Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протокол № 4 засідання обласної Комісії з питань ТЕБ та НС ХОДА за 21 червня 2013 року

УКРАЇНА
КОМІСІЯ
З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО – ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ
ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ
ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ
61038, м. Харків -38, Салтівське шосе, 73 телефон/факс 738-03-60; 738-02-53
e-mail: uchs_kteb@mail.ru
  

ЗАТВЕРДЖУЮ
Голова обласної державної адміністрації
 
                                 М.М. Добкін
 
«____» ____________   2013 року
 
 
Протокол № 4
засідання обласної Комісії
м. Харків                                                                                 21 червня 2013 року
 
Головував:
перший заступник голови обласної державної адміністрації,
голова обласної Комісії В.Г.Дулуб
Присутні:
члени Комісії (за окремим списком);
запрошені особи (за окремим списком).
 
 
І. Про стан забезпечення техногенної, пожежної та екологічної безпеки на військових арсеналах, складах та в військових частинах, які дислокуються на території Харківської області.
 
(Шевцов А.Л., Коваль В.О., Георгіян А.П., Одарюк П.В.)
 
За результатами доповіді та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:
 
1. Державній екологічній інспекції у Харківській області:
1.1. Посилити контроль за дотриманням екологічної безпеки на військових арсеналах, складах, військових частинах на території Харківської області.
Термін виконання: постійно
1.2. У разі виявлення порушень вимог природоохоронного законодавства вживати вичерпних заходів, відповідно до повноважень, по їх усуненню.
Термін виконання: постійно
2. Північному територіальному відділу пожежної безпеки Міністерства оборони України:
2.1. Забезпечити   постійний    контроль  за  дотримання  вимог  пожежної  і
 
техногенної безпеки на військових об’єктах Харківської області.
Термін виконання: постійно
2.2. У межах чинного законодавства організувати здійснення позапланових перевірок дотримання вимог пожежної і техногенної безпеки на території складів, баз (арсеналів) зберігання боєприпасів. Про результати здійснення перевірок поінформувати голову Комісії.
Термін виконання: 01.09. 2013
2.3. Організувати здійснення позапланових перевірок дотримання вимог пожежної і техногенної безпеки на території військових об’єктів області. Особливу уваги приділити будівлям і приміщенням із масовим та цілодобовим перебуванням військовослужбовців (навчальні заклади, казарми, гуртожитки, клуби, їдальні, тощо), а також потенційно-небезпечним об’єктам, розташованим на території військових підрозділів (склади ПММ, котельні, гаражі, бокси для техніки, тощо). Про результати здійснення перевірок інформувати голову Комісії.
Термін виконання: 25.12.2013
2.4. Підготувати звернення до Генерального Штабу Збройних Сил          України на отримання дозволу, щодо залучення до позапланових перевірок дотримання вимог пожежної і техногенної безпеки на території військових об’єктів області, фахівців Головного управління ДСНС України в Харківській області, з метою надання практичної допомоги.
Термін виконання: 15.07.2013
2.5. Організувати роботу з керівниками установ та командирами військових частин щодо:
- коригування Планів пожежної безпеки, Планів реагування (дій) у разі виникнення пожеж та надзвичайних ситуацій, а також Планів евакуації;
- удосконалення та суворого виконання заходів по забезпеченню пожежної та техногенної безпеки на підпорядкованих об’єктах;
- тренування командного та особового складу військових підрозділів щодо організації термінових заходів з ліквідації пожеж та надзвичайних ситуацій.
Термін виконання: 01.08.2013
3. Командирам військових частин А0829, А1352, А2467, А2136, А0501 вжити вичерпних заходів для посилення протипожежної безпеки на об’єктах що охороняються та інформувати вищестояще командування про проблеми, які потребують негайного вирішення.
Термін виконання: 20.07.2013
4. Командирам військових частин А0829, А1352, А2467, А2136, А0501 сумісно з Головним управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області провести вивчення та аналіз протипожежної захищеності арсеналів, баз і складів озброєння.
Визначити об’єм та характер заходів, направлених на підвищення рівня пожежної безпеки без додаткового залучення фінансування з державного бюджету, розробити та затвердити план їх впровадження.
Головному управлінню Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області доповісти голові Комісії про результати проведеної роботи.
Термін виконання: 20.09.2013
5. Районним державним адміністраціям, виконкомам міст обласного значення:
5.1. Провести роботу щодо усунення недоліків виявлених під час проведення командно-штабних навчань з органами управління та евакуаційними органами щодо ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на складах, базах (арсеналах) зберігання боєприпасів та компонентів ракетного палива. Про проведену роботу поінформувати голову Комісії.
Термін виконання: 01.08.2013
5.2. Забезпечити контроль за готовністю систем оповіщення населення у разі загрози виникнення надзвичайних ситуацій на військових об’єктах.
Термін виконання: постійно
6. Начальникам Харківського, Чугуївського та Лозівського військових гарнізонів здійснити вичерпні заходи щодо забезпечення пожежної та техногенної безпеки на підпорядкованих об’єктах.
Термін виконання: постійно
7. Управлінню з питань взаємодії з митними органами, прикордонною службою, оборонної та мобілізаційної роботи Харківської обласної державної адміністрації:
7.1. Продовжити моніторинг стану вивезення ракетного палива з території в/ч А2136. Про результати інформувати голову Комісії.
Термін виконання: постійно
7.2. За інформацією командирів військових частин підготувати лист голови обласної державної адміністрації Добкіна М.М. на Кабінет Міністрів України та Міністра оборони України щодо нагальних питань забезпечення пожежної безпеки на військових об’єктах розташованих на території Харківської області.
Термін виконання: 25.07.2013
7.3. Підготувати лист голови обласної державної адміністрації Добкіна М.М. до керівництва Головного управління Державного казначейства України у Харківській області щодо необхідності  встановлення необхідних лімітів фінансування та забезпечення своєчасного і в повному обсязі перерахування заборгованості 65-му арсеналу Центрального ракетно-артелерійського управління Озброєння Збройних Сил України (в/чА1352 м. Балаклія) за 2012 рік, відповідно до Програми забезпечення живучості та вибухопожежобезпеки арсеналів, баз та складів зберігання озброєння, ракет, боєприпасів та компонентів ракетного палива Збройних Сил України на 1995-2015 роки (затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 28 червня 1995 р. N 472).
Термін виконання: 25.07.2013
 
