Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протокол № 7 засідання обласної Комісії з питань ТЕБ і НС ХОДА

 
УКРАЇНА
 
КОМІСІЯ
З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ
І НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ
ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ
 
Салтівське шосе, 73  м. Харків, 61038, телефон/факс 738-03-60; 738-02-53
E-mail: uchs_kteb@mail.ru
 
                                                                                 ЗАТВЕРДЖУЮ
Голова обласної державної адміністрації
 
                                 М.М. Добкін
 
«____» ____________ 2013 року
 
Протокол № 7
засідання обласної Комісії
м. Харків                                                                                      6 грудня  2013 року
 
Головував:
перший заступник голови обласної державної адміністрації,
голова обласної Комісії В.Г.Дулуб
Присутні:
члени Комісії (за окремим списком);
запрошені особи (за окремим списком).
 
І. Про виконання заходів з профілактики та боротьби з грипом та гострими респіраторними захворюваннями на епідемічний сезон.
(Галацан О.В., Колпакова Т.М.)
 
За результатами доповідей та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:
1. Департаменту охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації, Головному управлінню Держсанепідслужби у Харківській області:
1.1. Здійснювати систематичний епідеміологічний і вірусологічний моніторинг захворюваності на грип та ГРВІ на всіх ланках системи охорони здоров’я, забезпечити вірусологічне розшифрування етіології спалахів та епідемії грипу.
Термін виконання: до 15.04.2014
1.2. Забезпечити готовність закладів охорони здоров’я та установ Держсанепідслужби до роботи в період епідемічного підйому захворюваності на грип та ГРВІ (наявність противірусних препаратів, антисептичних, дезінфекційних засобів та засобів індивідуального захисту, спеціальної медичної апаратури, діагностичних тест-систем, реагентів, швидких імунохроматографічних тестів та витратних матеріалів для проведення вірусологічних досліджень на грип, укомплектування бригад для надання консультативної та медичної допомоги).
Термін виконання: до 15.12.2013
1.3. Забезпечити організацію забору матеріалу від хворих на грип та ГРВІ, в першу чергу – в організованих колективах, а також від осіб з тяжкою клінічною картиною з метою ідентифікації збудника захворювання.
Термін виконання: постійно
1.4. У взаємодії з Департаментом масових комунікацій Харківської обласної державної адміністрації забезпечити висвітлення в засобах масової інформації питань з профілактики сезонного грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій,  з використанням всіх доступних засобів масової інформації та залученням наукових працівників медичних, навчальних та соціальних закладів. Особливу увагу звертати на необхідність своєчасного звернення за медичною допомогою у разі появи ознак захворювання, шкоди самолікування та важливості вакцинації проти грипу.
Термін виконання: постійно
2. Департаменту охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації:
2.1. Забезпечити надання кваліфікованої спеціалізованої медичної допомоги хворим на грип і ГРВІ.
Термін виконання: постійно
2.2. Забезпечити необхідний запас лікарських засобів, у т.ч. противірусних препаратів, засобів індивідуального захисту в закладах охорони здоров’я.
Термін виконання: постійно
2.3. В період епідемії грипу організувати широке застосування засобів екстреної неспецифічної профілактики грипу: амізон, ремантадин, оксолінова мазь, аміксин, мефенамінова кислота, екстракти елеутерококу, ехінацеї, вітаміни та інші. 
Термін виконання: постійно
3. Управлінню Державтоінспекції ГУМВС України в Харківській області, Департаменту охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації розглянути питання закупівлі вакцин проти грипу для своєчасного проведення профілактичних щеплень та засобів для неспецифічної профілактики грипу та ГРВІ серед працівниківДержавтоінспекції.
Термін виконання: до 15.12.2013
4. ДОРП «Обласний аптечний склад» забезпечити аптечну мережу в достатній кількості протигрипозними засобами, засобами індивідуального захисту та вакцинами проти грипу.
