Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Повідомлення про намір отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря АВАРІЙНО-РЯТУВАЛЬНИЙ ЗАГІН СПЕЦІАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ З НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТ

АВАРІЙНО-РЯТУВАЛЬНИЙ ЗАГІН СПЕЦІАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ З НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ (скорочена назва – АРЗ СП ГУ ДСНС УКРАЇНИ У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ), ідентифікаційний код з ЄДРПОУ 37876792, місцезнаходження: Україна, 61096, Харківська обл., Слобідський р-н, м. Харків, вул. Ньютона, буд. 132-а, контактна особа: завідувач господарського відділення ремонтної групи частини забезпечення та обслуговування – Колмик Ольга В’ячеславівна, тел.: +38 (066) 8113747, е-mail: arzspkh@ukr.net, оголошує наміри отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами для існуючого об’єкту АРЗ СП ГУ ДСНС УКРАЇНИ У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ за фактичною адресою: 61096, Харківська обл., Слобідський р-н, м. Харків, вул. Ньютона, буд. 132-а з метою провадження діяльності відповідно до вимог законодавства України в галузі охорони атмосферного повітря.

Висновок з оцінки впливу на довкілля не вимагається, оскільки діяльність підприємства, прямо не передбачена ст. 3 ЗУ «Про оцінку впливу на довкілля» для здійснення процедури.

АРЗ СП ГУ ДСНС УКРАЇНИ У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ спеціалізується на забезпеченні державної політики у сферах цивільного захисту, захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій та запобігання їх виникнення, ліквідації надзвичайних ситуацій, рятувальної справи, гасіння пожеж, пожежної та техногенної безпеки, діяльності аварійно-рятувальних служб, профілактики травматизму невиробничого характеру та інше.

Для виконання обов’язків покладених на АРЗ СП ГУ ДСНС УКРАЇНИ У ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ використовується наступні основні дільниці: пост технічного обслуговування (обладнання для ремонтних робіт автоспецмашин), бокси спецмашин, акумуляторна.

Допоміжні дільниці: дизельний генератор аварійного електропостачання, твердопаливний котел №1 та №2 марки KRONAS PROM типу КТП, твердопаливний котел №2 типу «Булер’ян», піч калориферна типу «Булер’ян», склад дрів, їдальня, автостоянка.

Перелік забруднюючих речовин, що викидаються об’єктом в атмосферне повідтря: азоту діоксид, вуглецю оксид, ангідрид сірчистий, речовини у вигляді суспендованих твердих частинок недиференційованих за складом: недиференційований за складом пил (аерозоль) / сажа / пил деревний / пил металевий (легуючих сталей), пил абразивно-металічний (SiO2, CaO, Cr2O3, Fe2O3, Al2O3 і ін.), акролеїн, титану діоксид, вуглеводні насичені С12-С19 (розчинник РПК-26611 і ін.) у перерахунку на сумарний органічний вуглець, заліза оксид (у перерахунку на залізо), марганець і його сполуки (у перерахунку на двоокис марганцю), кремнію діоксид аморфний, кислота сірчана за молекулою Н2SO4, а також парникові гази – вуглецю діоксид, оксид діазоту, метан.

Загальна кількість викидів в атмосферне повітря забруднюючих речовин на період проведення інвентаризації складає 65,3057619 т/рік (в т.ч. парникові гази без коду МОЗ: 64,364540 т/рік).

Вказаний об’єкт належить до третьої групи - об'єкти, які не беруться на державний облік і не мають виробництв або технологічного устаткування, на яких повинні впроваджуватися найкращі доступні технології та методи керування.

Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва, що потребують виконання не розробляються, так як джерела, на яких повинні впроваджуватися найкращі доступні технології та методи керування відсутні.

Заходи щодо скорочення викидів не розробляються, у зв’язку з тим, що на підприємстві викиди найбільш поширених і небезпечних забруднюючих речовин не перевищують встановлених нормативів граничнодопустимих викидів.

Пропозиції щодо дозволених обсягів викидів розроблені відповідно до інструкції про загальні вимоги до оформлення документів та відповідають чинному законодавству.

Пропозиції щодо умов, які встановлюються в дозволі на викиди: не для одного з вказаних дозволених видів викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря не повинні перевищуватися встановлені значення. Інших викидів в атмосферу, що чинять суттєвий вплив на навколишнє середовище, бути не повинно. Не повинна змінюватися технологія виробництва та облаштування виробництва.

Всi виробничi процеси, що супроводжуються виділенням шкідливих речовин, повиннi проводитися суворо з додержанням виробничих інструкцій та інструкцій з охорони праці.

Суб'єкт господарювання повинен направляти повідомлення в Державну екологічну інспекцію у Харківській області та Департамент захисту довкілля та природних ресурсів ХОВА, після того, як відбувається щось з наступного: будь-який викид, який не відповідає вимогам Дозволу; будь-яка аварія, що може створити загрозу забруднення повітря або може потребувати екстрених заходів реагування.

Суб'єкт господарювання повинен ввести в дію і підтримати в дії процедури для визначення необхідних сфер підготовки персоналу для всіх співробітників, робота яких може здійснити суттєвий вплив на забруднення атмосферного повітря. Повинна вестися відповідна документація про підготовку персоналу. Персонал, який виконує спеціальні завдання, повинен мати необхідну кваліфікацію.

Пропозиції та зауваження щодо намірів отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від джерел викидів аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області приймаються в Харківській обласній військовій адміністрації за адресою: 61002, м. Харків, вул. Сумська, 64, тел. (057) 700-05-62, obladm@kharkivoda.gov.ua протягом 30 календарних днів 27.11.2023.