Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Повідомлення про наміри отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря ФІЛІЯ САРС "ЛІКВО" АТ "УКРГАЗВИДОБУВАННЯ"

Повне та скорочене найменування суб'єкта господарювання: ФІЛІЯ СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ АВРІЙНО-РЯТУВАЛЬНОЇ (ГАЗОРЯТУВАЛЬНОЇ) СЛУЖБИ "ЛІКВО" АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "УКРГАЗВИДОБУВАННЯ" ФІЛІЯ САРС "ЛІКВО" АТ "УКРГАЗВИДОБУВАННЯ" повідомляє про наміри отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Ідентифікаційний код - 30019775.

Юридична та поштова адреса: 04053, м. Київ, вул. Кудрявська, будинок № 26/28. Електронна пошта: office@ugv.com.ua., тел. +380 (50) 302 95 82

Метою отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря для існуючих об'єктів є здійснення господарської діяльності, яка пов'язана з викидами забруднюючих речовин в атмосферне повітря, для забезпечення виконання вимог, передбачених нормативами екологічної безпеки у галузі охорони атмосферного повітря.

ФІЛІЯ САРС "ЛІКВО" АТ "УКРГАЗВИДОБУВАННЯ" не відноситься до переліку видів діяльності які потребують оцінки впливу на довкілля.

Спеціалізована аварійно-рятувальна (газорятувальна) служба "ЛІКВО" Акціонерного товариства "Укргазвидобування" спеціалізується на виконанні аварійних та аварійно-ремонтних робіт з ліквідації газонафтоводопроявлень і відкритих нафтових та газових фонтанів у зоні підвищеного ризику (вибухонебезпечне, токсичне середовище, високі температури, тиск, шум, вібрація та інше) із застосуванням спецобладнання та засобів індивідуального захисту), забезпечення безперебійного постачання усіма видами енергії служби; виконання проектно-конструкторських робіт, розробка й виготовлення спеціального устаткування, пристроїв, технічних засобів для попередження виникнення й ліквідації відкритих газових і нафтових фонтанів у т. ч. випуск серійної продукції (крани кульові, зворотні клапани тощо).

На майданчику за адресою: 61109, м. Харків, Основ'янський р-н, вул. Сінна, 32 знаходиться наступні джерела викидів забруднюючих речовин: котел жаротрубний водогрійний КОЛВИ 250 (291 кВт); свічки продувки котлів; свічка продувки газового обладнання ШРП; приміщення котельні; металообробні верстати; пост ручного дугового зварювання сталей штучними електродами; пост натвавтоматичного зварювання сталей в середовищі вуглекислого газу; пост натвавтоматичного зварювання сталей в захисті аргону та вуглекислого газу; пост газового різання металу; верстат плазмового різання АСКОН-1; електрогазозварювальні, зварювальні та газорізальні роботи; наплавка різців; площинношліфувальний верстат; верстат токарно-гвинторізний 1М63; верстат трубонарізний 1А-983; верстат радіально-свердлильний 2А55; верстат трубонарізний 1А-983; верстат токарно карусельний; верстат свердлильний; верстат токарний "С8"; верстат радіально-свердлильний "2532Л"; верстат вертикально-свердлильний; кутова шліфувальна машина; верстат консольно-фрезерний "Fu400/ 2"; верстат фрезерний "6Р82"; верстат радіально-свердлильний "2А554"; верстат дов-біжний "74-03"; верстат консольно-фрезерний "6Т82Г"; верстат вертикальний консольно-фрезерний "6Т13"; верстат фрезерний "ВМ-127"; верстат токарно-гвинторізний "1К62Д"; верстат площинно-шліфувальний "3Е7118"; верстат токарно-гвинторізний "КА-280"; верстат токарно-гвинторізний "КА-280"; верстат заточувальний (D кола = 300 мм), 2 кола; верстат сферо-токарний "МК6031"; фарбувально-сушильна камера "GUANGLI" модель GL3-32; кутова шліфувальна машина; пост зарядки акумуляторів; електропіч гартування СНО.6.125/10; ванна гартування з мінеральним маслом; приміщення гаражу; відкрита стоянка автотранспорту.

На джерелах викидів, відбуваються викид наступних забруднюючих речовин: азоту діоксиду, сажі, ангідриду сірчистого, вуглецю оксиду, заліза оксиду (у перерахунку на залізо), марганцю та його сполук (у перерахунку на діоксид марганцю), міді оксиду (у перерахунку на мідь), свинцю та його неорганічних сполук (у перерахунку на свинець), вуглеводнів насичених С12-С19, хрому шестивалентного (у перерахунку на триоксид хрому), цинку оксиду (у перерахунку на цинк), кислоти сірчаної, кремнію діоксиду аморфного, фтористого водню, фторидів добре розчинних неорганічних, фторидів погано розчинних неорганічних, ксилолу, масла мінерального нафтового, уайт спіриту, речовин у вигляді суспендованих твердих частинок недиференційованих за складом (зокрема пилу металевого), титану діоксиду та парникові гази.

Валовий викид забруднюючих речовин складатиме 1,157138 т/рік.

Об'єкт відноситься до третьої групи та не підлягає взяттю на Державний облік. На території об'єкту не має виробництв або технологічного устаткування, на яких повинні впроваджуватися найкращі доступні технології та методи керування та джерел викидів, з яких в атмосферне повітря надходять забруднюючі речовини від виробництв та технологічного устаткування, на які повинні впроваджуватися заходи щодо досягнення встановлених нормативів граничнодопустимих викидів для найбільш поширених і небезпечних забруднюючих речовин. Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій та заходи щодо скорочення викидів на підриємстві не передбачаються.

Відповідно до матеріалів що обгрунтовують обсяги викидів забруднюючих речовин, на об'єкті не має перевищень встановлених законодавством нормативів, а також згідно з результатами розрахунків розсіювання забруднюючих речовин в атмосферному повітрі, встановлено, що перевищень ГДК на межі житлової забудови та на межі СЗЗ по вмісту забруднюючих речовин не має. Пропозиції щодо дозволених обсягів викидів відїовідають чинному законодавству.

Зауваження та пропозиції просимо надсилати протягом 30 календарних днів з дати публікації повідомлення до Харківської обласної військової адміністрації за адресою: 61002, м. Харків, вул. Сумська, 64, тел.(057) 705 21 53, E-mail: obladm@kharkivoda.gov.ua.