Термін виконання: постійно
5. Департаменту інноваційного розвитку промисловості і транспортної інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації забезпечити проведення профілактичних та протиепідемічних заходів на транспорті:
- проведення специфічної та неспецифічної профілактики грипу серед працівників;
- застосування дезінфекційних засобів при проведенні вологого прибирання місць масового перебування людей (у т.ч. аеропортів, вокзалів, автовокзалів тощо), транспортних засобів;
- наявність достатньої кількості дезінфекційних засобів та засобів індивідуального захисту.
Термін виконання: до 15.12.2013
6. Головному управлінню Держсанепідслужби у Харківській області:
6.1. Підготувати листи районним державним адміністраціям, виконкомам міст обласного значення за підписом першого заступника голови обласної державної адміністрації, голови обласної комісії з питань ТЕБ та НС В.Г. Дулуба щодо негайного вжиття заходів, з питання проведення щеплення проти грипу, серед населення.
Термін виконання: до 15.12.2013
6.2. У разі ускладнення епідемічної ситуації забезпечити організацію та контроль за проведенням профілактичних та протиепідемічних заходів в організованих колективах.
Термін виконання: постійно
7. Районним державним адміністраціям, виконкомам міст обласного значення:
7.1. Провести наради (засідання районних, міських комісій ТЕБ та НС) з питання підготовки до епідемічного сезону 2013-2014, з заслуховуванням керівників, про вжиті заходи щодо недопущення спалахів групу, внести необхідні корективи до планів з організації профілактичних і протиепідемічних заходів на черговий сезон підйому захворюваності на грип та ГРВІ. Про проведену роботу поінформувати голову Комісії.
Термін виконання: до 15.12.2013
7.2. Передбачити своєчасне виділення коштів на закупівлю вакцин проти грипу, інших засобів профілактики та лікування грипу та ГРВІ, придбання діагностичних препаратів, дезінфекційних і антисептичних засобів, засобів індивідуального захисту.
Термін виконання: до 15.12.2013
7.3. Забезпечити оперативний аналіз та своєчасне корегування профілактичних і протиепідемічних заходів під час епідемічного сезону 2013-2014 років із грипу та ГРВІ.
Термін виконання: постійно
7.4. Взяти під особистий контроль роботу керівників відповідних служб, підприємств, установ, організацій та закладів незалежно від форм власності щодо забезпечення в осінньо-зимовий період 2013-2014 років необхідних параметрів мікроклімату приміщень відповідно до санітарних норм.
Термін виконання: постійно
7.5. Вжити заходів щодо укомплектування дошкільних, загальноосвітніх закладів медичними кадрами, забезпечення медичних пунктів необхідними засобами та обладнанням (термометри, бактерицидні випромінювачі, дезінфекційні та антисептичні засоби, засоби особистої гігієни та індивідуального захисту).
Термін виконання: до 15.12.2013
7.6. Запроваджувати, у разі ускладнення епідемічної ситуації з грипу та ГРВІ, посилений протиепідемічний режим в установах, організаціях і закладах охорони здоров’я незалежно від форм власності, у місцях масового перебування людей (аеропорти, вокзали, автовокзали, морські, річні порти), навчальних закладах, закладах культури та освіти, на підприємствах тощо.
Термін виконання: постійно
7.7. Забезпечити належну співпрацю з засобами масової інформації щодо висвітлювання питань профілактики сезонного грипу та ГРВІ, друк та поширення серед населення інформаційних матеріалів, пам’яток про епідемічну ситуацію та заходи щодо запобігання захворювань на грип та ГРВІ.
Термін виконання: постійно
7.8.Чітко дотримуватися вимог розпорядчих документів рішень Державних протиепідемічних комісій при Кабінеті Міністрів України, при Харківській обласній державній адміністрації, апаратних, селекторних нарад органів центральної влади, органів місцевої виконавчої влади, органів місцевого самоврядування щодо проведення профілактичних заходів                  із запобігання захворюванню на грип серед населення та дій в   період епідемії.
Термін виконання: постійно
8. Запропонувати виконкому Харківської міської ради вжити аналогічних заходів.
 
