Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протокол № 12 засідання обласної Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської обласної державної адміністрації

ЗАТВЕРДЖУЮ
Голова обласної державної адміністрації
 М.М. Добкін
 
«_25_»_____12________2012 року
 
Протокол № 12
засідання обласної Комісії
 
м. Харків                                                                                 14 грудня 2012 року
 
Головував: перший заступник голови обласної державної адміністрації,
голова обласної Комісії В.Г. Дулуб.
Присутні:   члени Комісії (за списком);
запрошені особи (за окремим списком).
 
І. Щодо забезпечення заходів з профілактики та боротьби з грипом та гострими респіраторними захворюваннями на епідемічний сезон.
(Галацан О.В., Колпакова Т.М.)
За результатами доповідей та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:
1. Головному управлінню охорони здоровя Харківської обласної державної адміністрації, Головному управлінню Держсанепідслужби в Харківській області:
1.1. Здійснювати систематичний епідеміологічний і вірусологічний моніторинг захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) на всіх ланках системи охорони здоров’я, забезпечити вірусологічне розшифрування етіології спалахів та епідемії грипу.
Термін виконання: протягом епідемічного сезону
1.2. Забезпечити готовність лікувально-профілактичних закладів та установ санепідслужби до роботи в період епідемічного підйому захворюваності на грип та ГРВІ (наявність лікарських засобів, антисептичних та дезінфекційних засобів, діагностичних тест-систем, швидких імунохроматографічних тестів та засобів індивідуального захисту для профілактики і лікування грипу та ГРВІ), безперебійну роботу лабораторій ПЛР діагностики.
Термін виконання: протягом епідемічного сезону
1.3. Забезпечити висвітлення в засобах масової інформації питань з профілактики сезонного грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій, необхідності своєчасного звернення за медичною допомогою, шкоди самолікування та важливості вакцинації проти грипу.
Термін виконання: протягом епідемічного сезону
2. Головному управлінню охорони здоров’я обласної державної адміністрації забезпечити надання кваліфікованої спеціалізованої медичної допомоги хворим на грип і ГРВІ.
Термін виконання: протягом епідемічного сезону
3. Районним державним адміністраціям, виконкомам міст обласного значення:
3.1. Вирішити питання щодо виділення коштів на імунізацію проти грипу в групах ризику.
Термін виконання: до 25.12.2012
3.2. Взяти під контроль роботу керівників служб, підприємств та організацій незалежно від форм власності щодо забезпечення необхідного температурного режиму в дитячих, освітніх, лікувально-профілактичних установах та закладах, багатоквартирних житлових будинках, на транспорті в епідсезон 2012-2013 років та по створенню в зазначений період належних умов для працюючих на відкритому повітрі.
Термін виконання: протягом епідемічного сезону
3.3. Вжити заходів щодо укомплектування дошкільних, загальноосвітніх закладів медичними кадрами, забезпечення медичних пунктів необхідними засобами та обладнанням (термометри, бактерицидні випромінювачі, дезінфекційні та антисептичні засоби, засоби особистої гігієни та індивідуального захисту).                                                                        
 Термін виконання: протягом епідемічного сезону
4. Директору ДОРП «Обласний аптечний склад» забезпечити аптечну мережу в достатній кількості протигрипозними засобами, засобами індивідуального захисту та вакцинами проти грипу.
Термін виконання: до 15.12.2012
5. Департаменту інноваційного розвитку промисловості і транспортної інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації організувати проведення профілактичних та протиепідемічних заходів на транспорті:
- проведення специфічної та неспецифічної профілактики грипу серед працівників;
- застосування дезінфекційних засобів при проведенні вологого прибирання приміщень, транспортних засобів, залів очікування;
-  наявність достатньої кількості засобів індивідуального захисту.
Термін виконання: протягом епідемічного сезону
6. Головному управлінню Держсанепідслужби в Харківській області у разі ускладнення епідемічної ситуації забезпечити контроль за своєчасністю та повнотою проведення протиепідемічних заходів в організованих колективах.
Термін виконання: протягом епідемічного сезону
7. Управлінню державтоінспекції ГУ МВС України в Харківській області, Головному управлінню охорони здоров’я обласної державної адміністрації розглянути питання закупівлі вакцин проти грипу для своєчасного проведення профілактичних щеплень та засобів для неспецифічної профілактики грипу та ГРВІ серед працівників.
Термін виконання: 25.12.2012
ІІ. Підсумки проведення технічної інвентаризації захисних споруд цивільної оборони (цивільного захисту).
(Фадєєв В.І.)
За результатами доповіді та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:
 
