Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Повідомлення про наміри отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами ТОВ «ПОРТ ФОРМАТ»

Товариство з обмеженою відповідальністю «ПОРТ ФОРМАТ» (ТОВ «ПОРТ ФОРМАТ») оголошує про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами з метою продовження господарської діяльності на промисловому майданчику, що знаходиться за адресою: 64408, Харківська обл., Красноградський р-н, Зачепилівська територіальна громада, с. Нагірне, вул. ім. Бречко, 24.

Дані щодо юридичної особи: ТОВ «ПОРТ ФОРМАТ»; код ЄДРПОУ: 35678506, адреса: 04073, м. Київ, проспект Степана Бандери, будинок 24-Є; керівник – Никифоренко Віктор Михайлович; тел.: (050) 444-20-28, електронна пошта: office@portformat.com. Основний вид економічної діяльності підприємства – 46.75 Оптова торгівля хімічними продуктами.

Господарська діяльність підприємства відбувається відповідно до отриманого Висновку з оцінки впливу на довкілля № 03.2-20/001 від 14.01.2022 р. виданий Департаментом захисту довкілля та природокористування Харківської ОДА (реєстраційний номер справи про оцінку впливу на довкілля планованої діяльності 2021898365) .

В процесі перевантаження та тимчасового зберігання хімічних вантажів (мінеральних добрив) в тарі, загальним обсягом перевантаження 15 000 т/рік джерелами викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря на проммайданчику є: димова труба твердопаливного котла, залізничний транспорт та автотранспорт. До атмосферного повітря будуть потрапляти наступні забруднюючі речовини: азоту діоксид, вуглецю оксид, речовини у вигляді суспендованих твердих частинок недиференційованих за складом, метан, вуглецю діоксид, азоту (1) оксид [N2O], неметанові леткі органічні сполуки (НМЛОС), сажа, аміак, ангідрид сірчистий, бенз(а)пірен, вуглеводні насичені C12 - C19 (розчинник РПК-26511 та ін.) у перерахунку на сумарний органічний вуглець. Обсяг викидів забруднюючих речовин складе 70,34412 т/рік, з яких парникові гази (вуглецю діоксид, метан, оксид діазоту) складають 69,53854 т/рік.

На межі встановленої СЗЗ згідно Висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи № 12.2-18-4/85 від 25.01.23 та поблизу найближчої житлової забудови концентрація забруднюючих речовин в атмосферному повітрі не перевищує встановлені законодавством допустимі норми. Заходи щодо скорочення викидів не плануються. Зазначені у матеріалах пропозиції щодо дозволених обсягів викидів відповідають гранично допустимим викидам затвердженим законодавством.

Господарська діяльність підприємства ТОВ «ПОРТ ФОРМАТ» не належить до переліку виробництв та технологічного устаткування, які підлягають до впровадження найкращих доступних технологій та методів керування.

Зауваження та пропозиції щодо наміру отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами ТОВ «ПОРТ ФОРМАТ» подавати протягом 30 днів з моменту опублікування даного повідомлення до Харківської обласної військова адміністрації за адресою: 61002, м. Харків, вул. Сумська, 64; телефон: (057)-700-0412, електронна адреса: obladm@kharkivoda.gov.ua.