Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Повідомлення про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами ПП „ПСП” ДНІПРО””

Повне найменування суб’єкта господарювання: ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО ”ПРИВАТНЕ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО ”ДНІПРО””

Скорочене найменування суб’єкта господарювання: ПП „ПСП” ДНІПРО””.

Ідентифікаційний код в ЄДРПОУ: 34643912

Місцезнаходження юридичної особи: 62010 Харківська область, Богодухівський район, с. Каплунівка, вул. Морозова ,74, тел. 380 (95) 579-48-87; e-mail: ivahnenkonv@ukr.net

Назва об’єкта / промислового майданчика: ПП „ПСП” ДНІПРО””;

Місцезнаходження об’єкта/промислового майданчика: 62010 Харківська область, Богодухівський район, с. Каплунівка, вул. Морозова ,74

Мета отримання дозволу на викиди: Отримання дозволу на викиди для існуючого об’єкту: ПП „ПСП” ДНІПРО””, який відноситься до третьої групи об’єктів за складом документів, у яких обґрунтовуються обсяги викидів, в залежності від ступеня впливу об’єкта на забруднення атмосферного повітря.

Відомості про наявність висновку з оцінки впливу на довкілля, в якому визначено допустимість провадження планованої діяльності, яка згідно з вимогами Закону України “Про оцінку впливу на довкілля” підлягає оцінці впливу на довкілля: Діяльність об’єкту оцінці впливу на довкілля не підлягає згідно Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».

Загальний опис об’єкта (опис виробництв та технологічного устаткування): ПП „ПСП” ДНІПРО”” займається вирощуванням зернових та технічних культур. Технологія виробництва ПП „ПСП” ДНІПРО”” складається з наступних технологічних операцій: Вирощене зерно з ланів завозиться вантажним автомобілем та зважується на ваговій. Далі зернові вивантажують для тимчасового зберігання на спеціальному майданчику на території підприємства. Для очистки зерна встановлено сепаратор ИСМ-5б. На території виробничого майданчика розміщена металева ємність з дизпаливом 10м3. На протязі року через резервуар проходить 25м3 дизпалива. Заправка сільськогосподарської техніки здійснюється на території господарчого двору через ручну бензозаправну колонку ОР - 40. Також на складі ПММ у закритих каністрах та бочках зберігаються мастила. Витрата мастильних матеріалів за рік складає: 2 т. На майданчику розміром 40*20 метрів обладнана стоянка сільгосптехніки. Підзарядку акумуляторів проводять прямо на стоянці. Тут підзаряджають п’ять кислотних акумуляторів ємністю 65А*год. Для опалення приміщення охорони встановлена піч на дровах. Річна витрата палива – 5т/рік. Для зварювання металевих деталей застосовують інвертор (електроди Моноліт (АНО-36), витрата - 5 кг/рік). Для заточування зварювальних швів та розрізання металу застосовують «болгарку» - 2од., для свердлення отворів в металевих заготівках - дриль ручну. Для виготовлення стислого повітря встановлено компресор поршневий масляний. Для фарбування пензликом застосовують фарбу ПФ - 155 (річна витрата – 30 кг на рік).На цей час на майданчику існує 9 джерел викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря (із них 2- організованих джерела викидів). Газоочисне устаткування - відсутнє. Джерела залпових викидів на майданчику відсутні. Валовий викид забруднюючих речовин в атмосферне повітря від виробничої діяльності підприємства складає 0,1067314 т/рік; З джерел підприємства здійснюються викиди: речовин у вигляді суспендованих твердих частинок недиференційованих за складом, оксиду вуглецю, оксидів азоту (у перерахунку на діоксид азоту [NO + NО2]), масла мінерального нафтового (веретенного, машинного, циліндрового і ін.), гасу, заліза та його сполук (у перерахунку на залізо), марганцю і його сполук (у перерахунку на двоокис марганцю), уайт-спіриту, ксилолу, кислоти сірчаної за молекулою Н2SO4

Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва, що виконані або/та які потребують виконання: Відповідно до Наказу Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України №448 від 27.06.2023 р. заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва не розроблялися.

Перелік заходів щодо скорочення викидів, що виконані або/та які потребують виконання: Фактичні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел ПП „ПСП” ДНІПРО”” не перевищують нормативи граничнодопустимих викидів відповідно до законодавства. Заходи щодо скорочення викидів забруднюючих речовин не передбачаються.

Дотримання виконання природоохоронних заходів щодо скорочення викидів: Визначені потужності викидів відповідають вимогам Наказу №309 від 27.06.2006 та забезпечують дотримання нормативів ГДК та гігієнічних нормативів на межах СЗЗ та житлової зони по усіх інгредієнтах, які присутні у викидах ПП „ПСП” ДНІПРО””. Відповідно до цього природоохоронні заходи щодо скорочення викидів не розроблялися.

Відповідність пропозицій щодо дозволених обсягів викидів законодавству: Викиди не перевищують затвердженні граничнодопустимі нормативи, а викиди забруднюючих речовин, які не підлягають регулюванню та за якими не здійснюється державний облік, не перевищують гігієнічних нормативів.

Зауваження та пропозиції просимо надсилати протягом 30 календарних днів з дати публікації повідомлення до Харківської обласної військової адміністрації за адресою: 61002, м. Харків, вул. Сумська, 64., тел. (057)7052153, е-mail: obladm@kharkivoda.gov.ua