Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Прес-реліз про закриття сезону 2009-2010 рр. у Харківській обласній філармонії

28 червня 2010 року о 18.30 у Будинку органної та камерної музики Харківської обласної філармонії відбудеться концерт, присвячений закриттю сезону 2009-2010 років. У програмі концерту – музика пізнього Ренесансу, раннього, високого та пізнього бароко. Прозвучать органні твори зарубіжних композиторів Аттеньяна, Сен-Санса, Куперена та інших у виконанні Олега Кіняєва – головного органіста Маріїнського театру (м. Санкт-Петербург, Російська Федерація).
3 липня 2010 року у концертному залі філармонії ювілейний сезон закриє концерт провідних колективів закладу – академічного симфонічного оркестру під керуванням заслуженого діяча мистецтв України Ю. Янка та академічного камерного хору ім. В. Палкіна під керуванням головного хормейстера А. Сиротенка. У концерті пролунають шедеври класичної інструментальної та хорової музики: Святкова увертюра (Симфонія № 9) Д. Шостаковича та “Carmina Burana” Карла Орфа.
Минулий сезон для Харківської обласної філармонії був плідним та насиченим різноманітними подіями. У листопаді 2009 року відбулися урочистості, присвячені 80-річчю заснування філармонії, на яких кращі представники закладу були відзначені нагородами та почесними відзнаками. Колективи та солісти філармонії брали активну участь у всіх культурно-мистецьких заходах нашого міста: Міжнародних музичних фестивалях “Харківські асамблеї”, “С. Рахманінов та українська культура”, “Харківська Бахіана”, Міжнародному кінофестивалі “Харьковская сирень”, Міжнародному конкурсі юних піаністів В. Крайнєва та багатьох інших. Академічний камерний хор ім. В. Палкіна взяв участь у Міжнародному фестивалі “Великодня Хорова асамблея” у м. Києві.
Запрошуємо усіх мешканців та гостей міста на чудові концерти, присвячені закриттю ювілейного сезону у Харківській обласній філармонії.