Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Про виконання відділом у справах релігій законодавства щодо запобігання і протидії корупції у 2015 році.

Відділ у справах релігій облдержадміністрації інформує про хід виконання у 2015 році Плану заходів з реалізації в Харківській обласній державній адміністрації та районних державних адміністраціях Державної програми запобігання і протидії корупції в Харківській області на 2011-2015 роки. 

На виконання п.1.1 Програми робота з проведення заходів щодо запобігання та протидії корупції у є відділі одним з пріоритетних напрямів.

Усі працівники відділу ознайомлені із Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції» та неухильно дотримуються його положень.

Відділ у справах релігій щоквартально надає узагальнену інформацію з питань запобігання і протидії корупції до обласної державної адміністрації через відділ з питань запобігання та виявлення корупції апарату обласної державної адміністрації.

Усі працівники відділу попереджені про спеціальні обмеження, зазначені  статтями 6-10 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції».

Протягом 2015 року у відділі не було порушень вимог Закону України «Про державну службу».

Протягом 2015 року у відділі не було порушень фінансової дисципліни.

Протягом 2015 року у відділі не було порушень законодавства України щодо боротьби з корупцією.

У 2015 році на робочих нарадах відділу відбулося планове заслуховування питань про стан роботи з кадрами та дотримання вимог чинного законодавства про державну службу і боротьбу з корупцією.

Працівникам відділу на робочих нарадах відділу регулярно нагадується про відповідальність за здійснення корупційних діянь, порушення спеціальних обмежень або порушення фінансової дисципліни.

Усі державні службовці відділу відповідно до вимог статті 12 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» до 01 квітня подали декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2014 рік. У 2015 році декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2014 рік подали також звільнені у 2014 році співробітники відділу.

На виконання п.1.5 Програми для забезпечення відкритості і прозорості у роботі, працівники відділу надають інформацію для розміщення на офіційному веб-сайті облдержадміністрації. Зокрема, на сайті розміщено положення про відділ у справах релігій, штатний розпис, кошторис, номенклатура справ відділу, контактна інформація, інформація про особистий прийом громадян керівництвом відділу, накази з основної діяльності, звіти відділу щодо виконання планів роботи обласної державної адміністрації, звіти відділу щодо запобігання проявам корупції тощо.

На виконання п.3.2 Програми у відділі розроблено та у січні 2016 року затверджено на 2016 рік план процедурних та профілактичних заходів щодо усунення причин та умов, що сприяють вчиненню корупційних діянь та інших правопорушень, пов'язаних з корупцією з чітко вказаними датами виконання і виконавцями. На робочих нарадах відділу у 2016 році триватиме практика заслуховування питань, пов’язаних із запобіганням проявам корупції.

На виконання п.3.4 Програми під час заповнення декларацій про доходи за 2015 рік працівники відділу звертатимуться за консультацією до співробітників відділу з питань запобігання та протидії корупції апарату облдержадміністрації.

Особи, яким повідомлено про підозру у вчиненні злочинів у сфері службової діяльності або особи, щодо яких набрали законної сили обвинувальні вироки суду за вчинення злочинів у сфері службової діяльності, або особи, притягнуті до відповідальності за адміністративні корупційні правопорушення, серед працівників відділу відсутні (інформація на виконання постанови Кабінету Міністрів від 20.10.2011 № 1094 «Про затвердження Порядку підготовки та оприлюднення звіту про результати проведення заходів щодо запобігання і протидії корупції», п.3.6 Програми).Тендерних закупівель відділ не проводить (п.5.1 Програми).

Відповідно до покладених на відділ завдань та повноважень відділ у справах релігій у 2015 році власних нормативно-правових актів не видавав та не брав участі в розробці проектів нормативно-правових актів обласної державної адміністрації та її структурних підрозділів (п.6.1. Програми щодо забезпечення доступу громадськості до ознайомлення з проектами нормативно-правових актів).

У 2015 році працівники відділу проходили перевірку відповідно до Закону України «Про очищення влади». Зокрема, таку перевірку проходили головні спеціалісти відділу – А.В.Мірошниченко та О.Б.Лімонова.

Станом на 05.01.2016 перевірку закінчено відносно головного спеціаліста відділу у справах релігій Лімонової О.Б., про що було проінформовано відділ з питань запобігання та виявлення корупції апарату обласної державної адміністрації листом від 07.10.2015 №01-33/703.

Інформуємо також, що у зв’язку із звільненням 31.10.2015 головного спеціаліста відділу Мірошниченка А.В., відносно нього припинено перевірку, про що до Харківської ОДПІ ГУ ДФС у Харківській області надіслано відповідне повідомлення (вих.№01-33/720 від 19.10.2015).

Начальник відділу                                                                  О.Ю.Чернявська