Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Повідомлення про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «БОГОДУХІВСЬКИЙ МОЛЗАВОД

Повне найменування суб’єкта господарювання: ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «БОГОДУХІВСЬКИЙ МОЛЗАВОД»

Скорочене найменування суб’єкта господарювання: ТОВ «БОГОДУХІВСЬКИЙ МОЛЗАВОД». Ідентифікаційний код в ЄДРПОУ: 36537542

Юридична адреса: 62103, Харківська область, Богодухівський район, м. Богодухів, провулок Харківський, будинок 6, тел. 05758-31899

Е-mail: tov.bmz@ukr.net ТОВ «БОГОДУХІВСЬКИЙ МОЛЗАВОД» планує отримати дозвіл на викиди для свого виробництва по переробленню молока, виробництву масла та сиру, розташованого за адресою: 62002, Харківська область, Богодухівський район, с.м.т. Краснокутськ, вулиця Зарічна, будинок 6. Об’єкт розташовано на трьох майданчиках.

Метою отримання дозволу забруднюючих речовин в атмосферне повітря для існуючого об’єкта є здійснення господарською діяльності, яка пов’язана з викидами забруднюючих речовин в атмосферне повітря, для забезпечення виконання вимог, передбачених нормативами екологічної безпеки у галузі атмосферного повітря. Оцінка впливу на довкілля не проводилась, так як діяльність підприємства не відноситься до ст.3 ЗУ «Про ОВД», підприємство не відноситься до переліку видів діяльності.

На території майданчика знаходяться наступні дільниці: котельня, ділянка заготівок, ділянка ковбасних сирів, ділянка плавлених сирків, ділянка згущеного молока, лабораторія, виробничий цех м’яких сирів, КНС, очисні споруди.

На території підприємства на цей час знаходиться 15 джерел викидів, з яких до атмосферного повітря викидаються наступні забруднюючі речовини: залізо та його сполуки (у перерахунку на залізо), манган та його сполуки (у перерахунку на діоксид мангану), оксиди азоту (оксид та діоксид азоту) у перерахунку на діоксид азоту, оксид вуглецю, метан, речовини у вигляді суспендованих твердих частинок недиференційованих за складом/пил деревини, сажа, масло мінеральне нафтове (веретенне, машинне, циліндрове і ін.), сірки діоксид, вуглеводні насичені С12-С19 (розчинник РПК-26511 і ін.) у перерахунку на сумарний органічний вуглець, аміак, фенол, альдегід пропіоновий (пропаналь), натрію гідрооксид (натр їдкий, сода каустична), кислота оцтова, кислота сірчана за молекулою Н2SO4, ізоаміловий спирт, метилетилкетон.

Валовий викид складає: 4,0620363 т/рік. Крім того, парникові гази: діоксиду вуглецю - 159,3283 т/ рік та оксиду діазоту - 0,02266 т/рік

Даний об’єкт відноситься до третьої групи та підлягає постановці на Державний облік. На території об’єкта не має виробництв або технологічного устаткування, на яких повинні впроваджуватися найкращі доступні технології та методи керування та джерел викидів, з яких в атмосферне повітря надходять забруднюючі речовини від виробництв та технологічного устаткування, на які повинні впроваджуватися заходи щодо досягнення встановлених нормативів гранично допустимих викидів для найбільш поширених і небезпечних забруднюючих речовин. Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій та заходи щодо скорочення викидів на підприємстві не передбачаються.

Відповідно до матеріалів що обгрунтовують обсяги викидів забруднюючих речовин, на об’єкті не має перевищень встановлених законодавством нормативів, а також згідно з результатами розрахунків розсіювання забруднюючих речовин в атмосферному повітрі, встановлено, що перевищень ГДК на межі житлової забудови та на межі СЗЗ по вмісту забруднюючих речовин не має. Пропозиції щодо дозволених обсягів викидів відповідають чинному законодавству.

Зауваження та пропозиції просимо надсилати протягом 30 календарних днів з дати публікації повідомлення до Харківської обласної військової адміністрації за адресою: 61002, м. Харків, вул. Сумська, 64., тел. (057)7052153, Е-mail: obladm@kharkivoda.gov.ua