Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Повідомлення про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами ТОВ «АВЕ – ПЛАЗА»

Повне та скорочене найменування суб´єкта господарювання: Товариство з обмеженою відповідальністю «АВЕ-ПЛАЗА», ТОВ «АВЕ-ПЛАЗА» повідомляє про наміри отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Ідентифікаційний код – 34755123

Юридична та поштова адреса: вул. Ярославів Вал, 29В, м. Київ, 01054. вул. Сумська, 10, м. Харків, 61057. Електронна пошта: bobyr@rustler.eu, тел. +38050-352-05-68.

Метою є отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря для існуючого об´єкту, що здійснює господарську діяльность, яка пов´язана з викидами забруднюючих речовин в атмосферу, для забезпечення виконання вимог, передбачених нормативами екологічної безпеки у галузі охорони атмосферного повітря.

ТОВ «АВЕ-ПЛАЗА» не відноситься до переліку видів діяльності, які потребують оцінки впливу на довкілля. Підприємство почало діяльність у 2011 р. Напрямком діяльності є: діяльність посередників, що спеціалізуються в торгівлі іншими товарами; неспеціалізована оптова торгівля; надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна.

Культурно-комерційний комплекс з підземним паркінгом ТОВ «АВЕ-ПЛАЗА» спеціалізується на наданні в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна. Площа, що надається в оренду складає 11531,4 м2. Культурно-комерційний комплекс з AVE PLAZA розмішується в 7 поверховій будівлі. Джерелами викиду забруднюючих речовин є: 4 газових водогрійних котла Viessmann марки Vitorond 200 VD2 встановлених в топковій, даховий дефлектор, скидні свічки газопроводів та ГРШ, дизельний генератор DAREX ENERGY DE-350 BDS, дві загально обмінні витяжні системи вентиляції та ворота підземного паркінгу.

Від джерел викиду в атмосферу надходять забруднюючи речовини: азоту діоксид, сажа, ангідрид сірчистий, вуглецю оксид, бенз(а)пірен, формальдегід, вуглеводні насичені С12-С19 (розчинник РПК-26611 і ін.) у перерахунку на сумарний органічний вуглець; парникові гази: метан, діазоту оксид, вуглецю діоксид.

На ККК AVE PLAZA існує 14 джерел викиду. Валовий викид забруднюючих речовин в атмосферу складає 1.473 т/рік, крім того парникові гази 479.713 т/рік.

Об´єкт відноситься до третьої групи, узяття на Державний облік непотрібно. На об´єкті не має виробництв або технологічного устаткування на яких повинні впроваджуватися найкращі доступні технології та методи керування і джерел викидів, з яких в атмосферне повітря надходять забруднюючи речовини від виробництв та технологічного устаткування, на яких повинні впроваджуватися заходи щодо досягнення встановлених нормативів граничнодопустимих викидів для найбільш поширених і небезпечних забруднюючих речовин. Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій та заходи щодо скорочення викидів на підприємстві не передбачаються.

Відповідно до матеріалів в яких обґрунтовуються обсяги викидів забруднюючих речовин перевищень встановлених законодавством нормативів на об´єкті не має. Згідно з результатами розрахунків розсіювання забруднюючих речовин в атмосферному повітрі встановлено, що перевищень ГДК забруднюючих речовин на межі нормативного розриву та в зоні впливу підприємства не має. Пропозиції щодо дозволених обсягів викидів відповідають чинному законодавству.

Зауваження та пропозиції просимо надсилати протягом 30 календарних днів з дати публікації повідомлення до Харківської обласної військової адміністрації за адресою: 61002 м. Харків, вул. Сумська, 64, тел. (057)705-21-53, e-mail: obladm@kharkivoda.gov.ua