Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Повідомлення про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами ТОВ «Мехатроніка»

Повне та скорочене найменування суб’єкта господарювання: ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «МЕХАТРОНІКА», ТОВ «Мехатроніка»

Ідентифікаційний код юридичної особи в ЄДРПОУ: 43698527

Місцезнаходження суб’єкта господарювання, контактний номер телефону, адресу електронної пошти суб’єкта господарювання: 61004, м. Харків, Основ'янський район, вул. Катерининська, буд. 46, +380577680300, mail@mechatronika.com.ua

Місцезнаходження об’єкта/промислового майданчика: 61004, м. Харків, Основ'янський район, вул. Катерининська, буд. 46

Мета отримання дозволу на викиди: Отримання дозволу на викиди для ділянки існуючого об’єкта (1 майданчик)

Відомості про наявність висновку з оцінки впливу на довкілля, в якому визначено допустимість провадження планованої діяльності, яка згідно з вимогами Закону України “Про оцінку впливу на довкілля” підлягає оцінці впливу на довкілля: Згідно Закон України від 23.05.2017 р. № 2059-VIII “Про оцінку впливу на довкілля” майданчик ТОВ «Мехатроніка» за адресою 61004, м. Харків, Основ'янський район, вул. Катерининська, буд. 46 не є суб’єктом оцінки впливу на довкілля

Загальний опис об’єкта (опис виробництв та технологічного устаткування): Майданчик ТОВ «Мехатроніка» розташований за адресою: 61004, м. Харків, Основ'янський район, вул. Катерининська, буд. 46, в пристосованій для даного типу діяльності будівлі. Підприємство спеціалізується на виробництві металовиробів. Об'єм виробництва – 500 тис. од/рік

На ділянці підприємства є наступні виробництва:

Основні:

Ділянка анодування

Ділянка поверхневої обробки

Механічна ділянка

Механічна ділянка 2

Допоміжні:

Топочна

Сировина поступає на підприємство автотранспортом. На механічній ділянці 2 (дж. 5) проводиться обробка алюмінію, сталі за допомогою оброблюючих центрів, на яких заготовки перетворюються на готові вироби. Ділянка обладнана рукавним фільтром. На механічній ділянці (дж. 4) проводиться обробка металу на заготовки за допомогою електропили, доведення виробів на шліфувальному верстаті, заточування інструменту, що проводиться на верстаті, обробка деталей на фрезерних верстатах, зварюванні виробів. На ділянці поверхневої обробки (дж. 2) проводиться обробка поверхні деталей за допомогою віброгалтівки, апарату піскоструйного, зачисного верстата. Ділянка обладнана рукавним фільтром. На ділянці анодування (дж. 1) проводиться травлення, нанесення анодного покриття та мийки деталей. Викиди здійснюються тільки при відкритті та закритті ванн травлення та анодування. Під час роботи ванн вони герметично закриваються. Під час промивання деталей викиди в атмосферу відсутні. Для опалення приміщень використовується котел Viessmann 75 КВт, працюючий на природному газі (дж. 3).

Відомості щодо видів та обсягів викидів: Загальний викид забруднюючих речовин в атмосферне повітря складає 0,799 т/рік крім того парнікові гази (азоту (1) оксид, двоокис вуглецю) – 0,241 т/рік. Основними забруднюючими речовинами є: алюмінія оксид, заліза оксид, магнію оксид, марганець і його сполуки, натрію гідрооксид, азоту діоксид, кислота сірчана, кремнiю дiоксид аморфний, вуглецю оксид, метан, недиференційований за складом пил (аерозоль), вольфраму ангідрид, емульсол, пил абразивно-металічний.

Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва, що виконані або/та які потребують виконання: заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва, що виконані або/та які потребують виконання не планується.

Перелік заходів щодо скорочення викидів, що виконані або/та які потребують виконання: заходи щодо скорочення викидів, що виконані або/та які потребують виконання не планується.

Дотримання виконання природоохоронних заходів щодо скорочення викидів: не передбачено.

Відповідність пропозицій щодо дозволених обсягів викидів законодавству: пропозиції щодо дозволених обсягів викидів відповідають законодавству. Максимальні концентрації забруднюючих речовин менше 1,0 ГДК по всіх речовинах.

Адреса обласної, Київської, Севастопольської міської держадміністрації, органу виконавчої влади Автономної Республіки Крим з питань охорони навколишнього природного середовища, до якої можуть надсилатися зауваження та пропозиції громадськості щодо дозволу на викиди: Харківська обласна військова адміністрація, м. Харків, вул. Сумська, 64.