Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Повідомлення про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами ТОВ «БУДЛІТ»

ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО НАМІР ОТРИМАТИ ДОЗВІЛ НА ВИКИДИ ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ «БУДЛІТ» (ТОВ «БУДЛІТ»), код ЄДРПОУ 41255552, юридична адреса: 62456, Харківська обл., Харківський район, селище міського типу Буди, вул. Залізнична, буд. 1-Д, тел. (050) 301-93-89, e-mail: budlit@ukr.net має намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами. Промисловий майданчик ТОВ «БУДЛІТ» розташований за адресою: 62456, Харківська обл., Харківський район, селище міського типу Буди, вул. Залізнична, буд. 1-Д.

Метою отримання дозволу на викиди є надання права експлуатувати об’єкт, з якого надходять в атмосферне повітря забруднюючі речовини або їх суміші, за умови дотримання встановлених відповідних нормативів граничнодопустимих викидів та вимог до технологічних процесів у частині обмеження викидів забруднюючих речовин протягом визначеного в дозволі терміну.

Згідно вимог Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» діяльність ТОВ «БУДЛІТ» не підлягає оцінці впливу на довкілля.

На майданчику ТОВ «БУДЛІТ» виробляє чавунне та сталеве лиття з ливарної сировини і здійснює первинне оброблення відливок. На підприємстві використовується технологія виробництва відливок мілкими серіями з сірого чавуну та сталі у електропечах ИЧТ-0,5. Виробництво обладнане сучасним технологічним обладнанням та здійснюється з використанням передових технологічних процесів. Виробничі процеси на об’єкті здійснюються без перевищення проектної потужності виробничого обладнання. Інша господарська діяльність на майданчику не відбувається.

Під час виробництва до атмосферного повітря викидаються 14 забруднюючих речовин. Загальний обсяг річних викидів — 0,950 т/рік. Основний вклад у викидах складають: пил недиференційований за складом (аерозоль) — 0,250 т/рік, спирт метиловий — 0,394 т/рік, формальдегід — 0,078 т/рік, вуглецю оксид — 0,066 т/рік, фенол — 0,064 т/рік. Інші забруднюючи речовини — 0,098 т/рік.

По ступеню впливу на забруднення атмосферного повітря об’єкт відноситься до третьої групи, як об’єкт, який не потребує взяття на державний облік і не має виробництв або технологічного устаткування, на яких повинні впроваджуватися найкращі доступні технології та методи керування.

Заходи щодо скорочення викидів забруднюючих речовин в атмосферу та заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва не передбачені та не розробляються.

Обсяги викидів забруднюючих речовин відповідають вимогам санітарного законодавства. Нормативна СЗЗ для ТОВ «БУДЛІТ» в установленому порядку скоригована (висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи від 24.02.2022 р. №12.2-18-4/2932). Розрахунками та інструментальними вимірами не виявлені перевищення санітарних та гігієнічних нормативів якості атмосферного повітря на межі найближчих житлових будівель.

Пропозиції щодо дозволених обсягів викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря розроблені згідно інструкції про загальні вимоги до оформлення документів.

З пропозиціями та зауваженнями щодо діяльності підприємства з питань охорони атмосферного повітря звертатися протягом 30 календарних днів з моменту опублікування цього повідомлення до: Харківської обласної військової адміністрації: 61002, м. Харків, вул. Сумська, 64, е-mail: upress@kharkivoda.gov.ua.