Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протокол № 1 засідання обласної Комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА

З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО – ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ
ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ
  

                                                               ЗАТВЕРДЖУЮ
Голова обласної державної адміністрації
                                 М.М. Добкін
«____» ____________   2013 року
 
Протокол № 1
засідання обласної Комісії
м. Харків   
29 березня   2013 року
 
Головував:
перший заступник голови обласної державної адміністрації,
голова обласної Комісії В.Г.Дулуб
Присутні:
члени Комісії (за окремим списком);
запрошені особи (за окремим списком).
 
І. Підготовка районів області до пропуску осінньо-зимових дощових паводків, льодоходу і весняної повені.
(Андрієнко В.Д., Бойко В.Л., Жук В.М., Волобуєв О.В.)
За результатами доповіді та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:
 
1. Головному управлінню ДСНС України у Харківській області:
1.1. Встановити контроль за виконанням вимог чинного законодавства орендарями водних об’єктів у сфері безпечної експлуатації гідротехнічних споруд.
Термін виконання: постійно
1.2. Посилити контроль за проведенням в районах області роботи щодо внесенням змін у договори оренди земельних ділянок водного фонду з питання підвищення персональної відповідальності орендарів за створення умов безпечного перебування громадян на орендованих водоймах та безпечної експлуатації гідротехнічних споруд.
Термін виконання: постійно
1.3. Організувати роботу щодо створення бази даних кадастру поверхневих вод Харківської області відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 15.02.2012 № 413 «Про затвердження Порядку ведення державного водного кадастру» (зі змінами).
Термін виконання: постійно
1.4.Організувати моніторинг стану небезпечних гідротехнічних споруд, каскадів водосховищ і ставків, меліоративних систем і об’єктів, що знаходяться в зоні впливу шкідливої дії паводка, льодоходу та повені.
Термін виконання: до 15.04.2013
1.5. Підготувати та надати голові Комісії детальну інформацію щодостану гідротехнічних споруд, розташованих на водних об’єктах: с. Стара Московка, с. Бісквітне у балці «Карачів Лог», с. Борисівка, с. Буди. У разі необхідності надати відповідні пропозиції, щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій на зазначених водних об’єктах.
Термін виконання: до 15.04.2013
2. Харківському регіональному центру з гідрометеорології організувати щоденну роботу гідропостів (у разі погіршення паводкової ситуації – цілодобово, з інформуванням оперативного чергового пункту управління начальника ЦО області, оперативного чергового ГУ ДСНС в Харківській області, чергового Харківського обласного управління водних ресурсів), проведення регулярних спостережень за гідрологічним і льодовим режимом річок під час формування та проходження водопілля, своєчасно складати прогнози, характеристик паводка, льодоходу та повені, проведення розрахунків водогосподарського балансу на території області з урахуванням наповнення водосховищ.
Термін виконання: до 15.04.2013
3. Департаменту цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації:
3.1. Забезпечити готовність обласної системи оповіщення щодо інформування населення у разі загрози виникнення паводкової ситуації, підтоплення територій.
Термін виконання: до 15.04.2013
3.2. Підготувати голові Комісії детальну інформацію про роботу обласної системи оповіщення населення.
Термін виконання: до 01.05.2013
3.3. Інформувати обласну державну адміністрацію про виконання розпорядження Про заходи щодо безаварійного пропуску осінньо-зимових дощових паводків, льодоходу і весняної повені в області у 2012 – 2013 роках.
Термін виконання: до 15.04.2013
4. Департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації організувати контроль щодо недопущення переповнення накопичувальних ям тваринницьких ферм і комплексів та їх можливого руйнування в період паводків і повені та скиду неочищених стоків до водних об’єктів.
Термін виконання: до 15.04.2013
5. Голові Харківської районної державної адміністрації вжити заходів щодо вирішення питання приведення у належний стан гідротехнічних споруд, розташованих на водних об’єктах: с. Стара Московка, с. Бісквітне у балці «Карачів Лог», с. Борисівка, с. Буди.
Термін виконання: до 25.05.2013
 
 
 
