об’єкта: 61035, Харківська обл., м. Харків, вул. Каштанова, буд. 29.

Мета отримання дозволу на викиди – отримання права здійснювати експлуатацію об’єкту, з якого в атмосферне повітря надходять забруднюючі речовини або їх суміші.

Відомості про наявність висновку з оцінки впливу на довкілля: Відповідно до ЗУ «Про оцінку впливу на довкілля» ТОВ «ШОКОЛАДНО» не підлягає оцінці впливу на довкілля, оскільки не здійснює діяльність, яка підпадає під дію цього закону (кондитерський цех, що спеціалізується на виробництві вафель та цукерок).

Загальний опис об’єкта (опис виробництв та технологічного устаткування):

Сировина для виробництва на підприємство доставляється автотранспортом. Просіювання борошна здійснюється через просіювач борошна «Піонер» (0,5 кВт). Для приготування цукрової пудри цукор просіюється крізь вібросито і розмелюється на мікромлині ПМ-3 (2,7 кВт). При приготуванні цукеркової маси у лопатний змішувач завантажуються інгредієнти згідно із рецептурою та перемішуються до однорідної маси, викиди забруднюючих речовин при цьому відсутні. Одержана цукеркова маса завантажується в бункер шнекової формуючої машини і через філь’єри формуються безперервні джгути, які по транспортеру надходять в охолоджувальний тунель, а потім на гільйотину, де ріжуться на окремі корпуси цукерок. Відформовані корпуси цукерок по транспортуючій стрічці подаються до глазурувальної машини, де вони глазуруються розтопленою кондитерською глазур’ю. Глазуровані цукерки подаються на транспортер охолоджувального тунелю, охолоджуються та направляються на пакування. Пакуються цукерки в пакувальну плівку за принципом подвійного перекруту на загортальних машинах. Також в цеху встановлені 6 пакувальних машин Flou-Pak (3 кВт), на яких здійснюється запаювання країв обгорток цукерок. Цукерки фасуються в картонні коробки, які запаюються в плівку ПВХ. Нанесення дати виробництва на упаковку здійснюється термодатерами, викиди забруднюючих речовин від них відсутні. При приготуванні патоки використовуються 3 електросковороди промислові СЭМ-02 (8 кВт) для випарювання вологи з рецептурної суміші. Випікання вафельних заготівок здійснюється в двох печах «Pouya Fer» (8 кВт), з яких надалі випікаються вафлі. Для випікання вафель використовуються 7 електровафельниць «Pouya Fer» (12 кВт). Опалення та гаряче водопостачання здійснюється від котлу Kronas КТП-97 потужністю 97 кВт, що працює на дровах. Для продувки газових печей та обладнання використовуються запобіжні газові свічі. Розвантаження сировини з автотранспорту та завантаження продукції здійснюється на розвантажувальній рампі.

Відомості щодо видів та обсягів викидів. Загальна кількість забруднюючих речовин становить 73,9373 т/рік, у т.ч.: Оксиди азоту (оксид та діоксид азоту) в перерахунку на діоксид азоту - 0,06522, Оксид вуглецю - 0,11733, Речовини у вигляді суспендованих твердих частинок (мікрочастинки та волокна) - 0,0433, Кислота оцтова - 0,000035, Акролеїн - 0,00001, Спирт етиловий - 0,00005, Сірки діоксид - 0,000029, Вуглеводні насичені C12 - C19 (розчинник РПК-26511 та ін.) у перерахунку на сумарний органічний вуглець у перерахунку на сумарний органічний вуглець – 0,00125, Метан - 0,00375, Азоту (1) оксид [N2О] – 0,00149, Вуглецю діоксид – 73,7048.

Перелік заходів щодо скорочення викидів, що виконані або/та які потребують виконання: Заходи щодо скорочення викидів забруднюючих речовин не передбачаються.

Дотримання виконання природоохоронних заходів щодо скорочення викидів: Визначені потужності викидів відповідають вимогам Наказу № 309 від 27.06.2006 р. та не перевищують нормативів ГДВ та гігієнічних нормативів на межах житлової зони. Природоохоронні заходи щодо скорочення викидів не розроблялися.

Відповідність пропозицій щодо дозволених обсягів викидів законодавству: Пропозиції щодо дозволених обсягів відповідають вимогам Наказу № 309 від 27.06.2006 р.

Зауваження та пропозиції громадськості щодо дозволу на викиди можуть надсилатися до Харківської обласної військової адміністрації протягом 30 календарних днів з дня публікації повідомлення за адресою: 61002, м. Харків, вул. Сумська, 64; obladm@kharkivoda.gov.ua