Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Повідомлення про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «СХІДНО-УКРАЇНСЬКИЙ «БАНК «ГРАНТ»

Повне найменування суб’єкта господарювання - АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО «СХІДНО-УКРАЇНСЬКИЙ «БАНК «ГРАНТ».

Скорочене найменування суб’єкта господарювання - АТ «БАНК «ГРАНТ». Ідентифікаційний код - 14070197,

Юридична адреса: 61001, м. Харків, Шевченківський р-н,
вул. Данилевського, 19;  тел.: (057) 714-01-99; E-mail: metro@grant.kharkov.ua.

АТ «БАНК «ГРАНТ» планує отримати дозвіл на викиди для дизельного генератора, розташованого за адресою: м. Харків, Немишлянський р-н, просп. Героїв Харкова, 259. Об’єкт розташований на одному майданчику.

Метою отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря для існуючого об’єкта є здійснення господарської діяльності, яка пов'язана з викидами забруднюючих речовин в атмосферне повітря, для забезпечення виконання вимог, передбачених нормативами екологічної безпеки у галузі охорони атмосферного повітря. Оцінка впливу на довкілля на об'єкті не проводилась, так як діяльність підприємства не відноситься до ст.3 ЗУ «Про ОВД», підприємство не відноситься до переліку видів діяльності які потребують оцінки впливу на довкілля.

На першому поверсі офісного будинку АТ «БАНК «ГРАНТ» розташована твердопаливна котельня, що забезпечує теплопостачання всієї споруди. З метою безперебойної роботи насосного обладнання котельної використовується генератор бензиновий SDMO HX 6000-S  (дж. № 1). Дане обладнання є джерелом резервного живлення для опалювального устаткування в період відсутності електропостачання.

На території проммайданчика розташоване наступне технологічне устаткування: генератор бензиновий SDMO HX 6000-S.

Валовий викид таких забруднюючих речовин як: оксиди азоту (оксид та діоксид азоту) в перерахунку на діоксид азоту; оксид вуглецю; діоксид сірки (діоксид та триоксид) у перерахунку на діоксид сірки; речовини у вигляді суспендованих твердих частинок (мікрочастинки та волокна) складатиме 0,058 т/рік.

Даний об'єкт відноситься до третьої групи та не підлягає постановці на Державний облік. На території об'єкта не має виробництв або технологічного устаткування, на яких повинні впроваджуватися найкращі доступні технології та методи керування та джерел викидів, з яких в атмосферне повітря надходять забруднюючі речовини від виробництв та технологічного устаткування, на які повинні впроваджуватися заходи щодо досягнення встановлених нормативів граничнодопустимих викидів для найбільш поширених і небезпечних забруднюючих речовин. Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій та заходи щодо скорочення викидів на підприємстві не передбачаються.

Відповідно до матеріалів що обґрунтовують обсяги викидів забруднюючих речовин, на об’єкті не має перевищень встановлених законодавством нормативів, а також згідно з результатами розрахунків розсіювання забруднюючих речовин в атмосферному повітрі, встановлено, що перевищень ГДК на межі житлової забудови та на межі СЗЗ по вмісту забруднюючих речовин не має. Пропозиції щодо дозволених обсягів викидів відповідають чинному законодавству.

Зауваження та пропозиції просимо надсилати протягом 30 календарних днів з дати публікації повідомлення до Харківської обласної військової адміністрації за адресою: 61002, м. Харків, вул. Сумська, 64, тел.(057)7052153, E-mail: obladm@kharkivoda.gov.ua.