Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протокол № 6 засідання обласної Комісії з питань ТЕБ і НС ХОДА

УКРАЇНА 
КОМІСІЯ
З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ
І НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ
ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ
 
Салтівське шосе, 73  м. Харків, 61038, телефон/факс 738-03-60; 738-02-53
E-mail: uchs_kteb@mail.ru
 
                                                                                ЗАТВЕРДЖУЮ
Голова обласної державної адміністрації
 
                                 М.М. Добкін
 
«____» ____________ 2013 року
 
Протокол № 6
засідання обласної Комісії
м. Харків                                                                                 25 жовтня  2013 року
 
Головував:
перший заступник голови обласної державної адміністрації,
голова обласної Комісії В.Г.Дулуб
Присутні:
члени Комісії (за окремим списком);
запрошені особи (за окремим списком).
 
 
І. Протипожежний захист сільської місцевості. Створення та функціонування підрозділів місцевої пожежної охорони.
(Фадєєв В.І., Одарюк П.В.)
 
За результатами доповідей та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:
 
1. Визнати роботу Зміївської, Печенізької, Борівської районних державних адміністрацій, по створенню підрозділів місцевої пожежної охорони незадовільною.
2. Департаменту цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації:
2.1. Проаналізувати стан виконання районними державними адміністраціями Плану пріоритетного створення та відновлення функціонування підрозділів місцевої пожежної охорони на 2013 рік. Після закінчення термінів виконання, надати інформацію голові обласної Комісії.
Термін виконання: до 25.01.2014
2.2. Щоквартально здійснювати моніторинг фінансування підрозділів місцевої пожежної охорони в районах області та приймати заходи щодо недопущення закриття функціонуючих підрозділів МПО.
Термін виконання: постійно
3. Районним державним адміністраціям:
3.1. При плануванні місцевих бюджетів на 2014 рік передбачити кошти на створення, відновлення роботи та функціонування підрозділів місцевої пожежної охорони.
Термін виконання: до 20.12.2013
3.2. Провести роботу з головами селищних та сільських рад, підприємцями, керівниками місцевих агропідприємств щодо сумісного створення підрозділів місцевої пожежної охорони та відповідного співфінансування.
Термін виконання: до 20.02.2014
4.Борівській, Зачепилівській, Золочівській, Краснокутській, Печенізькій, Шевченківській районним державним адміністраціям невідкладно вжити заходів щодо виконання Плану пріоритетного створення та відновлення функціонування підрозділів місцевої пожежної охорони на 2013 рік затвердженого першим заступником голови обласної державної адміністрації в березні поточного року. Підготувати розширені доповідні записки щодо термінів створення підрозділів МПО, джерел їх фінансування та укомплектування матеріально технічним обладнанням. Доповідні записки з зазначеного питання надати голові Комісії через секретаріат обласної комісії з питань ТЕБ та НС.
Термін виконання: до 01.02.2014
5. Великобурлуцькій, Валківській, Зміївськійрайонним державним адміністраціям вжити заходів щодо відновлення функціонування підрозділів місцевої пожежної охорони які припинили роботу. Інформацію про проведену роботу надати голові Комісії через секретаріат обласної комісії з питань ТЕБ та НС.
Термін виконання: 25.12.2014
6. Шевченківській районній державній адміністрації документально відпрацювати створення підрозділу місцевої пожежної охорони в с. Аркадієвка (статут пожежного підрозділу, бойові розрахунки та ін.).
Термін виконання: 29.11.2013
 