1. Департаменту цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації:
1.1. Проводити аналіз стану проведення технічної інвентаризації захисних споруд та надавати інформацію голові обласної комісії ТЕБ та НС з відповідними пропозиціями щодо вирішення проблемних питань до 30 числа кожного місяця.
Термін виконання: постійно
1.2. Вживати заходів щодо захисних споруд, які в ході технічної інвентаризації були визначені як безгоспні, з метою вирішення питання по подальшому їх використанню відповідно до постанови КМУ від 25 березня 2009 року № 253 «Про затвердження Порядку використання захисних споруд цивільного захисту (цивільної оборони) для господарських, культурних та побутових потреб».
Термін виконання: постійно
         1.3. Підготувати зведенні відомості технічної інвентаризації захисних споруд цивільного захисту (цивільної оборони) та провести звірку з МНС України.
Термін виконання: до 15.12.2013
2. Районним державним адміністраціям, міськвиконкомам міст обласного значення:
2.1. На виконання Плану заходів з підготовки та проведення у 2009-2014 роках технічної інвентаризації захисних споруд цивільної оборони (цивільного захисту), затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 26 листопада 2008 р. № 1473-р. зі змінами, внесеними розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24 жовтня 2012 р. № 817-р посилити роботу щодо проведення технічної інвентаризації захисних споруд цивільної оборони (цивільного захисту) комунальної та приватної форми власності.
Термін виконання: до 01.11.2013
2.2. При підготовці місцевих бюджетів на 2013 рік, передбачити виділення коштів на проведення заходів з технічної інвентаризації захисних споруд ЦО (ЦЗ) комунальної форми власності.
Термін виконання: 28.12.2012
2.3. Провести звірку облікових документів захисних споруд цивільного захисту (цивільної оборони) районів (міст обласного значення) з Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації згідно затвердженого графіку.
Термін виконання: до 30.04.2013
2.4. Розглянути на засіданнях районних (міських) комісій ТЕБ та НС питання проведення технічної інвентаризації захисних споруд ЦЗ (ЦО), з заслуховуванням керівників підприємств, установ, організацій - власників захисних споруд, які не виконують вимог законодавчих документів з питання проведення технічної інвентаризації.
 Термін виконання: до 01.02.2013
 
2.5. Вжити невідкладних заходів щодо підготовки обгрунтовуючих документів, які підтверджують неможливість проведення технічної інвентаризації окремих захисних споруд та надати їх до Департаменту цивільного захисту обласної державної адміністрації для подальшої роботи згідно вимог методичних рекомендацій МНС України.
Термін виконання: до 01.02.2013
 
2.6. Підготувати пропозиції щодо вирішення питання технічної інветаризації захисних споруд цивільного захисту (цивільної оборони) на підприємствах державної форми власності (за участі керівництва підприємств) та направити листи у профільні міністрства щодо виділення необхідного фінансування в 2013 році, для проведння технічної інвентаризації захисних споруд ЦЗ (ЦО), які знаходяться на відповідних підвідомчих підприємствах. Інформцію про проведену роботу надати до Департаменту цивільного захисту обласної держаної адміністрації
Термін виконання: до 28.12.2012
3. Харківському міськвиконкому пропонується виконати аналогічні заходи (пункти 2.1. – 2.6. даного питання).
4. Борівській, Валківській, Великобурлуцькій, Близнюківській, Кегичівській, Нововодолазькій, Сахновщинській, Шевченківській районним державним адміністраціям, виконкому м. Лозова надати копії відповідних документів, які підтверджують проведення технічної інвентаризації захисних споруд цивільного захисту (цивільної оборони), до Департаменту цивільного захисту.
Термін виконання: до 28.12.2012
 
ІІІ. Стан регіональної системи централізованого оповіщення.
(Фадєєв В.І., Черняк Ю.А.)
За результатами доповідей та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:
 
