Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Повідомлення про намір отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ КОМЕРЦІЙНО-ВИРОБНИЧОЇ ФІРМИ "РОМА

Повне та скорочене найменування суб’єкта господарювання: ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ КОМЕРЦІЙНО-ВИРОБНИЧА ФІРМА "РОМА" ТОВ КВФ "РОМА" повідомляє про наміри отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Ідентифікаційний код – 23325414.        

Юридична та поштова адреса: 64107, Харківська обл., м. Первомайський, вул. Шевченка, буд. 24.

Електронна пошта: v.peskova@romakpf.com , тел.+38(05748) 3-20-45

Метою отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря для існуючих об’єктів є здійснення господарської діяльності, яка пов'язана з викидами забруднюючих речовин в атмосферне повітря, для забезпечення виконання вимог, передбачених нормативами екологічної безпеки у галузі охорони атмосферного повітря.

ТОВ КВФ "РОМА" не відноситься до переліку видів діяльності які потребують оцінки впливу на довкілля.

ТОВ КВФ "РОМА", а саме майданчик за адресою вул. Ульянова, буд. 22, спеціалізується на виробництві батонів, хлібу і лавашу.

На майданчику за адресою: 64107, Харківська обл., м. Первомайський, вул. Ульянова, буд. 22 знаходяться наступні джерела викидів забруднюючих речовин: котел "АОГВ-100 Э", котел "АОГВ-50 Э",  котел "OSPREY 2 CFL 220", котел-пароутворюватель BLP-100 IVAR, свічі, приміщення котельні, приміщення лінії випікання батонів, піч тунельна двухвежева Wincler, піч тунельна WP NU 2500х24, піч тунельна WP NU 3Х15, піч тунельна WP NU 2,5Х15, піч тупикова "ФТЛ-2", приміщення тісто-приготувальної дільниці: машина тістоділительна  Парта У-2, машина тістоділительна  А2 ХНТ, шкаф попередньої розтойки тіста, машина тістомісильна DIOSNA OAZE SPK 125E (2 од.), округлювач тіста конусний, конвеєр бродильний, машина тістомісильна И8 ХТА 12/1,  машина тістомісильна А2 ХТН, дежеопрокидувач А2 ХП2 Д1 №1 330л, дежеопрокидувач KEMPER NK 200 LD б/у, дежеопрокидувач А2 ХП2 Д1 №2 330 л, дежеопрокидувач А2 ХП2 Д1 №3 330 л, дежеопрокидувач ДО-8,   дежеопрокидувач №2 ВОСХОД, дежеопрокидувач, машина тістомісильна А2 ХТЗБ №1, машина тістомісильна KEMPER ECO 150AE-V б/у (2 од.), машина тістомісильна А2 ХТЗБ №5, машина тістомісильна А2 ХТЗБ(2 од.), машина тістомісильна А2 ХТБ №3, машина тістомісильна Л4 ХТВ, розтойні шафи, приміщення цеха випікання батонів, дільниця начинки, зонти над : емність для приготування сиропа, плита ПГ-3, електропательня, мийки (2 од.)., котел "Колві-ТЕРМОНА КТН-50", котел "АОГВ-70", приміщення куллера, приміщення цеха лінії лаваша, лінія випікання лаваша, машина тістомісильна Л4 ХТВ, приміщення безтарного зберігання борошна, приміщення пічного відділення: машина тістоділительна  Парта У-2 (2 од.),  тістовідділювач, машина тістозакаточна, машина разкаточна "Werner Pfleiderer", шафа остаточної розтоїки тіста (4 од.), шафа попередньої розтойки заготовок із тіста, округлювач тіста конусний, округлювач тіста "ОАSE" тип КОВ 360, відкрита стоянка автотранспорту.

На джерелах викидів, відбувається викид наступних забруднюючих речовин: азоту діоксиду, сажі, ангідриду сірчистого, вуглецю оксиду, пилу борошна, метану, ацетальдегіду, вуглеводних насичених С12-С19 (розчинник РПК-26511 та ін.) у перерахунку на сумарний органічний вуглець, спирту етилового,  кислоти оцтової, натрію карбонату, акролеїну, та парникові гази.

Валовий викид забруднюючих речовин складатиме 34,384 т/рік.

Об'єкт відноситься до другої групи та підлягає взяттю на Державний облік. На території об'єкту не має виробництв або технологічного устаткування, на яких повинні впроваджуватися найкращі доступні технології та методи керування та джерел викидів, з яких в атмосферне повітря надходять забруднюючі речовини від виробництв та технологічного устаткування, на які повинні впроваджуватися заходи щодо досягнення встановлених нормативів граничнодопустимих викидів для найбільш поширених і небезпечних забруднюючих речовин. Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій та заходи щодо скорочення викидів на підприємстві не передбачаються.

Відповідно до матеріалів що обґрунтовують обсяги викидів забруднюючих речовин, на об’єкті не має перевищень встановлених законодавством нормативів, а також згідно з результатами розрахунків розсіювання забруднюючих речовин в атмосферному повітрі, встановлено, що перевищень ГДК на межі житлової забудови та на межі СЗЗ по вмісту забруднюючих речовин не має. Пропозиції щодо дозволених обсягів викидів відповідають чинному законодавству.

Зауваження та пропозиції просимо надсилати протягом 30 календарних днів з дати публікації повідомлення до Харківської обласної військової адміністрації за адресою: 61002, м. Харків, вул. Сумська, 64, тел.(057)7052153, E-mail: obladm@kharkivoda.gov.ua.