ІІ. Дотримання вимог законодавства в ході експлуатації звалищ побутових та промислових відходів в області, ліквідація несанкціонованих сміттєзвалищ.
(Георгіян А.П., Кушнерський М.Я., Масленніков О.М., Колпакова Т.М.)
За результатами доповідей та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:
1. Департаменту екології та природних ресурсів Харківської обласної державної адміністрації, Державній екологічній інспекції у Харківській області, Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації підготувати матеріали для проведення у листопаді поточного року, розширеної селекторної наради з ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ на території області, приведення в належний санітарно-екологічний стан лісосмуг та узбіч, прилеглих до транспортних магістралей, дитячих та спортивних майданчиків, зон відпочинку і масового відвідування (парків, скверів), своєчасному вивезенню сміття з цих територій. Матеріали надати голові обласної Комісії.
Термін виконання: 11. 11.2013
2. Державній екологічній інспекції у Харківській області, Головному управлінню Держсанепідслужби у Харківській області:
2.1.Посилити контроль за дотриманням вимог санітарно-екологічного законодавства в ході експлуатації полігонів та звалищ побутових і промислових відходів області, наявністю дозвільної природоохоронної документації.
Термін виконання: постійно
2.2. Інформацію про проведені перевірки та виявлені порушення надавати до Харківської обласної державної адміністрації через Департамент екології та природних ресурсів ХОДА разом з пропозиціями щодо усунення виявлених порушень.
Термін виконання: постійно
3. Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації:
3.1. Забезпечити контроль за ходом будівництва Комплексу з управління комунальними відходами м. Богодухів.
Термін виконання: до 31.12.2014
3.2. Надати Дергачівській, Харківській, Вовчанській та Золочівській районним державним адміністраціям вихідні данні про інвентаризаційні характеристики звалищ, викладені у «Рекомендаціях щодо рекультивації звалищ північної частини Харківської області», для забезпечення прийняття відповідних рішень та здійснення природоохоронних заходів на полігонах та звалищах ТПВ.
Термін виконання: до 25.11.2013
4. Харківському обласному управлінню лісового та мисливського господарства, Харківському обласному державному агролісомеліоративному підприємству «Харьківоблагроліс» провести роботу щодо ліквідації звалищ в лісах і лісопосадках. Про виконану роботу доповісти голові обласної Комісії.
Термін виконання: до 01.12.2013
5. Головному управлінню Держсанепідслужби у Харківській області надати пропозиції першому заступнику голови обласної державної адміністрації Дулубу В.Г. щодо створення міжрайонних комплексів з переробки та утилізації твердих побутових відходів на території області та підготовки розпорядження голови обласної державної адміністрації з питання організації та контролю санітарної очистки на території області.
Термін виконання: до 20.11.2013
6. Районним державним адміністраціям, виконкомам міст обласного значення:
6.1. Вжити заходів з приведення в належний санітарно-екологічний стан полігонів та звалищ твердих побутових відходів (ТПВ), виявленню та ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ в області. Забезпечити організацію виконання заходів з санітарної очистки лісосмуг та узбіч, прилеглих до транспортних магістралей та своєчасному вивезенню сміття з цих територій. Організувати роботу щодо забезпечення належного санітарного стану дитячих та спортивних майданчиків, кладовищ, меморіальних комплексів, військових поховань, зон відпочинку і масового відвідування (парків, скверів). Підготуватися звітувати з вищезазначених питань на селекторній нараді, під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Дулуба В.Г., яка пройде в листопаді поточного року.
Термін виконання: до 11.11.2013
6.2. Відповідно до ст. 20 Закону України «Про відходи», продовжити роботу щодо складання та ведення реєстру об'єктів утворення, оброблення та утилізації відходів і реєстру місць видалення відходів, про що інформувати Департамент екології та природних ресурсів ХОДА та Державну екологічну інспекцію в Харківській області для подальшого контролю.
Термін виконання: постійно
6.3. З метою запобігання виникнення несанкціонованих звалищ та зменшення обсягів утворення відходів, відповідно до ст. 12 Закону України «Про відходи», провести роботу з органами місцевого самоврядування щодо створення комісій по безхазяйним відходам, розробити і погодити з Держсанепідслужбою схеми санітарної очистки та правила благоустрою населених пунктів, налагодити безперебійний вивіз відходів.
Термін виконання: до 01.12.2013
6.4. Розглянути питання щодо виділення земельних ділянок у користування під існуючими звалищами ТПВ, вжити заходів щодо проведення рекультивації закритих і переповнених звалищ.
Термін виконання: до 01.02.2014
6.5. Провести роботу щодо отримання в повному обсязі дозвільно-погоджувальної природоохоронної документації на полігонах та звалищах твердих побутових відходів.
Термін виконання: постійно
6.6. Вжити заходів щодо впровадження роздільного збору твердих побутових відходів.
Термін виконання: постійно
6.7. Посилити роботу з населенням щодо укладання договорів про надання послуг з вивезення побутових відходів.
Термін виконання: постійно
6.8. Про проведену роботу інформувати Департамент екології та природних ресурсів Харківської обласної державної адміністрації.
Термін виконання: до 15.12.2013
 
