Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протокол № 3 засідання обласної Комісії з питань ТЕБ і НС

УКРАЇНА 
КОМІСІЯ
З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ
І НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ
ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ
 
Салтівське шосе, 73  м. Харків, 61038, телефон/факс 738-03-60; 738-02-53
E-mail: uchs_kteb@mail.ru
 
                                                                                 ЗАТВЕРДЖУЮ
Перший заступник голови обласної державної адміністрації
 В.Г. Дулуб
«____» ____________ 2014 року
 
 
Протокол №3
засідання обласної Комісії
 
м. Харків                                                                                       3 березня 2014 року
 
Головував:
перший заступник голови обласної комісії з питань ТЕБ та НС, директор департаменту цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації Фадєєв В.І.
 
Присутні:
члени Комісії (за окремим списком);
запрошені особи (за окремим списком).
 
І. Підготовка області до забезпечення безаварійного пропуску осінньо-зимових дощових паводків, льодоходу і весняної повені.
(Андрієнко В.Д., Грива Р.С., Жук В.М., Крамська О.М., Одарюк П.В.)
1. Головному управлінню ДСНС України у Харківській області:
1.1. Встановити контроль за виконанням вимог чинного законодавства орендарями водних об’єктів у сфері безпечної експлуатації гідротехнічних споруд.
Термін виконання: постійно
1.2. Посилити контроль (нагляд) за проведенням в районах області роботи щодо внесенням змін у договори оренди земельних ділянок водного фонду з питання підвищення персональної відповідальності власників (орендарів) водних об’єктів за створення умов безпечного перебування громадян на орендованих водоймах та безпечної експлуатації гідротехнічних споруд.
Термін виконання: постійно
2. Департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації організувати контроль щодо недопущення переповнення накопичувальних ям тваринницьких ферм і комплексів та їх можливого руйнування в період паводків і повені та скиду неочищених стоків до водних об’єктів.
Термін виконання: до 15.04.2014
3. Районним державним адміністраціям, виконкомам міст обласного значення:
3.1. Продовжити роботу щодо проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення щодо правил поведінки населення в умовах весняного паводку, льодоходу і повені.
Термін виконання: до 25.04.2014
3.2. З метою визначення реального технічного стану гідротехнічних споруд (дамб) водних об'єктів району, для своєчасного виявлення порушень цілісності міцності гідроспоруд, рекомендувати власникам (орендарям) проводити обстеження підводної частини гідротехнічних споруд із залученням аварійно-рятувальних водолазних служб.
Термін виконання: до 25.04.2014
3.3. Продовжити роботу щодо внесення змін у договори оренди земельних ділянок водного фонду з питання підвищення персональної відповідальності орендарів за створення умов безпечного перебування громадян на орендованих водоймах та безпечної експлуатації гідротехнічних споруд.
Термін виконання: постійно
3.4. Провести роботу щодо інвентаризації гідротехнічних споруд, які не мають власника.
Термін виконання: до 20.06.2014
3.5. Організувати проведення ідентифікації гідротехнічних споруд, розташованих на території районів (міст), щодо визначення потенційної небезпеки, складання повідомлення про результати ідентифікації щодо визначення потенційної небезпеки та погодження його у встановленому порядку.
Термін виконання: до 10.09.2014
3.6. Розробити «Плани евакуації населення районів», у відповідності до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 30.10.2013 року №841 «Про затвердження Порядку проведення евакуації у разі загрози виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру». Переопрацювати документи евакуаційних органів районів та міст враховуючи вимоги Кодексу цивільного захисту України та підзаконних актів, що набули чинності у 2013 та 2014 роках.
Термін виконання: до 05.05.2014
3.7. Відкоригувати «Плани реагування на надзвичайні ситуації» та привести їх у відповідність до вимог Кодексу цивільного захисту України.
Термін виконання: до 05.05.2014
3.8. Забезпечити сталу роботу об’єктів комунального господарства, особливо водозаборів господарсько-питного призначення та водопровідно-каналізаційних споруд і мереж в період весняної повені.
Термін виконання: до 15.04.2014
3.9. Вжити заходи щодо створення підприємствами житлово-комунального господарства району (міста) необхідного запасу будівельних і паливно-мастильних матеріалів, техніки для ліквідації наслідків весняної повені.
Термін виконання: до 15.04.2014
ІІ. Про стан безпеки на підприємствах, де використовується хлор та забезпечення автоматичного виявлення і нейтралізації можливих його викидів.
1. Комунальному підприємству «Харківводоканал»:
1.1. Організувати проведення монтажу та здачу в експлуатацію змонтованого комплексу систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення.
Строк виконання: до 12.11.2014
1.2. Організувати приведення у працездатний стан установок автоматичної пожежної сигналізації.
Строк виконання: до 20.06.2014
1.3. Встановити системи поглинання хлору в приміщенні хлораторних         1-го блоку водопідготовки на Комплексі водопідготовки «Дніпро» та Комплексі водопідготовки «Донець» (смт. Кочеток, смт. Есхар).
Строк виконання: до 12.11.2014
1.4. Оснастити сховище рідкого хлору, пункти перезавантаження тари з хлором (смт.Есхар), пункти зливання хлору по периметру об’єкта приборами контролю витіку хлору з сигналізацією про перевищення гранично допустимої концентрації та автоматичною стаціонарною системою локалізації хлорової хвилі захисною водяною завісою.
Строк виконання: до 12.11.2014
ІІІ Різне.
1. Про виділення паливно-мастильних матеріалів з регіонального матеріального резерву.
(Фадєєв В.І.)
За результатами доповіді та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:
Відповідно до Плану організаційних і практичних заходів щодо запобіганню виникнення лісових пожеж у пожежонебезпечний період 2014 року, виділити Департаменту цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації для перевірки лісових господарств області паливно- мастильні матеріали з регіонального матеріального резерву в кількості:

- 200 літрів бензину А-95.

2. Про передачу дизель-генераторної установки АДП30Т/400 з регіонального матеріального резерву на зберігання до Комунальної установи «Куп’янський психоневрологічний інтернат».

За результатами доповіді та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:
Відповідно до п.12  Порядку створення і використання матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків, який затверджено постановою Кабінету Міністрів України № 308, від 29 березня 2001року, передати на зберігання дизель-генераторну установку АДП30Т/400 з регіонального матеріального резерву (з правом використання для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій) до Комунальної установи «Куп’янський психоневрологічний інтернат».

 

Інформацію щодо виконання протокольних рішень надавати у встановлені терміни до секретаріату обласної комісії з питань ТЕБ та НС в паперовому вигляді за адресою: 61038, м. Харків -38, Салтівське шосе, 73 кім. 412 та на електронну адресу: uchs_kteb@mail.ru або за факсом: 738-03-60.

Інформацію про виконання рішень з терміном виконання «постійно», надавати щоквартально  до 30 числа останнього місяця кварталу протягом 2014 року.
 
Перший заступник голови обласної Комісії,
директор Департаменту цивільно го захисту
Харківської обласної державної адміністрації                             В.І. Фадєєв
 
 
Відповідальний секретар
обласної Комісії                                                                                   О.В. Ільєнко