Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Повідомлення про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами ТОВ „ГРОЛ УКРАЇНА”

Повне найменування суб’єкта господарювання: ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "ГРОЛ УКРАЇНА"

Скорочене найменування суб’єкта господарювання: ТОВ „ГРОЛ УКРАЇНА”.

Ідентифікаційний код в ЄДРПОУ: 36875515

Місцезнаходження юридичної особи: Україна, 64303, Харківська обл., місто Ізюм, вулиця Чумацька, будинок 12, тел. + 380 0951904603; e-mail: groll.ukraine@gmail.com

Назва об’єкта / промислового майданчика: ТОВ „ГРОЛ УКРАЇНА”;

Місцезнаходження об’єкта/промислового майданчика: Україна, 64303, Харківська обл., місто Ізюм, вулиця Чумацька, будинок 12

Мета отримання дозволу на викиди: Отримання дозволу на викиди для існуючого об’єкту: ТОВ „ГРОЛ УКРАЇНА”, який відноситься до третьої групи об’єктів за складом документів, у яких обґрунтовуються обсяги викидів, в залежності від ступеня впливу об’єкта на забруднення атмосферного повітря.

Відомості про наявність висновку з оцінки впливу на довкілля, в якому визначено допустимість провадження планованої діяльності, яка згідно з вимогами Закону України “Про оцінку впливу на довкілля” підлягає оцінці впливу на довкілля: Діяльність об’єкту оцінці впливу на довкілля не підлягає згідно Закону України «Про оцінку впливу на довкілля». (Виробництва пива на підприємстві складає менше, чим 50 тон на добу, а саме 0,48 тон на добу)

Загальний опис об’єкта (опис виробництв та технологічного устаткування): ТОВ „ГРОЛ УКРАЇНА” спеціалізується на виготовленні пива та безалкогольних напоїв.

Виробнича структура об’єкта складається з: Цеху розливу, до складу якого входять: естакада, лабораторія мікробіології, мийна (обладнана водяним дистилятором та водонагрівачем), приміщення приготування поживних середовищ (обладнане шафою для збереження реактивів і поживних середовищ, холодильником для зберігання зразків та поживних середовищ, електричною піччю (на якій готують поживні середовища), передбоксом, боксом № 2, «заразна зона» с передбоксом і боксом № 1, автоклавна (обладнана автоклавом для знезараження відпрацьованого матеріалу і зараженого посуду), приміщення для прийому та реєстрації матеріалу, приміщення для контролю продуктів за показником «стійкість»; Приміщення розливу до складу якого входять: лінія розливу газованих вод (для підготовки води обладнана установка EUROWATER, для насичення вод діоксидом вуглецю встановлено сатуратор, де під тиском газ подається в воду. Далі рідини подаються в апарат розливу у ПЕТ пляшки, далі на закупорку, потім на пристрій нанесення етикеток, далі на апарат групової упаковки, де здійснюється упаковка пляшок у термозбіжну плівку), сиропо-купажне відділення (обладнано купажною ємністю, де готують сиропи), місце миття багаторазової тари з СІП-мийкою; Ділянка виготовлення ПЕТ тари (яка обладнана машиною DINOPLAST); Холодильних установок №№1,2; Лінії розливу пива; Основного корпусу до складу якого входить: установка СО2; Пивоварні до складу якої входять: вальцова дробарка з електродвигуном, заторно-фільтраційний чан, автоматичні мішалки, заторно - сусловарний чан та фільтраційний чани, охолоджувальний пристрій, циліндро-конічні танки; Виробничої лабораторії; Хімічної лабораторії. Також на підприємстві є допоміжні ділянки: компресорна з трьома компресорами, гостьова автостоянка, топкова (встановлено твердопаливний котлоагрегат RODA потужністю 90 кВт), матеріальний склад, слюсарна майстерня цеху розливу з наступним обладнанням: свердлильний верстат, механічні ножиці, точило з абразивним колом 150мм, «болгарка», дриль. Власний автотранспорт на балансі підприємства відсутній.

Відомості щодо видів та обсягів викидів: В теперішній час на майданчику існує 12 джерел викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря (із них 8- організованих джерел викидів). Газоочисне устаткування - відсутнє. Джерела залпових викидів на майданчику відсутні. Валовий викид забруднюючих речовин в атмосферне повітря від виробничої діяльності підприємства складає 0,0200079 т/рік; З джерел підприємства здійснюються викиди: речовин у вигляді суспендованих твердих частинок недиференційованих за складом, оксиду вуглецю, оксидів азоту (у перерахунку на діоксид азоту [NO + NО2]), кислоти оцтової, натрію гідрооксида (натр їдкий, сода каустична), НМЛОС-масла мінерального нафтового (веретенного, машинного, циліндрового і ін.), кислоти сірчаної за молекулою Н2SO4, кислоти азотної за молекулою HNOз, НМЛОС-спирта етилового

Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва, що виконані або/та які потребують виконання: Відповідно до Наказу Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України №448 від 27.06.2023 р. заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва не розроблялися.

Перелік заходів щодо скорочення викидів, що виконані або/та які потребують виконання: Фактичні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел ТОВ „ГРОЛ УКРАЇНА” не перевищують нормативи граничнодопустимих викидів відповідно до законодавства. Заходи щодо скорочення викидів забруднюючих речовин не передбачаються.

Дотримання виконання природоохоронних заходів щодо скорочення викидів: Визначені потужності викидів відповідають вимогам Наказу №309 від 27.06.2006 та забезпечують дотримання нормативів ГДК та гігієнічних нормативів на межах СЗЗ та житлової зони по усіх інгредієнтах, які присутні у викидах ТОВ „ГРОЛ УКРАЇНА”. Відповідно до цього природоохоронні заходи щодо скорочення викидів не розроблялися.

Відповідність пропозицій щодо дозволених обсягів викидів законодавству: Викиди не перевищують затвердженні граничнодопустимі нормативи, а викиди забруднюючих речовин, які не підлягають регулюванню та за якими не здійснюється державний облік, не перевищують гігієнічних нормативів.

Зауваження та пропозиції просимо надсилати протягом 30 календарних днів з дати публікації повідомлення до Харківської обласної військової адміністрації за адресою: 61002, м. Харків, вул. Сумська, 64., тел. (057)7052153, Е-mail: obladm@kharkivoda.gov.ua