ІІІ. Дотримання вимог чинного законодавства у сфері техногенної безпеки, стан обладнання системами раннього виявлення надзвичайних ситуацій на потенційно-небезпечних об’єктах області.
(Одарюк П.В.)
 
За результатами доповіді та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:
 
1. Керівникам КП «Харковводоканал», УМГ «Харківтрансгаз», ДО «Комбінат «Планета» та ПАТ «Укргазвидобуток» філії газопромислового управління «Шебелинкагазвидобування» завершити проведення проектних робіт з обладнання об'єктів системами раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення.
Термін виконання: до 20.12.2013
2. Керівникам ТОВ «ДВ Нафтогазодобувна компанія» (ТЕС-2), ПАТ «САН ІнБев Україна», ДП «Завод ім. Малишева», ТОВ «Амкор Тобакко Пекеджинг Україна», ТОВ «Пересічанський МЕЗ», КП «Харківводоканал», УМГ «Харківтрансгаз», ПАТ «Укргазвидобування» філії газопромислового управління «Шебелинкагазвидобування», ПАТ «Харківська ТЕЦ-5», ДО «Комбінат «Планета»  здати в експлуатацію змонтований комплекс системи раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення.
Термін виконання: до 03.03.2014
3. Керівнику УМГ «Харківтрансгаз» забезпечити допуск фахівців ГУ ДСНС України у Харківській області на територію підприємства, для здійснення перевірок, відповідно до діючого законодавства.
Термін виконання: постійно
4. Районним державним адміністраціям, виконкомам міст обласного значення розглянути на засіданнях районних, міських комісій ТЕБ та НС питання щодо впровадження на об’єктах систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій з заслуховуванням керівників підприємств.
Термін виконання: до 20.12.2013
5. Головному управлінню ДСНС України у Харківській області встановити контроль за впровадженням на об’єктах систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей.
Термін виконання: постійно
 
IV. Про передачу дизель-генераторної установки ADR28 з регіонального матеріального резерву, на зберігання до Красноградської районної державної адміністрації.
(Фадєєв В.І.)
За результатами доповіді та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:

 

Відповідно до п.12  Порядку створення і використання матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків, який затверджено постановою Кабінету Міністрів України № 308, від 29 березня 2001року, передати на зберігання в установленому законодавством порядку, з правом використання для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій до Красноградської районної державної адміністрації з регіонального матеріального резерву дизель-генераторну установку ADR28.

 
Інформацію щодо виконання протокольних рішень надавати у встановлені терміни до секретаріату обласної комісії з питань ТЕБ та НС в паперовому вигляді за адресою: 61038, м. Харків -38, Салтівське шосе, 73 кім. 412 та на електронну адресу: uchs_kteb@mail.ru або за факсом: 738-03-60.
Інформацію про виконання рішень з терміном виконання «постійно», надати  30 грудня 2013 року.
 
Перший заступник голови
обласної державної адміністрації,
голова обласної Комісії                                                                    В.Г. Дулуб
 
 
Відповідальний секретар
обласної Комісії                                                                                   О.В. Ільєнко