Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Повідомлення про намір отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря Товариством з обмеженою відповідальністю "МЕТАЛЛКОНТРАКТ"

ТОВ "МЕТАЛЛКОНТРАКТ" (Ідентифікаційний код - 20361734), юридична адреса: 61157, м. Харків, вул. Москалівська, 99; тел.: +38(066)51262-08; Email: metallkontrakt-dn@ukr.net.

ТОВ "МЕТАЛЛКОНТРАКТ" планує отримати дозвіл на викиди для майданчику, розташованого за адресою 61157, м. Харків, вул. Москалівська, 99. Підприємство розташовано на одному проммайданчику.

Підприємство спеціалізується на плавленні чавуна та сталі.

До складу основного проммайданчика відносяться: шихтовий двір, токарна дільниця, відділення зачистки відливок, плавильна дільниця, яка складається в свою чергу з відділення плавки металу, відділення приготування формовочної суміші, відділення приготування модельних форм; відділення вибивання форм, відділення приготування стрижнів; дільниця очистки литва, а також розташований майданчик стоянки автотранспорту.

Проммайданчик підприємства було введено в експлуатацію у 2016 році. Режим роботи підприємства однозмінний, по 8 годин, п'ять днів на тиждень.

Джерелами утворення та викидів забруднюючих речовин є : токарний верстат, свердлильний верстат, фрезерний верстат, заточний верстат dкр=350мм, заточний верстат dкр=400мм, відрізний верстат, машинки шліфувальні електричні кутові (болгарки), індукційна плавильна піч ІСТ-0,5, індукційна плавильна піч ІСТ-0,16/320-И1 на 0,16-0,5 тонн, бігуни, голтовочний барабан, піскоструйна камера, зарювальний піст, твердопаливний котел "Bulava".

Валовий викид в атмосферне повітря таких забруднюючих речовин як: вуглецю оксиду, азоту діоксиду, заліза оксид*(у перерахунку на залізо), марганець і його сполуки (у перерахунку на двоокис марганцю), хром шестивалентний в перерахунку на триоксид хрому, кремнію діоксид амор-фний(Аеросил-175), ангідрид сірчистий, спирт метиловий, фенол, формальдегід, недиференційованого за складом пилу (аерозоль), пил неорганічний, з вмістом діоксиду кремнію в %: - вище 70 (динас і ін.), пил неорганічний, з вмістом діоксиду кремнію в %: - 70-20 (шамот, цемент і ін.), тітану діоксид, пил металевий (легуючих сталей), пил абразивно-металічний (SiO2, CaO, Cr2O3, Fe2O3, Al2O3 і ін.) від діяльності підприємства складатиме 2,3744 т/рік.

Залежно від ступеню впливу на забруднення атмосферного повітря об'єкт відноситься до третьої групи - об'єкт, які не становляться на Державний облік і не мають виробництв або технологічного устаткування, на яких повинні впроваджуватися найкращі доступні технології та методи керування. На підприємстві відсутні джерела викидів, з яких в атмосферне повітря надходять забруднюючі речовини від виробництв та технологічного устаткування, на які повинні впроваджуватися заходи щодо досягнення встановлених нормативів граничнодопустимих викидів для найбільш поширених і небезпечних забруднюючих речовин (основні джерела), джерела викидів, що зазначені в документах, відносяться до інших джерел викидів. Для таких забруднюючих речовин як : оксид вуглецю, оксид азоту(оксид та діоксид азоту) у перерахунку на діоксид азоту, речовини у вигляді суспендованих твердих частинок (мікрочастинки та волокна) (Недиференційований за складом пил (аерозоль) (джерело № 5) встановлюються нормативи граничнодопустимих викидів, що обмежують масову концентрацію забруднюючих речовин (г/с), так як фактична величина масового потоку в газах, що відходять(кг/год) менша за нормативну. Для неорганізованих джерел викидів (джерела №№ 1, 2, 3, 4, 6) нормативи гранично-допустимих викидів відповідно до законодавства не встановлюються. Оцінка впливу на довкілля на об'єкті не проводилась, так як діяльність підприємства відноситься до ст.3 ЗУ "Про ОВД", як підприємство, що має установки для виплавляння, включаючи легування сплавів, кольорових металів, у тому числі рекуперованих продуктів (рафінування, ливарне виробництво тощо), плавильною продуктивністю, що перевищує 4 тонни на добу для свинцю та кадмію або 20 тонн для інших металів", але за випуском продукції (менше ніж 20 тонн на добу) не відноситься до переліку видів діяльності які потребують оцінки впливу на довкілля. На період проведення робіт з обгрунтування обсягів викидів підприємства викиди забруднюючих речовин на підприємстві не перевищують встановлених законодавством нормативів, а також згідно з результатами розрахунків розсіювання забруднюючих речовин в атмосферному повітрі, встановлено, що перевищень ГДК на межі житлової забудови та на межі СЗЗ по вмісту забруднюючих речовин не має. Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій та заходи щодо скорочення викидів на підприємстві не передбачаються. Пропозиції щодо дозволених обсягів викидів відповідають чинному законодавству.

Скарги та пропозиції просимо надсилати протягом 30 календарних днів з дати пyблікації об’яви до Харківської обласної військової адміністрації за адресою: 61002, м. Харків, вул. Сумська, 64, тел.(057)7052153, E-mail: obladm@kharkivoda.gov.ua.