Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Повідомлення про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами ПРИВАТНЕ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО "ЛАН"

Повне найменування суб’єкта господарювання: ПРИВАТНЕ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО "ЛАН"

Скорочене найменування суб’єкта господарювання: ПСП «ЛАН».

Ідентифікаційний код в ЄДРПОУ: 30739574

Місцезнаходження юридичної особи: 62013, Харківська обл., Богодухівський р-н, село Пархомівка, вул. Ярославського, б. 50, тел. +38(057)-569-55-21; e-mail: valentinazavgorodna021@gmail.com

Назва об’єкта / промислового майданчика: ПСП «ЛАН»;

Підприємство розташовано на двох проммайданчиках

Місцезнаходження об’єкта/промислового майданчика №2: 62013, Харківська обл., Богодухівський р-н, село Пархомівка, вулиця Ярославського, будинок 31- а/1

Мета отримання дозволу на викиди: Отримання дозволу на викиди для існуючого об’єкту: ПСП «ЛАН», який відноситься до третьої групи об’єктів за складом документів, у яких обґрунтовуються обсяги викидів, в залежності від ступеня впливу об’єкта на забруднення атмосферного повітря.

Відомості про наявність висновку з оцінки впливу на довкілля, в якому визначено допустимість провадження планованої діяльності, яка згідно з вимогами Закону України “Про оцінку впливу на довкілля” підлягає оцінці впливу на довкілля: Діяльність об’єкту оцінці впливу на довкілля не підлягає згідно Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».

Загальний опис об’єкта (опис виробництв та технологічного устаткування): ПСП «ЛАН» займається вирощуванням зернових культур. Технологія виробництва ПСП «ЛАН» складається з наступних технологічних операцій:

Технологія виробництва ПСП «ЛАН» складається з наступних технологічних операцій: вирощене зерно з ланів завозиться вантажним автомобілем та вивантажується на підлогу зерноскладу, де тимчасово зберігається. При необхідності зерно завантажують в автотранспорт та передають покупцю. На балансі господарства знаходиться наступна техніка: ГАЗ-53, ГАЗ-3307,САЗ-3507, ГАЗ-5201, трактори-МТЗ-892, МТЗ-82.1, комбайни - Дон 1500 а, Дон 1500 б. Для стоянки транс-порт розміщається у приміщенні боксу для стоянки техніки. Для виготовлення стислого повітря встановлено компресор поршневий масляний. Дрібний ремонт сільгосптехніки проводять на відкритому місці біля будівлі. Для зварювання металевих деталей застосовують електродугове зварювання (для роботи застосовуються електроди Моноліт, витрата - 20 кг/рік).

Відомості щодо видів та обсягів викидів: В теперішній час на майданчику існує 3 неорганізованих джерела викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Газоочисне устаткування - відсутнє. Джерела залпових викидів на майданчику відсутні. Валовий викид забруднюючих речовин в атмосферне повітря від виробничої діяльності підприємства складає 0,0149936 т/рік; З джерел підприємства здійснюються викиди: речовин у вигляді суспендованих твердих частинок (мікрочастинки та волокна), масла мінерального нафтового (веретенне, машинне, циліндрове і ін.), заліза та його сполук ( у перерахунку на залізо), марганцю та його сполук (у перерахунку на діоксид мангану).

Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва, що виконані або/та які потребують виконання: Відповідно до Наказу Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України №448 від 27.06.2023 р. заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва не розроблялися.

Перелік заходів щодо скорочення викидів, що виконані або/та які потребують виконання: Фактичні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел майданчика № 2 ПСП «ЛАН» не перевищують нормативи граничнодопустимих викидів відповідно до законодавства. Заходи щодо скорочення викидів забруднюючих речовин не передбачаються.

Дотримання виконання природоохоронних заходів щодо скорочення викидів: Визначені потужності викидів відповідають вимогам Наказу №309 від 27.06.2006 та забезпечують дотримання нормативів ГДК та гігієнічних нормативів на межах СЗЗ та житлової зони по усіх інгредієнтах, які присутні у викидах майданчика № 2 ПСП «ЛАН». Відповідно до цього природоохоронні заходи щодо скорочення викидів не розроблялися.

Відповідність пропозицій щодо дозволених обсягів викидів законодавству: Викиди не перевищують затвердженні граничнодопустимі нормативи, а викиди забруднюючих речовин, які не підлягають регулюванню та за якими не здійснюється державний облік, не перевищують гігієнічних нормативів.

Зауваження та пропозиції просимо надсилати протягом 30 календарних днів з дати публікації повідомлення до Харківської обласної військової адміністрації за адресою: 61002, м. Харків, вул. Сумська, 64., тел. (057) 700-50-14, Е-mail: obladm@kharkivoda.gov.ua