Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протокол № 5 засідання обласної Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій ХОДА

УКРАЇНА 
КОМІСІЯ
З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ
І НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ
ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ
 
Салтівське шосе, 73  м. Харків, 61038, телефон/факс 738-03-60; 738-02-53
E-mail: uchs_kteb@mail.ru
 
ЗАТВЕРДЖУЮ
Голова обласної державної адміністрації
 
                                 М.М. Добкін
 
«____» ____________ 2013 року
 
Протокол № 5
засідання обласної Комісії
м. Харків                                                                                 27 вересня 2013 року
 
Головував:
перший заступник голови обласної державної адміністрації,
голова обласної Комісії В.Г.Дулуб
Присутні:
члени Комісії (за окремим списком);
запрошені особи (за окремим списком).
 
 
І. Готовність  паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період.
 
(Грива Р.С., Губа В.М., Дригайло С.О., Галацан О.В.)
 
За результатами доповіді та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:
 
1. Управлінню паливно-енергетичного комплексу Харківської обласної державної адміністрації забезпечити сталу роботу підприємств паливно-енергетичного комплексу протягом осінньо-зимового періоду 2013-2014 років.
Термін виконання: постійно
2. Департаменту охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації вжити заходів щодо виконання в повному обсязі головними лікарями закладів охорони здоров’я обласного підпорядкування вимог наказу Головного управління охорони здоров’я ХОДА від 15 квітня 2013 року №302 «Про підготовку комунальних закладів охорони здоров’я до роботи в осінньо-зимовий період 2013-2014років».
Термін виконання: до 15.10.2013
3. Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації забезпечити виконання запланованих заходів з підготовки житлово-комунального господарства області до осінньо-зимового періоду 2013-2014 років.
Термін виконання: до 15.10.2013
4. Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації забезпечити виконання заходів щодо організованого початку опалювального сезону 2013-2014 років у навчальних закладах області.
Термін виконання: до 15.10.2013
5. Районним державним адміністраціям, виконкомам міст обласного значення:
5.1. Забезпечити завершення підготовки житлово-комунального господарства району (міста)  до осінньо-зимового періоду 2013-2014 років.
Термін виконання: до 15.10.2013
5.2. Вжити дієвих заходів щодо забезпечення теплопостачальними підприємствами погашення заборгованості за природний газ, спожитий у опалювальному періоді 2012-2013 років.
Термін виконання: до 15.10.2013
5.3. Проводити роботу з поліпшення фінансово-економічного стану житлово-комунальних підприємств, їх платоспроможності через впровадження енергозберігаючих технологій, економічно обґрунтованих тарифів та посилення претензійно-позовної роботи зі злісними неплатниками.
Термін виконання: до 15.10.2013
5.4. Забезпечити підготовку до своєчасного відкриття пунктів обігріву та роздачі гарячої їжі, теплої одежі незахищеним верстам населення.
Термін виконання: до 15.10.2013
5.5. Перевірити готовність до експлуатації автономних джерел енергозабезпечення на об’єктах житлово-комунального господарства та соціальної сфери, особливо в лікувальних закладах що мають хірургічні та реанімаційні відділення.
Термін виконання: до 15.10.2013
5.6. Провести роботу з керівниками паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства та об`єктів соціальної сфери щодо виконання в повному обсязі вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки, особливу увагу звернути на приведення в належний стан електрогосподарства, шляхів евакуації, системи опалення, забезпечення наявності засобів пожежогасіння та працездатного зовнішнього та внутрішнього протипожежного водопостачання, приведення у працездатний стан установок автоматичної пожежної сигналізації, пожежогасіння та систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення.
Термін виконання: до 15.10.2013
6. Борівській, Зачепилівській районним державним адміністраціям узяти на контроль забезпечення навчальних закладів на 100 % первинними засобами пожежогасіння.
Термін виконання: до 15.10.2013
7. Харківському регіонального центру з гідрометеорології  забезпечити моніторинг розвитку несприятливих погодних умов та своєчасне інформування ГУ ДСНС України в Харківській області, Департамент цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації, районні державні адміністрації, виконкоми міст обласного значення для забезпечення оперативного реагування на можливі надзвичайні ситуації у зимовий період.
Термін виконання: постійно
 
ІІ. Стан контролю безпеки при транспортуванні отруйних речовин та небезпечних вантажів.
 
(Вінник А.І., Клименко С.М.)
 