1. Департаменту цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації:
1.1. Підготувати та подати на затвердження у І кварталі 2013 року Програму проведення реконструкції системи централізованого оповіщення Харківської області на 2013-2017 роки.
Термін виконання: до 30.03.2013
1.2. Продовжити роботу по організації відновлення непрацездатних електросирен системи централізованого оповіщення Харківської області.
Термін виконання: постійно
1.3. Провести роботу з районними державними адміністраціями, виконкомами міст обласного значення щодо недопущення скорочення радіотрансляційної мережі Харківської області.
Термін виконання: постійно
1.4. Сумісно з Департаментом інноваційного розвитку промисловості і транспортної інфраструктури Харківської облдержадміністрації підготувати аналітичну довідку щодо динаміки змін кількості радіоточок в Харківській області з 2001 по 2012 рік та надати голові Комісії.
Термін виконання: до 15.01.2013
1.5. Підготувати листи районним державним адміністраціям, виконкомам міст обласного значення, за підписом голови Комісії, щодо організації негайного підключення відповідних телефонних номерів до стійки циркулярного виклику (СЦВ).
Термін виконання: до 28.12.2012
1.6. Підготувати пропозиції щодо вирішеня питання укладення договору по обслуговуванню регіональної системи оповіщення з філією спецелектрозв’язку ПАТ «Укртелеком» з урахуванням досвіду проведення даної роботи в інших регіонах України та надати голові Комісії (з визначенням можливих об’ємів та джерел фінансування).
Термін виконання: до 28.12.2012
1.7. Організувати семінарське заняття з головами районних, міських комісій ТЕБ та НС з питань функціонування регіональної системи оповіщення.
Термін виконання: до 20.02.2013
1.8. Підготувати листи за підписом голови Харківської обласної державної адміністарації головам районних державних адміністрацій, міським головам міст обласної значення, Харківському міському голові щодо необхідності організації чіткого відпрацювання порядку проходження сисгналів по системі П-160 та усунення недоліків, виявлених при проходженні контрольного сигналу 14 листопада 2012 року.
Термін виконання: до 28.12.2012
2. Головному управлінню МВС України в Харківській області організувати роботу щодо усунення недоліків по доведенню оперативної інформації та сигналів оповіщення (по системі П-160) до посадових осіб керівного складу цивільного захисту районів та міст області оперативними черговими районних відділів МВС України в Харківській області (згідно інструкції).
Термін виконання: до 01.02.2013
3. Районним державним адміністраціям, виконкомам міст обласного значення:
3.1. Провести складання (корегування) списків посадових осіб цивільного захисту (цивільної оборони), які підлягають оповіщенню у разі виникнення, або загрози виникнення надзвичайної ситуації та забезпечити підключення відповідних телефонних номерів до стійки циркулярного виклику (СЦВ).
Термін виконання: постійно
3.2. Вживати заходи щодо недопущення скорочення радіотрансляційних точок населення та організацій з метою збереження існуючої радіотрансляційної мережі Харківської області, як складової частини системи оповіщення.
Термін виконання: постійно
4. Валківській, Балаклійський, Вовчанській, Сахновщинській райдержадміністраціям, Куп’янському, Ізюмському, Чугуївському, Лозівському, Харківському міськвиконкомам провести роботу по відновленню працездатності непрацюючих електросирен. Про хід виконання робіт доповісти голові Комісії.
Термін виконання: до 25.02.2013
5. Виконкому Харківської міської ради рекомендувати вжити заходів щодо організації чіткої взаємодії з органами цивільного захисту (цивільної оборони) Харківської області у складі регіональної системи оповіщення.
 Термін виконання: до 25.01.2013
6. Департаменту інноваційного розвитку промисловості і транспортної інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації, Департаменту цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації:надати пропозиції щодо залучення мобільних операторів, які забезпечують зв'язок на території Харківської області, для використання їх можливостей в системі централізованого оповіщення Харківської області.
Термін виконання: до 30.01.2013
 
ІV.  Затвердження зведеної відомості захисних споруд цивільного захисту (цивільної оборони), технічну інвентаризацію яких провести неможливо.
(Фадєєв В.І.)
За результатами доповіді та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:
 
1. Затвердити зведену відомість захисних споруд цивільного захисту (цивільної оборони) Харківської області, технічну інвентаризацію яких провести неможливо.
 
Інформацію про виконання протокольних рішень надавати у встановлені терміни до секретаріату обласної комісії з питань ТЕБ та НС в паперовому вигляді за адресою: 61038, м. Харків -38, Салтівське шосе, 73 кім. 412 та на електронну адресу: uchs_kteb@mail.ru або за факсом: 738-03-60.
Інформацію про виконання рішень з терміном «постійно», надавати  до 25 числа, останнього місяця кварталу, протягом 2013 року.
Інформацію про виконання рішень з терміном «протягом епідемічного сезону», надавати  до 25 грудня 2012 року та до 25 лютого 2013 року.
 
 
 
Перший заступник голови
обласної державної адміністрації,
голова обласної Комісії                                                               В.Г. Дулуб
 
 
Відповідальний секретар
обласної Комісії                                                                           О.В. Ільєнко