Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протокол № 9 засідання обласної Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА

КОМІСІЯ
З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО – ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ
ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ
 ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ 

 

         ЗАТВЕРДЖУЮ
Голова обласної державної адміністрації
М.М. Добкін
«_10_ » _жовтня___ 2012 року
 
 
Протокол №  9
засідання обласної Комісії
м. Харків                                                                                  28 вересня 2012 року
 
Головував: перший заступник голови обласної державної адміністрації,
голова обласної Комісії В.Г. Дулуб.
Присутні:   члени Комісії (за списком);
запрошені особи (за окремим списком).
 
І. Про стан дотримання законодавства з питань пожежної та санітарної безпеки на ринках області.
(Ломанов О.А., Товстолуг О.Г.)
 
За результатами доповідей та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:
1. Головному управлінню Держтехногенбезпеки в Харківській області:
1.1. Організувати проведення додаткових заходів щодо дотримання керівниками ринків та торгівельних майданчиків вимог діючого законодавства у сфері техногенної безпеки, у разі необхідності провести додаткові перевірки
Термін виконання: 01.12.2012
1.2. Додатково провести роботу з керівниками ринків та торгівельних майданчиків області щодо утримання на зазначених об’єктах шляхів евакуації, наявності первинних засобів пожежегасіння, ремонту зовнішнього та внутрішнього пожежного водопостачання, приведення до справного стану електрообладнання, ремонту та монтажу пожежної сигналізації, виконання вогнезахисної обробки та обладнанню будівель блискавкозахистом.
Термін виконання: 01.12.2012
1.3. Про виконання заходів поінформувати голову Комісії через Головне управління з питань надзвичайних ситуацій.
Термін виконання: 01.12.2012
2. Головному управлінню Держсанепідслужби у Харківській області, Головному управлінню ветеринарної медицини у Харківській області:
2.1. Вжити додаткових заходів щодо дотримання на належному рівні санітарного стану на ринках та торгівельних майданчиках, у разі необхідності провести додаткові перевірки
Термін виконання: 01.12.2012
2.2. Провести роботу з керівниками ринків та торговельних майданчиків щодо забезпечення дотримання вимог Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», «Державних санітарних норм та правил утримання територій населених місць», «Ветеринарно-санітарних правил для ринків» в частині:
- систематичного проведення санітарних днів;
- прибирання та дезінфекції території;
- дотримання правил збирання, зберігання та вивезення сміття;
- утримання обладнання та інвентарю ринку у відповідності до вимог діючого законодавства.
Термін виконання: 01.12.2012
2.3. Про виконання заходів поінформувати голову Комісії через Головне управління з питань надзвичайних ситуацій.
Термін виконання: 01.12.2012
3. Головному управлінню Міністерства внутрішніх справ України в Харківській області вжити заходів щодо припинення стихійної торгівлі харчовими продуктами на території прилеглій до ринків та торговельних майданчиків.
Термін виконання: постійно
4. Керівнику торговельного майданчику «Поворотка» ПП Кречетніковій О.В. Ізюмського району негайно привести санітарний стан торговельного майданчику відповідно до вимог діючого законодавства.
Термін виконання: 01.11.2012
5. Керівникам торговельних майданчиків «Савинський ринок» ПП Кривич Ю.В. (Балаклійський район), ПП Ярова Л.В., Сагун С.А. (Валківський район), ТОВ ВКФ«Казка-1» Садовому С.В. (м. Харків), ТОВ «Харківський центральний ринок» Медведеву Ю.І. (м. Харків) вжити заходів щодо усунення порушень санітарного та ветеринарного законодавства виявлених під час перевірок.
Термін виконання: 01.11.2012
6. Районним державним адміністраціям, виконкомам міст обласного значення не надавати суб’єктам господарювання дозволів на здійснення торговельної діяльності на території ринків без узгодженням з органами Держтехногенбезпеки.
 