6. Районним державним адміністраціям:
6.1. Вжити вичерпних заходів по виконанню доручення обласної державної адміністрації від 28.03.2012 року № 01-15/2372 щодо проведення інвентаризації та паспортизації безгосподарних гідротехнічних споруд. Інформацію щодо проведеної інвентаризації надати до Харківського обласного управління водних ресурсів.
Термін виконання: 01.06.2013
6.2. Продовжити роботу щодо проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення щодо правил поведінки населення в умовах весняного паводку, льодоходу і повені.
Термін виконання: постійно до 25.04.2013
6.3. З метою визначення реального технічного стану гідротехнічних споруд (дамб) водних об'єктів району, для своєчасного виявлення порушень цілісності міцності гідроспоруд, рекомендувати власникам (орендарям) проводити обстеження підводної частини гідротехнічних споруд із залученням аварійно-рятувальних водолазних служб.
Термін виконання: до 25.04.2013
6.4. Продовжити роботу щодо внесення змін у договори оренди земельних ділянок водного фонду з питання підвищення персональної відповідальності орендарів за створення умов безпечного перебування громадян на орендованих водоймах та безпечної експлуатації гідротехнічних споруд.
Термін виконання: постійно
6.5. Забезпечити сталу роботу об’єктів комунального господарства, особливо водозаборів господарсько-питного призначення та водопровідно-каналізаційних споруд і мереж в період весняної повені.
Термін виконання: до 15.04.2013
6.6. Вжити заходи щодо створення підприємствами житлово-комунального господарства району (міста) необхідного запасу будівельних і паливно-мастильних матеріалів, техніки для ліквідації наслідків весняної повені.
Термін виконання: до 15.04.2013
6.7. Забезпечити укладання договорів з відповідними установами щодо розроблення технічної документації (картографічних карт) зон ризику та зон можливого затоплення, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 31.01.2001 р. № 87 «Про порядок використання земель у зонах їх можливого затоплення внаслідок повеней і паводків».
Термін виконання: до 01.11.2013
6.8.Організувати моніторинг стану небезпечних гідротехнічних споруд, каскадів водосховищ і ставків, меліоративних систем і об’єктів, що знаходяться в зоні впливу шкідливої дії паводка, льодоходу та повені.
Термін виконання: до 15.04.2013
Рекомендувати міським головам міст обласного значення здійснити аналогічні заходи.
7. Харківському обласному управлінню водних ресурсів відпрацювати та підготувати голові Комісії детальну інформацію з наступних питань:
- готовність гідротехнічних споруд, небезпечних каскадів водосховищ і ставків та інших водних об’єктах області до пропуску осінньо-зимових дощових паводків, льодоходу і весняної повені;
 
- укладання договорів з відповідними установами) щодо розроблення технічної документації зон ризику та зон можливого затоплення;
- проведення інвентаризації гідротехнічних споруд водних об’єктів та визначенням їх власників, балансової належності та технічного стану;
- внесення змін до діючих договорів оренди земельних ділянок водного фонду з питання використання водних об’єктів і гідротехнічних споруд, розташованих на земельних ділянках водного фонду та з питання підвищення персональної відповідальності орендарів за створення умов безпечного перебування громадян на водоймах та безпечної експлуатації гідротехнічних споруд.
Термін виконання: до 15.04.2013
8. Харківському регіональному управлінню водних ресурсів Сіверсько-Донецького басейнового управління водних ресурсів:
8.1. Забезпечити взаємодію з Головним управлінням ДСНС України у Харківській області, Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації щодо організації оповіщення населення у разі загрози виникнення паводку, підтоплення населених пунктів області.
Термін виконання: до 15.04.2013
8.2. Забезпечити щоденний моніторинг за рівнем води та дотриманням режимів роботи Печенізького, Червонооскільського і Краснопавлівського водосховищ.
Термін виконання: до 15.04.2013
 
ІІ. Забезпечення протипожежного захисту об’єктів з масовим перебуванням людей.
 