ІІ. Стан виконання заходів із попередження виникнення надзвичайних ситуацій на очисних спорудах та запобігання забрудненню водойм.
(Георгіян А.П., Колпакова Т.М., Масленніков О.М., Капусник І.В.)
За результатами доповіді та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:
1. Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації провести роботу з керівниками водопровідно-каналізаційних підприємства області щодо організації виконання наступних питань:
1.1. Усунення недоліків в роботі каналізаційних очисних споруд та недопущенню скиду у відкриті водоймища неочищених та недостатньо очищених стічних вод.
Термін виконання: до 01.09.2013
1.2. Забезпечення дотримання технологічного регламенту роботи каналізаційних очисних споруд та постійне знезараження очищених стічних вод .
Термін виконання: постійно
1.3. Проведення виробничого лабораторного контролю за якістю очистки стічних вод та води водоймищ в зоні скиду стічних вод.
Термін виконання: до 01.09.2013
1.4. Погодження графіків відомчого (виробничого) лабораторного контролю у відповідності до п. 6.4 «Санитарных правил и норм охраны поверхностных вод от загрязнения» №4630-88 з територіальними органами Держсанепідслужби.
Термін виконання: постійно
1.5. Підготовка каналізаційних очисних споруд до роботи в осінньо-зимовому періоді 2013/2014 років.
Термін виконання: до 01.09.2013
2. Районним державним адміністраціям, виконкомам міст обласного значення провести необхідну роботу разом зкерівниками підвідомчих водопровідно-каналізаційних підприємств щодо відпрацювання наступних питань:
2.1. Забезпечення підготовки каналізаційних очисних споруд до роботи в осінньо-зимовому періоді 2013/2014 років.
Термін виконання: до 01.09.2013
2.2. Покращення стану очисних споруд, впровадження сучасних технологій очистки.
Термін виконання: до 01.09.2013
2.3. Розробки проектно-кошторисної документації на реконструкцію або капітальний ремонт очисних споруд, які його потребують або перебувають в аварійному стані, та надання її до Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури обласної державної адміністрації для розгляду питання фінансування за рахунок державного або обласного бюджету.
Термін виконання: до 01.09.2013
2.4. Здійснення контролю за санітарно-екологічним станом прибережних захисних смуг водойм, дотриманням на них режиму обмеження господарської діяльності.
Термін виконання: до 01.09.2013
3. Департаменту екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації, Державній екологічній інспекції у Харківській області, Головному управлінню Держсанепідслужби у Харківській області посилити контроль за технічним станом споруд з очистки стічних вод, якісним станом поверхневих вод, санітарно-екологічним станом прибережних захисних смуг водойм.
Термін виконання: постійно
4. Департаменту екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації спільно з Державною екологічною інспекцією у Харківській області посилити контроль за дотриманням суб'єктами господарювання нормативів гранично-допустимого скидання забруднюючих речовин, встановлених у дозволах на спеціальне водокористування.
Термін виконання: до 01.11.2013
5. Департаменту екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації, Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури обласної державної адміністрації залучити провідні наукові і проектні установи області та відпрацювати пропозиції щодо визначення необхідних обсягів робіт на очисних спорудах і визначити можливі джерела їх фінансування.
Термін виконання: до 01.10.2013
6. Департаменту екології та природних ресурсів та Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури обласної державної адміністрації відпрацювати з органами місцевої влади та органами місцевого самоврядування підготовку відповідних запитів на фінансування з державного та обласного фондів охорони навколишнього природного середовища заходів щодо попередження виникнення надзвичайних ситуацій та забруднення навколишнього середовища на очисних спорудах області.
Термін виконання: до 01.11.2013
7. Департаменту екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації спільно з Українським науково-дослідним інститутом екологічних проблемрозглянути можливість впровадження сучасних розробок та технологій очищення стічних вод на об'єктах Харківської області.
Термін виконання: до 01.10.2013
 
Інформацію щодо виконання протокольних рішень надавати у встановлені терміни до секретаріату обласної комісії з питань ТЕБ та НС в паперовому вигляді за адресою: 61038, м. Харків -38, Салтівське шосе, 73 кім. 412 та на електронну адресу: uchs_kteb@mail.ru або за факсом: 738-03-60.
Інформацію про виконання рішень з терміном виконання «постійно», надавати щоквартально до 30 числа останнього місяця кварталу протягом       2013 року.
 
 
Перший заступник голови
обласної державної адміністрації,
голова обласної Комісії                                                                    В.Г. Дулуб
 
 
Відповідальний секретар
обласної Комісії                                                                                   О.В. Ільєнко