Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Прес-реліз про проведення персональної виставки живопису Варибруса Євгена Миколайовича „Мій мальовничий край”

23 червня 2010 року о 14.00 у виставковому залі Харківського обласного центру народної творчості відкривається виставка робіт художника Євгена Варибруса.
Євген Миколайович Варибрус народився у 1939 році у селищі Пісочин Харківської області. Творча діяльність: спочатку художня освіта в місцевого художника-аматора, потім – ремісниче училище, завод, армія. Якраз перебування в її лавах стало поворотним моментом у обранні подальшого професійного шляху. До того ж додалися чуйність армійського командування, заохочення занять живописом, навчання у міській студії художників-любителів.
Після закінчення строкової служби Євген Миколайович навчався у Харківському державному художньому училищі на відділенні театрально-декораційного живопису. Його педагогами були П.А.Шигимага, І.А.Стаханов, А.Я.Ткачова. Згодом - робота в торговій рекламі, оформлення любительських спектаклів. У 1970 році щасливий випадок приводить його до Харківського художнього музею, де Євген Миколайович пропрацював майже 35 років художником реставратором станкового живопису та завідувачем сектором виставок.
На виставці „Мій мальовничий край” представлено близько 80 ліричних етюдів художника, написаних у 1970–2010 рр., - часу найбільш активного захоплення пейзажем. Цьому сприяла робота в музеї, спілкування з творами високого мистецтва, а також серйозна школа , набута в училищі. У житті майстра це збігається з моментами найвищого прояву звичайного земного щастя, відчуття повноти буття – родина, діти, зведений власними руками будинок, досягнення професійної майстерності, творчі відрядження.