За результатами доповіді та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:
 
1. Управлінню Державної автомобільної інспекції ГУ МВС України в Харківській області:
1.1. В процесі контролю за дорожнім рухом, звертати особливу увагу на можливі порушення правил перевозки небезпечних вантажів та правил проїзду великогабаритних, важковагових транспортних засобів автомобільними дорогами області та особливо залізничними переїздами.
Термін виконання: постійно
1.2. Провести роз’яснювальну роботу з постійними перевізниками небезпечних вантажів, які зареєстровані на території Харківської області, щодо виконання ними вимог законодавства України в сфері перевезень небезпечних вантажів.
Термін виконання: 01.12.2013
2. Державній екологічній інспекції в Харківській області:
2.1. При здійсненні перевірок підприємств, які використовують, зберігають та транспортують небезпечні хімічні речовини проводити роботу з керівниками щодо:
- виконання затверджених Планів заходів, стосовно забезпечення техногенно-екологічної безпеки на підконтрольних об'єктах;
- отримання дозвільної природоохоронної документації на поводження з небезпечними речовинами, відповідно до постанови КМУ от20.06.1995р. № 440 «Про затвердження порядку одержання дозволу на виробництво, зберігання, транспортування, використання, захоронення, знищення, та утилізацію небезпечних речовин, у тому числі продуктів біотехнології та інших біологічних агентів».
Термін виконання: постійно
2.2. У разі надходження інформації про порушення вимог природоохоронного законодавства під час поводження та перевезення небезпечних речовин, негайно вживати заходи реагування.
Термін виконання: постійно
 
ІІІ. Стан охоронних зон ліній електропередач та газових мереж.
(Губа В.М., Ганус О.І.)
 
За результатами доповіді та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:
 
1. Керівникам АК «Харківобленерго» (Кирик С.В.), ПЕЕС ДП НЕК «Укренерго» (Позігун М.П.), ВП «Харківські магістральні електричні мережі» ДП «НЕК «Укренерго» (Гнатушко С.Б.), УМГ «Харківтрансгаз» (Слесар П.Ф.), ПАТ «Харківгаз» (Бескоровайний Є.В.), ПАТ «Харківміськгаз» (Мазур Д.Л.) з метою недопущення виникнення аварійних ситуацій та забезпечення сталого електро-, газопостачання споживачів Харківської області, подовжити роботу по попередженню, виявленню, та своєчасному усуненню порушень в охоронних зонах електричних та газових мереж.
Термін виконання : постійно
2. Департаменту містобудування та архітектури Харківської обласної державної адміністрації разом з Інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю у Харківській області забезпечити надання допомоги підприємствам паливно-енергетичного комплексу щодо усунення порушень в охоронних зонах електричних та газових мереж.
Термін виконання : постійно
3. ПАТ «Харківміськгаз», Управлінню паливно-енергетичного комплексу Харківської обласної державної адміністрації підготувати листа до Міністерства енергетики та вугільної промисловості України з пропозиціями щодо розробки нормативно-правового акту, який би чітко регламентував кримінальну, адміністративну і цивільно-правову відповідальність за порушення охоронних зон газопроводів.
Термін виконання: до 01.11.2013
4. Районним державним адміністраціям, виконкомам міст обласного значення:
4.1. Сприяти усуненню виявлених порушень в охоронних зонах електричних, газових мереж та розчистки трас від зелених насаджень, не допускати виникнення порушень в подальшому.
Термін виконання: постійно
4.2. Надавати дозволи на виділення земельних ділянок під будівництво фізичним та юридичним особам, тільки після погодження з підприємствами-власниками інженерних комунікацій газо-, електро-, водопостачання і водовідведення.
Термін виконання : постійно
 
5. Керуючому санацією ВАТ «Ізюмський тепловозоремонтний завод» (Костюк О.Г.) з метою запобігання виникнення можливої надзвичайної ситуації внаслідок відключення електропостачання в кількох районах області, вжити заходів щодо недопущення демонтажу повітряної лінії електропередачи (ПЛ 110Кв) «ІТРЗ – Т.Циганська».
Термін виконання : постійно
 
IV. Про виділення паливно-мастильних матеріалів Навчальному центру Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту Державної служби України з надзвичайних ситуацій з регіонального матеріального резерву.
(Фадєєв В.І.)
 
За результатами доповіді та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України № 308, від 29 березня 2001року «Про Порядок створення і використання матеріальних резервів для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків» виділити Навчальному центру Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту Державної служби України з надзвичайних ситуацій паливно-мастильні матеріали з регіонального матеріального резерву в кількості:

 
- 500 літрів бензину А-76;
- 1000 літрів дизельного палива.

 

Інформацію щодо виконання протокольних рішень надавати у встановлені терміни до секретаріату обласної комісії з питань ТЕБ та НС в паперовому вигляді за адресою: 61038, м. Харків -38, Салтівське шосе, 73 кім. 412 та на електронну адресу: uchs_kteb@mail.ru або за факсом: 738-03-60.
Інформацію про виконання рішень з терміном виконання «постійно», надати до 30 грудня 2013 року.
 
 
Перший заступник голови
обласної державної адміністрації,
голова обласної Комісії                                                                    В.Г. Дулуб
 
 
 
Відповідальний секретар
обласної Комісії                                                                                   О.В. Ільєнко