( Піндер І.Ф., Захуцька О.В., Харибіна Н.Ф.)
За результатами доповіді та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:
 
1. Головному управлінню ДСНС України в Харківській області:
1.1. Забезпечити постійний контроль за дотриманням вимог пожежної і техногенної безпеки на об'єктах з масовим перебуванням людей.
Термін виконання: постійно
1.2. Організувати проведення перевірок дотримання вимог пожежної і техногенної безпеки в культурно-розважальних закладах з цілодобовим режимом роботи, які розраховані на прийом великої кількості відвідувачів.
Термін виконання: постійно
1.3. Забезпечити надання методичної допомоги керівникам закладів освіти, соціальної сфери щодо організації пожежної безпеки та відпрацювання дій на випадок виникнення пожеж у навчальних закладах.
Термін виконання: постійно
1.4. Підготувати листи головам районних державних адміністрацій, міським головам міст обласного значення за підписом голови обласної державної адміністрації М.М. Добкіна про необхідність проведення відповідної роботи з керівниками об’єктів з масовим перебуванням людей, стосовно виконання комплексу заходів направлених на усунення порушень вимог діючого законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки
Термін виконання: до 15.04.2013
1.5. Спільно з головами районних державних адміністрацій, міськими головами міст обласного значення Харківської області організувати взаємодію щодо реєстрації суб’єктів господарювання, які планують здійснювати діяльність на об’єктах за масовим перебуванням людей, за наявності дозволів на початок роботи та оренду приміщень від територіальних органів Державної служби України з надзвичайних ситуацій.
Термін виконання: до 01.06.2013
2. Районним державним адміністраціям, виконкомам міст обласного значення провести роботу щодо усунення недоліків виявлених перевірками у  закладах культури, освіти та охорони здоров’я. Про виконання поінформувати голову Комісії.
Термін виконання: 01.06.2013
3. Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації, Департаменту охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації, Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації провести роботу з керівництвом комунальних підприємств і установ, що знаходяться в їх відомчому підпорядкуванні щодо:
- корегування планів заходів, направлених на виконання норм і правил протипожежної безпеки;
- розробки заходів по забезпеченню безпечної експлуатації електроустаткування і електронагрівальних приладів;
- організації тренування керівного складу і персоналу об'єктів по підготовці до дій в екстремальних ситуаціях.
Термін виконання: до 01.05.2013
4. Виконкому Харківської міської ради, виконкомам міст обласного значення провести роботи з керівниками ринків, торгівельних майданчиків, ресторанів, об'єктів побутового обслуговування, які розташовані на території  міської ради, щодо дотриманням вимог пожежної і техногенної безпеки на об'єктах з масовим перебуванням людей.
Термін виконання: до 26.04.2013
 
ІІІ. Про затвердження переліку протирадіаційних укриттів, що знаходяться на території м. Харкова і підлягають зняттю з обліку захисних споруд цивільного захисту.
(Парамонов А.О.)
За результатами доповіді та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:
 
1. Затвердити зведену відомість зняття з обліку 56 протирадіаційних укриттів, розташованих на території м. Харкова та перевести їх у розряд найпростіших укриттів (підвалів) відповідно до наказу МНС України № 180 від 29.03.2006р.
Зведена відомість додається.
IV. Про затвердження Переліку об’єктів і територій Харківської області, які підлягають постійному і обов’язковому обслуговуванню, на договірній основі, державними аварійно-рятувальними службами.
(Волобуєв О.В.)
1. Затвердити Перелік об’єктів і територій Харківської області, які підлягають постійному і обов’язковому обслуговуванню, на договірній основі, державними аварійно-рятувальними службами.
2. Головному управлінню ДСНС України у Харківській області встановити контроль за проведенням роботи щодо виконання вимог розпорядження Харківської обласної державної адміністрації від 28.01.13 № 20 «Про проведення заходів із забезпечення протипожежної стійкості об’єктів».
Термін виконання: постійно
 
Інформацію щодо виконання протокольних рішень надавати у встановлені терміни до секретаріату обласної комісії з питань ТЕБ та НС в паперовому вигляді за адресою: 61038, м. Харків -38, Салтівське шосе, 73 кім. 412 та на електронну адресу: uchs_kteb@mail.ru або за факсом: 738-03-60.
Інформацію про виконання рішень з терміном виконання «постійно», надавати щоквартально до 30 числа останнього місяця кварталу протягом       2013 року.
 
Перший заступник голови
обласної державної адміністрації,
голова обласної Комісії                                                                    В.Г. Дулуб
 
 
Відповідальний секретар
обласної Комісії                                                                                   О.В. Ільєнко