Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Повідомлення КП «ЗМІЇВ-ТЕПЛО» щодо отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря

Повне та скорочене найменування суб’єкта господарювання: КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО «ЗМІЇВ-ТЕПЛО» ЗМІІВСКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ЧУГУЇВСЬКОГО РАЙОНУ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ (КП «ЗМІЇВ-ТЕПЛО»).

Ідентифікаційний код юридичної особи в ЄДРПОУ: 37083564

Місцезнаходження суб’єкта господарювання, контактний номер телефону, адреса електронної пошти суб’єкта господарювання: Україна, 63403, Харківська обл., Чугуївський район, м. Зміїв, вул. Чкалова, буд. 6, тел: +3(8057) 47 53131, zmiiv_teplo.kp@i.ua

Місцезнаходження об’єкта/промислового майданчика: Відокремлений промисловий майданчик котельні розташований за адресом: Україна, 63404, Харківська обл., Чугуївський район, місто Зміїв, вул. Калініна, 8.

Мета отримання дозволу на викиди: Отримання дозволу на викиди для існуючого об’єкту: відокремленого промислового майданчика котельні КП «ЗМІЇВ-ТЕПЛО», яка відносяться до третьої групи об’єктів за складом документів, у яких обґрунтовуються обсяги викидів, в залежності від ступеня впливу об’єкта на забруднення атмосферного повітря.

Відомості про наявність висновку з оцінки впливу на довкілля, в якому визначено допустимість провадження планованої діяльності, яка згідно з вимогами Закону України “Про оцінку впливу на довкілля” підлягає оцінці впливу на довкілля: КП «ЗМІЇВ-ТЕПЛО» зареєстровано у 2010 р. Майданчик відокремленої котельні станом на 2010 рік існуючий та мав дозвільні документи відповідно діючому законодавству України. Відповідно до цього, оцінка впливу на довкілля не розроблялась: висновок відсутній. Діяльність діючих об’єктів КП «ЗМІЇВ-ТЕПЛО», оцінці впливу на довкілля не підлягає, так як відповідно до Закону України «Про оцінку впливу на довкілля», його дія не поширюється на суб’єктів господарювання, технологічне обладнання яких введено в експлуатацію до набрання чинності цього Закону та відповідно до критеріїв визначення розширень і змін діяльності та об’єктів, які не підлягають оцінці впливу на довкілля затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 13.03.2017 №1010. Котельня введена в експлуатацію та функціонує до вступу в дію постанови КМУ №1010.

Загальний опис об’єкта (опис виробництв та технологічного устаткування): Діяльність відокремленого майданчика котельні м. Зміїв, вул. Калініна 8 КП «ЗМІЇВ-ТЕПЛО» спрямована на теплозабезпечення комунального закладу «Зміївський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) № 1». В приміщенні котельної встановлені 2 твердопаливних котла: КТП-50 Ecomanual (50 кВт) та АОТ-50 (50 кВт). В холодний час року обидва котла працюють одночасно. Приміщення для приготування їжі, відкриті склади сипких, АЗС, місця ТО та ТР автотранспортних засобів на майданчику відсутні.

Відомості щодо видів та обсягів викидів: В теперішній час на майданчику існує 1 організоване джерело викидів. Газоочисне устаткування на майданчику відсутнє. Джерела залпових викидів на майданчику відсутні. Валовий викид забруднюючих речовин в атмосферне повітря від виробничої діяльності підприємства складає 41,3534 т/рік, в тому числі: Оксиди азоту (у перерахунку на діоксид азоту [NO+NО2]) - 0,0360 т/рік; Оксид вуглецю - 0,0777 т/рік; Метан - 0,0020 т/рік; Вуглеводні насичені С12-С19 (розчинник РПК-26611 і ін.) у перерахунку на сумарний органічний вуглець - 0,0179 т/рік; Речовини у вигляді суспендованих твердих частинок (мікрочастинки та волокна) - 0,1134 т/рік; Азоту (1) оксид [N2О] - 0,0016 т/рік; Вуглецю діоксид - 41,1048 т/рік.

Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва, що виконані або/та які потребують виконання: Відповідно до Наказу Міністерства охорони навколишього природного середовища України №108 від 09.03.2006 р. заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій виробництва не розроблялися.

Перелік заходів щодо скорочення викидів, що виконані або/та які потребують виконання: Фактичні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від стаціонарних джерел проммайданчика котельні по вул. Калініна 8 КП «ЗМІЇВ-ТЕПЛО» не перевищують нормативи граничнодопустимих викидів відповідно до законодавства. Заходи щодо скорочення викидів забруднюючих речовин не передбачаються.

Дотримання виконання природоохоронних заходів щодо скорочення викидів: Розрахунок розсіювання забруднюючих речовин в атмосферному повітрі від стаціонарних джерел викидів промислового майданчика котельня м. Зміїв, вул. Калініна 8 КП «ЗМІЇВ-ТЕПЛО» показав, що

їх максимальні приземні концентрації з урахуванням фонового забруднення не перевищують ГДК на межі СЗЗ і житлової зони. Визначені потужності викидів відповідають вимогам Наказу №309 від 27.06.2006 р та забезпечують дотримання нормативів ГДК на межах СЗЗ та житлової зон по усіх інгредієнтах, які присутні у викидах промислового майданчика котельні. Відповідно до цього природоохоронні заходи щодо скорочення викидів не розроблялись.

Відповідність пропозицій щодо дозволених обсягів викидів законодавству: Викиди не перевищують затвердженні граничнодопустимі нормативи, а викиди забруднюючих речовин, які не підлягають регулюванню та за якими не здійснюється державний облік, не перевищують гігієнічних нормативів.

Адреса обласної держадміністрації до якої можуть надсилатися зауваження та пропозиції громадськості щодо дозволу на викиди: Зауваження та пропозиції просимо надсилати протягом 30 календарних днів з дати опублікування інформації в засобах масової інформації до Зміївської міської ради за адресою: 63404, Харківська обл., м. Зміїв, вул. Адміністративна, 9, тел. +38(05747)3-45-23, е-mail: 04058674@mail.gov.ua або до Харківської обласної державної військової адміністрації за адресом: 61022, м. Харків, вул. Сумська, 64 або за телефонами (057)700-04-23, (057)700-04-12, (057)715-73-27.