Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Повідомлення про намір отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «С-ТРАНС»

ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «С-ТРАНС» (скорочена назва ТОВ «С-ТРАНС»), ідентифікаційний код з ЄДРПОУ 25466691, місцезнаходження: Україна, 63403, Харківська обл., Чугуївський р-н, м. Зміїв, вул. Таранівське шосе, буд. 5, контактна особа: директор – Коваленко Юрій Миколайович, тел.: 8 (05747) 33705, е-mail: referent@inmilkco.com.ua, оголошує наміри отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами для існуючого об’єкту ТОВ «С-ТРАНС» за фактичною адресою: 63403, Харківська обл., Чугуївський р-н, м. Зміїв, вул. Таранівське шосе, буд. 5 з метою провадження діяльності відповідно до вимог законодавства України в галузі охорони атмосферного повітря.

Висновок з оцінки впливу на довкілля не вимагається, оскільки обʼєми підприємства не перевищують порогові значення п. 8 ч. 3 ст. 3. ЗУ «Про оцінку впливу на довкілля».

ТОВ «С-ТРАНС» спеціалізується на переробці молока, виробництві масла та сиру, виробництві інших харчових продуктів, оптовій торгівлі молочними продуктами, яйцями, харчовими оліями та жирами та інше.

Основне виробництво складається з наступних дільниць: дільниця приймання молока, сирний цех, цех сипучих матеріалів, цех фасування молока, цех «Веселка», парова котельня. Допоміжні дільниці: адміністративна служба, дизельний генератор аварійного електропостачання, CIP-мийки, холодильні камери, складські приміщення дезінфікуючих засобів, пральня, ГРШ, топкова.

Перелік забруднюючих речовин, що викидаються об’єктом в атмосферне повітря: азот діоксид, вуглець оксид, ангідрид сірчистий, речовини у вигляді суспендованих твердих частинок недиференційованих за складом: недиференційований за складом пил (аерозоль) / сажа / натрій карбонат (сода кальцинована), вуглеводні насичені С12-С19 (розчинник РПК-26611 і ін.) у перерахунку на сумарний органічний вуглець, заліза оксид (у перерахунку на залізо), марганець і його сполуки (у перерахунку на двоокис марганцю), водень хлористий (соляна кислота) за молекулою НCl, кислота оцтова, кислота азотна за молекулою HNO3, натрій гідроксид (натр їдкий, сода каустична), свинець і його неорганічні сполуки (у перерахунку на свинець), хром тривалентні сполуки (у перерахунку на Сг-3+), нікель оксид (у перерахунку на нікель), мідь оксид (у перерахунку на мідь), цинк оксид (у перерахунку на цинк), ртуть оксид жовтий (у перерахунку на ртуть), миш’як, неорганічні сполуки (у перерахунку на миш’як), а також парникові гази – вуглецю діоксид, оксид діазоту, метан.

Загальна кількість викидів в атмосферне повітря забруднюючих речовин на період проведення інвентаризації складає 2551,7831695 т/рік (в т.ч. парникові гази без коду МОЗ: 2480,43989 т/рік).

Вказаний об’єкт належить до другої групи - об'єкти, які беруться на державний облік і не мають виробництв або технологічного устаткування, на яких повинні впроваджуватися найкращі доступні технології та методи керування.

Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва, що потребують виконання не розробляються, так як джерела, на яких повинні впроваджуватися найкращі доступні технології та методи керування відсутні.

Заходи щодо скорочення викидів не розробляються, у зв’язку з тим, що на підприємстві викиди найбільш поширених і небезпечних забруднюючих речовин не перевищують встановлених нормативів граничнодопустимих викидів.

Пропозиції щодо дозволених обсягів викидів розроблені відповідно до інструкції про загальні вимоги до оформлення документів та відповідають чинному законодавству.

Пропозиції щодо умов, які встановлюються в дозволі на викиди: не для одного з вказаних дозволених видів викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря не повинні перевищуватися встановлені значення. Інших викидів в атмосферу, що чинять суттєвий вплив на навколишнє середовище, бути не повинно. Не повинна змінюватися технологія виробництва та облаштування виробництва.

Всi виробничi процеси, що супроводжуються виділенням шкідливих речовин, повинні проводитися суворо з додержанням виробничих інструкцій та інструкцій з охорони праці.

Суб'єкт господарювання повинен направляти повідомлення в Державну екологічну інспекцію у Харківській області та Департамент захисту довкілля та природних ресурсів ХОВА, після того, як відбувається щось з наступного: будь-який викид, який не відповідає вимогам Дозволу; будь-яка аварія, що може створити загрозу забруднення повітря або може потребувати екстрених заходів реагування.

Суб'єкт господарювання повинен ввести в дію і підтримати в дії процедури для визначення необхідних сфер підготовки персоналу для всіх співробітників, робота яких може здійснити суттєвий вплив на забруднення атмосферного повітря. Повинна вестися відповідна документація про підготовку персоналу. Персонал, який виконує спеціальні завдання, повинен мати необхідну кваліфікацію.

Пропозиції та зауваження щодо намірів отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від джерел викидів ТОВ «С-ТРАНС» приймаються в Харківській обласній військовій адміністрації за адресою: 61002, м. Харків, вул. Сумська, 64, тел. (057) 700-05-62, obladm@kharkivoda.gov.ua протягом 30 календарних днів 27.11.2023.