Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області проведено Всеукраїнський тиждень права.

Щороку у грудні, починаючи з 2008 року, на території держави проводиться Всеукраїнський тиждень права, основна мета якого забезпечити набуття правових знань громадян, приділивши особливу увагу формуванню поваги до права, закону, прав та свобод людини молоді та учнів.

Головою Харківської обласної державної адміністрації Ю.О. Світличною, затверджено План заходів щодо участі Харківської області у проведенні у 2018 році Всеукраїнського тижня права, направлених на формування правової свідомості та підвищення рівня правової культури громадян.

На виконання вищенаведеного Плану заходів працівниками Юридичного департаменту Харківської обласної державної адміністрації з 10.12.2018 по 14.12.2018 проведено лекції та семінари для учнів державних навчальних закладів Харківської області, зокрема, «Регіонального центру професійної освіти швейного виробництва та сфери послуг Харківської області», «Харківського регіонального центру професійної освіти поліграфічних медіатехнологій та машинобудування», «Харківського коледжу текстилю та дизайну», Професійно-технічного училища № 32 м. Харкова, Державного професійно-технічного навчального закладу «Харківське вище професійне училище сфери послуг»; Харківського державного автотранспортного коледжу, Харківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №7 Харківської міської ради Харківської області та працівників Державного архіву Харківської області і Акціонерного товариства «Український науково-дослідний інститут вогнетривів імені А.С. Бережного».

Лекції та семінари проведено за темами: «Запобігання та протидія домашньому насильству», «Адміністративна і кримінальна відповідальність неповнолітніх», «Безпека в інтернеті», «Що таке булінг і як з ним боротися», «Гендерна рівність», «Україна-НАТО. Інтеграція в політичний, економічний, безпековий, та правовий простір», «Захист прав споживачів».