Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Інформація про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря філією ГПУ «Полтавагазвидобування» AT «Укргазвидобування» для об’єкта «Східно-Березівська УППГ», фактичне місце розташування: Харківська обл., Богодухівський р-н, Краснокутська селищна територіальна громада

Повне найменування суб’єкта господарювання - Акціонерне Товариство «Укргазвидобування».

Скорочене найменування суб’єкта господарювання - АТ «Укргазвидобування». Ідентифікаційний код - 30019775, юридична адреса: 04053, м. Київ, вул. Кудрявська, буд. 26/28; тел.: +38 097 719-61-26 ; E-mail: denys.matokhin@ugv.com.ua.

АТ «Укргазвидобування» планує отримати дозвіл на викиди для філії ГПУ «Полтавагазвидобування» об’єкта Східно-Березівська УППГ, розташованого за адресою: Харківська обл., Богодухівський р-н, Краснокутська селищна територіальна громада на відстані 2450 м в західному напрямку від с. Ковалівка. тел.: 097 7196126; E-mail: denys.matokhin@ugv.com.ua. Об’єкт розташований на одному майданчику.

Метою отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря для існуючого об’єкта є здійснення господарської діяльності, яка пов'язана з викидами забруднюючих речовин в атмосферне повітря, для забезпечення виконання вимог, передбачених нормативами екологічної безпеки у галузі охорони атмосферного повітря. В зв’язку з тим що даний об’єкт було введено в експлуатацію до прийняття Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» та на майданчику не відбувалися зміни, які справляють значний вплив на довкілля Оцінка впливу на довкілля на об'єкті не проводилась.

Підприємство спеціалізується на видобутку природного газу і газового конденсату. На території проммайданчика розташовані наступні виробництва та технологічне устаткування: дизельний двигун К-770; дизельна електростанція PRAMAC GSW 165; підігрівач "Титан"; котел АОГВ-50; підземна ємність Е-3; наземна ємність Е-4-1, 25м3; насоси ВС-80 АГВТ шторм SN; автоцистерни; наземна ємність Е-1; підземна ємність ЕДР-1, 4 м3; блок підігріву теплоносія БПТ-1; факельний амбар УКПГ; факельний амбар; технологічне обладнання та арматура; підземна ємність 50 м3; наземна ємність Е-4, 50м3; факельні амбри свердловин; компресорні установки; свічки стравлювання газу від компресорних установок.

Валовий викид таких забруднюючих речовин як: оксид вуглецю; оксиди азоту (у перерахунку на діоксид азоту [NO + NО2]); речовини у вигляді суспендованих твердих частинок (мікрочастинки та волокна); спирт метиловий; метан; вуглеводні насичені С12-С19 (розчинник РПК-26511 та ін) у перерахунку на сумарний органічний вуглець; сірки діоксид; бензин; уайт-спірит та парникові гази, від джерел викидів забруднюючих речовин даного об’єкта складатиме 65,495 т/рік.

Даний об'єкт відноситься до другої групи та підлягає постановці на Державний облік. На території об'єкт не має виробництв або технологічного устаткування, на яких повинні впроваджуватися найкращі доступні технології та методи керування та джерел викидів, з яких в атмосферне повітря надходять забруднюючі речовини від виробництв та технологічного устаткування, на які повинні впроваджуватися заходи щодо досягнення встановлених нормативів граничнодопустимих викидів для найбільш поширених і небезпечних забруднюючих речовин. Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій та заходи щодо скорочення викидів на підприємстві не передбачаються.

Відповідно до матеріалів що обґрунтовують обсяги викидів забруднюючих речовин, на об’єкті не має перевищень встановлених законодавством нормативів, а також згідно з результатами розрахунків розсіювання забруднюючих речовин в атмосферному повітрі, встановлено, що перевищень ГДК на межі житлової забудови та на межі СЗЗ по вмісту забруднюючих речовин не має. Пропозиції щодо дозволених обсягів викидів відповідають чинному законодавству.

Зауваження та пропозиції просимо надсилати протягом 30 календарних днів з дати публікації повідомлення до Харківської обласної військової адміністрації за адресою: 61002, м. Харків, вул. Сумська, 64, тел.(057)7052153, E-mail: obladm@kharkivoda.gov.ua.

Скачати