ІІ. Про стан протипожежного водопостачання в районах області. Робота щодо складання та затвердження на об’єктах народного господарства документів з питань оперативного реагування на надзвичайні ситуації та пожежі.
(Одарюк П.В.)
За результатами доповідей та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:
 
1. Головному управлінню ДСНС України в Харківській області підготувати листи районним державним адміністраціям, виконкомам міст обласного значення за підписом першого заступника голови обласної державної адміністрації, голови обласної комісії з питань ТЕБ та НС В.Г. Дулуба щодо негайного вжиття заходів з питання приведення у працездатний стан та подальшого утримання джерел протипожежного водопостачання
Термін виконання: до 15.01.2014
2. Районним державним адміністраціям, виконкомам міст обласного значення:
2.1. Активізувати роботу з водопровідно-каналізаційними господарствами у напрямку приведення у працездатний стан та подальшого утримання у справному стані джерел протипожежного водопостачання;
Термін виконання: постійно
2.2. Вжити заходів, щодо будівництва під’їздів та пірсів до природних водоймищ для забору води для цілей пожежогасіння.
Термін виконання: постійно
3. Балаклійській районній державній адміністрації вирішити питання з директором приватного підприємства (ЗПК) Шматовим В.Л., щодо організації взаємодії з районними службами ДСНС України у Харківській області з питань складання, відпрацювання й корегування документів оперативного реагування на НС та пожежогасіння.
Термін виконання: до 15.12.2013
4. Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації:
4.1. При підготовці матеріалів на засідання штабів щодо стану готовності об’єктів житлово-комунального господарства до проходження осінньо-зимового періоду, обов’язково включати інформацію про стан пожежних гідрантів.
Термін виконання: постійно
4.2. Сумісно з Головним управлінням ДСНС України в Харківській області провести інвентаризацію пожежних гідрантів. Отриману інформацію надати голові Комісії.
Термін виконання: до 25.12.2013
4.3. Сумісно з місцевими органами влади вжити заходів щодо відновлення працездатності непрацюючих гідрантів.
Термін виконання: до 15.04.2013
5. Контроль за виконанням пунктів 2, 3 питання ІІ  покласти на Головне управління ДСНС України в Харківській області, доручивши йому поінформувати голову Комісії про виконання до 15 квітня 2014 року.
 
ІІІ. Різне.
1. Про передачу матеріальних цінностей з регіонального матеріального резерву, на баланс Харківської обласної комунальної аварійно – рятувальної водолазної служби.
(Фадєєв В.І.)
За результатами доповіді та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:

 

Відповідно до п.12 Порядку створення і використання матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків, який затверджено постановою Кабінету Міністрів України № 308, від 29 березня 2001року, передати з регіонального матеріального резерву на баланс Харківської обласної комунальної аварійно – рятувальної водолазної служби наступні матеріальні цінності:

- бензопили                             - 2 одиниці;
- намет каркасний                  - 1 одиниця;
- жилети рятувальні              - 3 одиниці;
- мішки спальні                      - 3 одиниці.
 
2. Про встановлення зимової гуми на шкільні автобуси, автомобілі швидкої допомоги та на автомобільному транспорті задіяному в пасажирських перевезеннях.
(Фадєєв В.І., Новиков А.О., Галацан О.В., Шаповал Р.В.)
Взяти до уваги інформацію диктора Департаменту охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації Галацана О.В. та директора Департаменту  науки і освіти Шаповала Р.В. щодо повної готовності шкільних автобусів та автомобілів швидкої допомоги до експлуатації в зимовий період.
 
3. Про виділення паливно-мастильних матеріалів Навчальному центру Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту Державної служби України з надзвичайних ситуацій з регіонального матеріального резерву.
(Фадєєв В.І.)
За результатами доповіді та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:
 
Згідно з постановою Кабінету Міністрів України № 308, від 29 березня 2001року «Про Порядок створення і використання матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків» виділити Навчальному центру Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту Державної служби України з надзвичайних ситуацій паливно-мастильні матеріали з регіонального матеріального резерву в кількості:

 

- 500 літрів бензину А-76;
- 1000 літрів дизельного палива.

 

Інформацію щодо виконання протокольних рішень надавати у встановлені терміни до секретаріату обласної комісії з питань ТЕБ та НС в паперовому вигляді за адресою: 61038, м. Харків -38, Салтівське шосе, 73 кім. 412 та на електронну адресу: uchs_kteb@mail.ru або за факсом: 738-03-60.
Інформацію про виконання рішень з терміном виконання «постійно», надати  15 квітня 2014 року.
 
 
 
 
Перший заступник голови
обласної державної адміністрації,
голова обласної Комісії                                                                    В.Г. Дулуб
 
 
 
 
Відповідальний секретар
обласної Комісії                                                                                   О.В. Ільєнко