Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Повідомлення про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами Приватна фірма «ГАЛС»

Повне та скорочене найменування суб´єкта господарювання: Приватна фірма «ГАЛС», ПФ «ГАЛС» повідомляє про наміри отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Ідентифікаційний код – 14093531

Юридична та поштова адреса: вул. Роганська, 151, м. Харків, 61172. Вул. Роганська, 151, м. Харків ГСП, 61001. Підриємство розміщується на двох площадках за адресами: вул. Роганська, 151 та 145 у м. Харкові. Електронна пошта: borman190576@gmail.com, тел. 067-771-70-46

Метою є отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря для існуючого об´єкту, що здійснює господарську діяльность, яка пов´язана з викидами забруднюючих речовин в атмосферу, для забезпечення виконання вимог, передбачених нормативами екологічної безпеки у галузі охорони атмосферного повітря.

ПФ «ГАЛС» не відноситься до переліку видів діяльності, які потребують оцінки впливу на довкілля. Підприємство почало діяльність у 1994 р. Основними напрямками виробничої діяльності є: забір, очищення та постачання води, виробництво мінеральних вод та інших вод, розлитих у пляшки, виробництво тари з пластмас.

На промисловій площадці по вул. Роганська, 151 у м. Харків виконується забір та очищення води, виробництво вод розлитих у пляшки, виробництво ПЕТ пляшок, заправка питною водою автоцистерн, постачання води споживачам. Джерелами викиду забруднюючих речовин від основного виробництва є: вихлопні труби автоцистерн, пости заправки питною не газованою/газованою водою автоцистерн, зливний шланг автоцистерни з СО2, лінія виготовлення та розливу води в ПЕТ пляшки об´ємами 5,6,7,10 л, пакувальна машина, автоматична лінія розливу води в ПЕТ пляшки об’ємом 19 л, агрегат пневмо-формувальний, автоматична лінія розливу води в ПЕТ пляшки об´ємами 0,33-0,5-0,75-1,5, лінія виготовлення та розливу води в ПЕТ пляшки об´ємами 10 л, автоматична лінія виготовлення та розливу води в ПЕТ пляшки об’ємом 3 л, пакувальна машина. Від допоміжного виробництва джерелами є: зварювальний полуавтомат та оглядова канава гаражного боксу, пелетний котел PROTECH™ ТТ-100 С SMART MW, електроплити 2 шт. та електродухова шафа АПК, вихлопні труби двох вилкових навантажувачів, резервуар механічної очистки стічних вод, вихлопні труби службового автотранспорту. Технологічними процесами, при яких в атмосферу надходять забруднюючи речовини є мийка та дезінфекція ізотермічних цистерн, ліній розливу води, обладнання, ємкостей, приміщень з використанням сучасних мийних та дезінфекційних засобів.

Від джерел викиду в атмосферу надходять забруднюючи речовини: натрію гідрооксид (натр їдкий, сода каустична), натрію карбонат (сода кальцинована), натрію сульфат, азоту діоксид, аміак, водню перекис, водень хлористий (соляна кислота) за молекулою HCl, сажа, ангідрид сірчистий, вуглецю оксид, хлор, алкілбензосульфокислота з внутрішніх олефінів, кислота оцтова, вуглеводні насичені С12-С19 (розчинник РПК-26611 і ін.) у перерахунку на сумарний органічний вуглець, 1,3-дихлор-5,5-димегідантоїн (дихлорантин), заліза оксид (у перерахунку на залізо), марганець і його сполуки (у перерахунку на діоксид марганцю), кремнію діоксид аморфний (Аеросил-175), титану діоксид, акролеїн, сірководень, бензол, ксилол, толуол, фенол; парникові гази: метан, діазоту оксид, вуглецю діоксид.

На промисловій площадці по вул. Роганська, 145 у м. Харків виконується відстоювання ізотермічних цистерн в критій стоянці, зарядка АКБ, дрібний ремонт автотранспорту. Джерелами викиду забруднюючих речовин є вихлопні труби автотранспорту та зарядний пристрій для АКБ. Від джерел викиду в атмосферу надходять забруднюючи речовини: кислота сірчана за молекулою Н2SO4, азоту діоксид, сажа, ангідрид сірчистий, вуглецю оксид, вуглеводні насичені С12-С19 (розчинник РПК-26611 і ін.) у перерахунку на сумарний органічний вуглець.

На підприємстві існує 29 джерел викиду. Валовий викид забруднюючих речовин в атмосферу складає 5.577 т/рік, крім того парникові гази 25.967 т/рік.

Об´єкт відноситься до другої групи та взятий на Державний облік. На об´єкті не має виробництв або технологічного устаткування на яких повинні впроваджуватися найкращі доступні технології та методи керування і джерел викидів, з яких в атмосферне повітря надходять забруднюючи речовини від виробництв та технологічного устаткування, на якіх повинні впроваджуватися заходи щодо досягнення встановлених нормативів граничнодопустимих викидів для найбільш поширених і небезпечних забруднюючих речовин. Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій та заходи щодо скорочення викидів на підприємстві не передбачаються.

Відповідно до матеріалів що обґрунтовують обсяги викидів забруднюючих речовин перевищень встановлених законодавством нормативів на об´єкті не має. Згідно з результатами розрахунків розсіювання забруднюючих речовин в атмосферному повітрі встановлено, що перевищень ГДК забруднюючих речовин на межі нормативного розриву та в зоні впливу підприємства не має. Пропозиції щодо дозволених обсягів викидів відповідають чинному законодавству.

Зауваження та пропозиції просимо надсилати протягом 30 календарних днів з дати публікації повідомлення до Харківської обласної військової адміністрації за адресою: 61002 м. Харків, вул. Сумська, 64, тел. (057)705-21-53, e-mail: obladm@kharkivoda.gov.ua