Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Повідомлення про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами ТОВАРИСТВО 3 ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "БОГОДУХІВСЬКИЙ МОЛОКО3АВОД"

Повне найменування суб’єкта господарювання: ТОВАРИСТВО 3 ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "БОГОДУХІВСЬКИЙ МОЛОКО3АВОД"

Скорочене найменування суб'єкта господарювання: ТОВ "БОГОДУХІ­ВСЬКИЙ МОЛОКО3АВОД". Ідентифікаційний код в ЄДРПОУ: 36537542

Юридична адреса: 62103, Харківська область, Богодухівський район м.Богодухів, провулок Харківський, будинок 6, тел. +380575831899

E-mail: tov.bmz@ukr.net

ТОВ "БОГОДУХІВСЬКИЙ МОЛОКО3АВОД" планує отримати дозвіл на ви­киди для свого виробництва по переробленню молока, виробництву масла та сиру, розташованого за адресою: 62103, Харківська область, Богодух­івський район м.Богодухів, провулок Харківський, будинок 6. Об'єкт розташованого на трьох майданчиках.

Метою отримання дозволу забруднюючих речовин в атмосферне по­вітря для даного майданчика існуючого об'єкта є здійснення господарською діяльності, яка пов'язана з викидами забруднюючих речовин в атмосферне повітря, для забезпечення виконання вимог, передбачених нормативами екологічної безпеки у галузі атмосферного повітря. Оцінка впливу на довкілля не проводилась, так як підприємство має позитивний висновок екологічної експертизи № 61 від 25.05.2012 р.

На території майданчика знаходяться наступні дільниці: приймальне відділення, лабораторія, молочний цех, кімната хімічних речовин, цех твердих сирів, котельні №№ 1,2, авто мийка, склад прекурсорів, майстерня, дизель-електростанція, масло цех, цех сирів кисломолочних, склад готової продукції, КНС, жироловка.

На території підприємства на цей час знаходиться 36 джерел викидів, з яких до атмосферного повітря викидаються наступні забруднюючі речовини: залізо та його сполуки (у перерахунку на залізо), манган та його сполуки (у перерахунку на діоксид мангану), хром та його сполуки (у перерахунку на триоксид хрому), нікель та його сполуки (у перерахунку на нікель), оксиди азоту (оксид та діоксид азоту) у перерахунку на діоксид азоту, оксид вугле­цю, метан речовини у вигляді суспендованих твердих частин недиференційованих за складом, сірки діоксид, вуглеводні насичені С12-С19 (розчинник РПК-26511 і ш.) у перерахунку на сумарний органічний вуглець, аміак, натрію карбонат (сода кальцинована), натрію гідрооксид натр їдкий, сода каустична), кислота оцтова, сульфатна кислота Н2SО4)[Сірчана кислота], ізоаміловий спирт, сірководень (H2S), етилмеркаптан, метилмеркаптан.

Валовий викид складає: 15,52586 т/рік. Крім того, парникові гази: діоксиду вуглецю-298,298т/рік та оксиду діазоту - 0,1753 т/рік

Даний об'єкт відноситься до другої групи та підлягає постановці на Дер­жавний облік. На території об'єкта не має виробництв або технологічного ус­таткував, на яких повинні впроваджуватися найкращі доступні технології та методи керування та джерел викидів, з яких в атмосферного повітря надходять забруднюючі речовини від виробництв та технологічного устаткування, на які повинні впроваджуватися заходи щодо досягнення встановлених нормативів гранично допустимих викидів для найбільш поширених і небезпечних забруднюючих речовин. 3аходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій та заходи щодо скорочення викидів на підприємстві го передбачаються.

Відповідно до матеріалів що обґрунтовують обсяги викидів забруднюючих речовин на об'єкті не має перевищувати встановлених законодавством нормативів, а також згідно з результатами розрахунків розсіювання забруднюючих речовин в атмосферному повітрі, встановлено, що перевищень ГДК на межі житлової забудови та на межі С33 по вмісту забруднюючих речовин не має. Пропозиції щодо дозволених обсягів викидів відповідають чинному законодавству.

3ауваження та пропозиції просимо надсилати протягом 30 календарних днів з дати публікації повідомлення до Харківської обласної військової адміністрації за адресою: 61002, м. Харків, вул. Сумська, 64, тел. (057)7052153, E-mail: obladm@kharkivoda.gov.ua