Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Прес-реліз про проведення ювілейного концерту, присвяченого 40-річчю творчої діяльності народного аматорського хору "Джерело" Балаклійського районного Будинку культури

24 жовтня 2010 року о 12.00 у м. Балаклія в районному Будинку культури відбувся ювілейний концерт, присвячений 40-річчю творчої діяльності народного аматорського хору "Джерело" Балаклійського районного Будинку культури.
Народний аматорський хор “Джерело” є одним із неповторних і самобутніх хорових колективів Слобожанщини. Створений у 1970 році, він став одним з провідних хорових колективів Харківщини, завдяки своєму засновнику та керівнику – нині покійному Володимиру Тимофійовичу Шило.
Свій ювілей хор "Джерело" зустрів у розквіті творчих сил і мистецьких задумів, у переконливості інтерпретацій шедеврів українського та світового хорового мистецтва. Репертуар колективу налічує більш ніж 450 хорових творів.
За багаторічну творчу діяльність та високу виконавську майстерність хор став лауреатом Всесоюзного та республіканських конкурсів, володарем Великих золотих медалей. У грудні 1995 року колективу присвоєне почесне звання “народний”. Щороку хор проводить творчий звіт перед мешканцями міста і району, які люблять та шанують свій хор, про що свідчать завжди переповнені зали. Мистецтво хорового співу хор “Джерело” демонстрував перед глядачами міст Києва, Харкова, Полтави, Бєлгорода, Краматорська, Севастополя, Бердянська та ін. У 2005 році колектив посів ІІ місце у VІ Всеросійському фестивалі народної творчості ім. Містюкова “Ты, Россия, и серце, и песня моя”. У 2006 році хор виступив у культурній програмі VІ Міжнародного Курсько-Коренського ярмарку. Постійний учасник Національного Сорочинського ярмарку, Великого Слобожанського ярмарку.
З листопада 2004 року керівник хору - Роман Пасєка, фахівець своєї справи, якому завжди властива творча думка, завзятість, наполегливість та професійність.