Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Повідомлення про намір отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря Комунального некомерційного підприємства Харківської обласної ради "Обласний туберкульозний санаторій "Занки", проммайданчик "очисні споруди"

КНП ХОР "Обласний туберкульозний санаторій "Занки" спеціалізується на  санаторному лікуванні хворих на туберкульоз. Територія санаторію розташована на території Слобожанської територіальної громади за адресою: 63435, Харківська область, Чугуївський район, сел-ще Курортне.

До складу очисних споруд після реконструкції у 2010 році входять : колодязь з решітками; відстійник трьохсекційний, очисні споруди вертикального типу (інфільтраційні біоплато) 4 од. загальною площею 3000 м2 (БП-1, БП-2, БП-3 з дренажним отвором на виході, БП-4 з горизонтальним током води; також передбачена система аварійного відключення карт БП-2-3 та частково БП-4 та аварійний резервуар об'ємом 200 м3). Виробництво на підприємстві не здійснюється, сировина не використовується. Джерелами утворення та викидів таких забруднюючих речовин як : сірководень, аміак, метилмеркаптан, метан, етилмеркаптан, є приймальний колодязь з решітками, трьхсекційний відстійник, карти біоплато. Валовий викид забруднюючих речовин від експлуатації очистних споруд складатиме 0,2002 т/рік.

Після капітальної реконструкції майданчик було введено в експлуатацію у 2010 році. Режим роботи очисних споруд цілодобовий. Залежно від ступеню впливу на забруднення атмосферного повітря об'єкт відноситься до третьої групи - об'єкт, які не становляться на Державний облік і не мають виробництв або технологічного устаткування, на яких повинні впроваджуватися найкращі доступні технології та методи керування. На підприємстві відсутні джерела викидів, з яких в атмосферне повітря надходять забруднюючі речовини від виробництв та технологічного устаткування, на які повинні впроваджуватися заходи щодо досягнення встановлених нормативів граничнодопустимих викидів для найбільш поширених і небезпечних забруднюючих речовин (основні джерела), джерела викидів, що зазначені в документах, відносяться до інших джерел викидів. Оцінка впливу на довкілля на об'єкті не проводилась, так як діяльність підприємства не відноситься до переліку видів діяльності які потребують оцінки впливу на довкілля згідно ст.3 ЗУ «Про ОВД». Для неорганізованих джерел викидів № 1, 2, 3 нормативи гранично-допустимих викидів відповідно до законодавства не встановлюються. На період проведення робіт з обґрунтування обсягів викидів підприємства викиди забруднюючих речовин на підприємстві не перевищують встановлених законодавством нормативів, а також згідно з результатами розрахунків розсіювання забруднюючих речовин в атмосферному повітрі, встановлено, що перевищень ГДК на межі житлової забудови та на межі СЗЗ по вмісту забруднюючих речовин не має. Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій та  заходи щодо скорочення викидів на підприємстві не передбачаються. Пропозиції щодо дозволених обсягів викидів відповідають чинному законодавству.

Скарги та пропозиції просимо надсилати протягом 30 календарних днів з дати публікації об'яви до Харківської обласної військової  адміністрації за адресою : 61002, м. Харків, вул. Сумська, 64, тел.(057)7052153, E-mail: obladm@kharkivoda.gov.ua.