Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Прес – реліз. Огляд-конкурс «Краща дитяча бібліотека Харківщини»

Згідно з планом роботи Управління культури і туризму обласної державної адміністрації на 2011 рік з 1 червня 2011 р. розпочався обласний огляд-конкурс «Краща дитяча бібліотека Харківщини».
         Засновниками Конкурсу виступили Управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації та Харківська обласна бібліотека для дітей. Конкурс проводиться серед спеціалізованих дитячих бібліотек Харківської області, а також серед публічних бібліотек, які координують роботу з дітьми і підпорядковуються відділам культури і туризму райдержадміністрацій та виконкомам міських рад міст обласного підпорядкування.
         Головна мета Конкурсу – сприяння формуванню сучасної моделі дитячої бібліотеки, створення її позитивного іміджу, підняття престижу та суспільного визнання.
          Сьогодні в області функціонують 35 спеціалізованих дитячих бібліотек. Серед них 25 центральних дитячих бібліотек та 10 спеціалізованих дитячих бібліотек-філій, які складають вагомий потенціал, є центрами інформації, громадських зв’язків та соціокультурних ініціатив, забезпечують повноцінний розвиток та дозвілля читачів-дітей. Щорічно дитячі бібліотечні заклади області обслуговують близько 55 тисяч читачів-дітей.
         Вперше дитячі бібліотеки Харківщини отримали нагоду шляхом творчого змагання довести суспільству своє унікальне значення та місце в сучасному інформаційному просторі регіону.
         Більш детальна інформація про обласний огляд-конкурс «Краща дитяча бібліотека Харківщини» виставлена на сайті Харківської обласної бібліотеки для дітей: http://bibl.kharkiv.com