ІІ. Стан забезпечення безпеки на військових арсеналах та складах Харківської області.
(Квартенко Р.О., Андрєєв В.І.)
За результатами доповідей та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:
1. Державному управлінню охорони навколишнього природного середовища в Харківській області підготувати план заходів щодо забезпечення контролю техногенної безпеки на військових арсеналах.
Термін виконання: 1.12.2012
2. Головному управління по взаємодії з правоохоронними органами, органами юстиції, оборонної та мобілізаційної роботи Харківської облдержадміністрації підготувати звіт про проведену щодо підвищення безпеки на військових арсеналах Харківської області.
Термін виконання: 1.11.2012
3. Командирам військових частин А2136, А1352, А2467, А0829, А0501:
3.1. Вжити заходів відповідно щодо виконання Комплексного плану заходів із забезпечення техногенної та пожежної безпеки у місцях зберігання боєприпасів Збройних сил України з урахуванням директиви Міністра оборони України від 22.06.2011 №Д-322/1 відповідно до компетенції.
Термін виконання: 10.12.2012
3.2. Уточнити порядок взаємодії з Головним територіальним управлінням МНС України в Харківській області, Державною екологічною інспекцією в Харківській області щодо виконання заходів направлених на дотримання стану пожежної та екологічної безпеки на території військових частин.
Термін виконання: постійно
4Командиру військової частини А2136 забезпечити підготовку матеріально-технічної бази для безаварійного вивозу токсичних речовин до Російської Федерації.
Термін виконання: до 15.12.2012
5. Командиру військової частини А1352 вжити заходів щодо організації подальшого безпечного вивезення боєприпасів, які підлягають утилізації, відповідно до рішення Держаної комісії ТЕБ та НС (протокол №2 від 26 червня 2012 року)
Термін виконання: 15.12.2012
ІІІ. Готовність підприємств і об’єктів енергетики, теплопостачання, житлово-комунального господарства, освіти, науки, медицини до роботи в осінньо – зимовий період.
(Без’язичний В.Ф., Грива Р.О., Сохацький О.Ю., Ломанов О.А., Шаповал Р.В., Галацан О.В.)
За результатами доповідей та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:
1. Управлінню паливно-енергетичного комплексу обласної державної адміністрації:
1.1. Забезпечити контроль за накопиченням резервних видів палива на енергогенеруючих підприємствах.
Термін виконання: постійно
1.2. Провести роботу з керівниками підприємств паливно-енергетичного комплексу щодо підвищення надійності роботи обладнання, інженерних мереж і споруд для сталого забезпечення споживачів електричною енергією та природним газом в осінньо-зимовому періоді 2012-2013 років.
Термін виконання: до 15.10.2012
2. Головному управлінню житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації здійснювати контроль за ходом виконання запланованих заходів з підготовки житлово-комунального господарства області до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років.
Термін виконання: постійно
3. Головному управлінню житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації, Головному управлінню охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації, Головному управлінню освіти і науки Харківської облдержадміністрації:
3.1. Встановити постійний контроль за виконанням заходів направлених на забезпечення техногенної та пожежної безпеки на підпорядкованих об’єктах.
Термін виконання : постійно
3.2. Вжити заходи по усуненню недоліків виявлених під час проведення перевірок стану пожежної та техногенної безпеки.
Термін виконання: до 15.10.2012
3.3. Під час формування бюджету на наступний рік спланувати видатки на фінансування заходів у сфері пожежної та техногенної безпеки.
Термін виконання: до 15.12.2012
4. Головному управлінню охорони здоров’я обласної державної адміністрації вжити заходів щодо виконання в повному обсязі головними лікарями закладів охорони здоров’я обласного підпорядкування щодо виконання  вимог наказу Головного управління охорони здоров’я від 18 квітня 2012 року №270 «Про підготовку комунальних закладів охорони здоров’я до роботи в осінньо-зимовий період 2012-2013років».
Термін виконання: до 15.10.2012
5. Головам районних державних адміністрацій:
5.1. Завершити підготовку житлово-комунального господарства області до осінньо-зимового періоду 2012/2013 років.
Термін виконання: до 15.10.2012
5.2. Вжити дієвих заходів щодо забезпечення теплопостачальними підприємствами погашення заборгованості за природний газ, спожитий у опалювальному періоді 2011/2012 років.
Термін виконання: до 15.10.2012
5.3. Забезпечити своєчасне укладання договорів теплопостачальними підприємствами на закупівлю природного газу для котелень на опалювальний сезон 2012/2013 років.
Термін виконання: до 15.10.2012
5.4. Організувати роботу з поліпшення фінансово-економічного стану житлово-комунальних підприємств, їх платоспроможності через впровадження енергозберігаючих технологій, економічно обґрунтованих тарифів та посилення претензійно-позовної роботи з  неплатниками.
Термін виконання : постійно
5.5. Взяти під контроль забезпеченість навчальних закладів твердим паливом на опалювальний сезон 2012/2013 років відповідно до запланованих обсягів.
Термін виконання: постійно
5.6. Завершити підготовку відомчих котелень до роботи в опалювальному сезоні 2012/2013 років.
 
Термін виконання : до 15.10.2012
Міським головам міст обласного значення запропонувати виконати аналогічні заходи.
 
ІV. Про проблемні питання щодо функціонування Державного спеціалізованого підприємства «Харківський державний міжобласний спеціальний комбінат».
(Пірлик В.П., Товстолуг О.Г., Беззабава О.В.)
 
За результатами доповідей та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:
1. Державному спеціалізованому підприємству «Харківський державний міжобласний спеціальний комбінат»:
1.1. Придбати додаткові дистанційні маніпулятори для аварійних комплектів спецавтотранспорту.
Термін виконання: до 01.02.2013
1.2.Розробити програму щодо поводження з матеріалами забрудненими техногенно-підсиленними джерелами природного походження (НКТ-трубами), які зберігаються на Державному спеціалізованому підприємстві «Харківський державний міжобласний спеціальний комбінат».
Термін виконання: до 01.02.2013
2. Службі автомобільних доріг у Харківській областівжити заходів щодо ремонту асфальтового покриття дороги від с. Пересічне Дергачівського р-ну до Державного спеціалізованого підприємства «Харківський державний міжобласний спеціальний комбінат».
Термін виконання: до 01.11.2012
3. Головному управлінню Міністерства внутрішніх справ України в Харківській, Державному спеціалізованому підприємству «Харківський державний міжобласний спеціальний комбінат» вирішити питання по відновленню радіозв’язку між ДСП «Харківський державний міжобласний спеціальний комбінат» та відповідним підрозділом Управління державної служби охорони при ГУМВС України в Харківській області.
Термін виконання: до 01.11.2012
4. Харківській філії ПАТ «Укртелеком» забезпечити надійний телефонний зв'язок з ДСП «Харківський державний міжобласний спеціальний комбінат».
Термін виконання: постійно
Інформацію про виконання протокольних рішень надавати у встановлені терміни до секретаріату обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в паперовому вигляді за адресою: 61038, м. Харків -38, Салтівське шосе, 73 кім. 412 та на електронну адресу: uchs_kteb@mail.ru  або за факсом: 738-03-60.
Інформацію про виконання рішень з терміном виконання «постійно», надавати щоквартально, до 25 числа останнього місяця кварталу протягом 2012 року.
 
Перший заступник голови
обласної державної адміністрації,
голова обласної Комісії                                                                  В.Г. Дулуб
 
Відповідальний секретар
обласної Комісії                                                                                О.В. Ільєнко