Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Повідомлення про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами ПРИВАТНЕ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО "МЕЛЬНИКОВЕ"

Повне найменування суб’єкта господарювання: ПРИВАТНЕ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО "МЕЛЬНИКОВЕ"

Скорочене найменування суб’єкта господарювання: ПСП «МЕЛЬНИКОВЕ».

Ідентифікаційний код в ЄДРПОУ: 30760386

Місцезнаходження юридичної особи: 63055, Харківська обл., Богодухівский район, село Мельникове, вулиця Валківська, б. 4, тел.. +38(057)- 53 69346; e-mail: 30760386a@gmail.com

Назва об’єкта / промислового майданчика: ПСП «МЕЛЬНИКОВЕ»;

Місцезнаходження об’єкта/промислового майданчика: 63055, Харківська обл., Богодухівский район, село Мельникове, вулиця Миру, б. № 6А

Мета отримання дозволу на викиди: Отримання дозволу на викиди для існуючого об’єкту: ПСП «МЕЛЬНИКОВЕ», який відноситься до третьої групи об’єктів за складом документів, у яких обґрунтовуються обсяги викидів, в залежності від ступеня впливу об’єкта на забруднення атмосферного повітря.

Відомості про наявність висновку з оцінки впливу на довкілля, в якому визначено допустимість провадження планованої діяльності, яка згідно з вимогами Закону України “Про оцінку впливу на довкілля” підлягає оцінці впливу на довкілля: Діяльність об’єкту оцінці впливу на довкілля не підлягає згідно Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».

Загальний опис об’єкта (опис виробництв та технологічного устаткування): ПСП «МЕЛЬНИКОВЕ» займається вирощуванням зернових та технічних культур. Технологія виробництва ПСП «МЕЛЬНИКОВЕ» складається з наступних технологічних операцій:

Вирощене зерно з ланів завозиться вантажним автомобілем та вивантажується на підлогу зерноскладу, де тимчасово зберігається. При необхідності зерно завантажують в автотранспорт та передається покупцю. Джерелами утворення забруднюючих речовин на підприємстві є місце вивантаження зернових у зерноскладі, зерноочисний агрегат ЗАВ – 20, приємний бункер ЗАВ, місце загрузки очищеного зерна у автотранспорт, ємність з дизельним пальним ємністю 1,9 тон. та місце заправки сільгосптехніки, компресор масляний, місце н/а зварювання, «болгарка», точило, місце стоянки автомобілів та с/г техніки.

Відомості щодо видів та обсягів викидів: В теперішній час на майданчику існує 5 джерел викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря (із них 1- організоване джерело викидів). Газоочисне устаткування - Циклон ЦОЛ-12. Джерела залпових викидів на майданчику відсутні. Валовий викид забруднюючих речовин в атмосферне повітря від виробничої діяльності підприємства складає 0,0609055 т/рік; З джерел підприємства здійснюються викиди: речовини у вигляді суспендованих твердих частинок недиференційованих за складом, оксиду вуглецю, оксидів азоту (у перерахунку на діоксид азоту [NO + NО2]), масла мінеральне нафтове (веретенне, машинне, циліндрове і ін.), гасу, заліза та його сполук ( у перерахунку на залізо), мангану та його сполук (у перерахунку на діоксид мангану), хрому шестивалентного (у перерахунку на триоксид хрому)

Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва, що виконані або/та які потребують виконання: Відповідно до Наказу Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України №448 від 27.06.2023 р. заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва не розроблялися.

Перелік заходів щодо скорочення викидів, що виконані або/та які потребують виконання: Фактичні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел ресторан ПСП «МЕЛЬНИКОВЕ» не перевищують нормативи граничнодопустимих викидів відповідно до законодавства. Заходи щодо скорочення викидів забруднюючих речовин не передбачаються.

Дотримання виконання природоохоронних заходів щодо скорочення викидів: Визначені потужності викидів відповідають вимогам Наказу №309 від 27.06.2006 та забезпечують дотримання нормативів ГДК та гігієнічних нормативів на межах СЗЗ та житлової зони по усіх інгредієнтах, які присутні у викидах ресторану ПСП «МЕЛЬНИКОВЕ». Відповідно до цього природоохоронні заходи щодо скорочення викидів не розроблялися.

Відповідність пропозицій щодо дозволених обсягів викидів законодавству: Викиди не перевищують затвердженні граничнодопустимі нормативи, а викиди забруднюючих речовин, які не підлягають регулюванню та за якими не здійснюється державний облік, не перевищують гігієнічних нормативів.

Зауваження та пропозиції просимо надсилати протягом 30 календарних днів з дати публікації повідомлення до Харківської обласної військової адміністрації за адресою: 61002, м. Харків, вул. Сумська, 64., тел. (057)7052153, Е-mail: obladmn@kharkivoda.gov.ua