Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протокол № 7 засідання обласної Комісії

ЗАТВЕРДЖУЮ
Голова обласної державної адміністрації

М.М. Добкін

«____» ____________ 2012 року

Протокол № 7
засідання обласної Комісії

м. Харків 3 липня 2012 року

Головував: перший заступник голови обласної державної адміністрації, голова обласної Комісії В.Г. Дулуб.
Присутні: члени Комісії (за списком);
запрошені особи (за окремим списком).

І. Підготовка місць масового відпочинку на водних об’єктах області.
(Ломанов О.А., Фадєєв В.І.)

За результатами доповідей та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:
1. Головному управлінню Держтехногенбезпеки у Харківській області:
1.1. Встановити контроль за виконанням заходів щодо обладнання місць масового відпочинку людей на воді та узгодження паспортів пляжів у відповідності до Правил охорони життя людей на водних об’єктах України.
Термін виконання: постійно
1.2. Провести позапланові перевірки місць масового відпочинку людей на воді (відкритих пляжів). За невиконання заходів керівниками цих об’єктів застосовувати вичерпних заходів реагування у відповідності до чинного законодавства.
Термін виконання: постійно
2. Головному управлінню з питань надзвичайних ситуацій:
2.1. Підготувати доповідну записку голові обласної державної адміністрації щодо виконання розпорядження голови ОДА № 270 від 26 квітня 2012 року «Про затвердження Плану організаційних і практичних заходів щодо запобігання нещасним випадкам з людьми на водних об’єктах області» в частині відкриття пляжів загального користування у районах та містах обласного значення.
Термін виконання: до 17.07.2012
2.2. Сумісно з Головним управлінням Держтехногенбезпеки у Харківській області взяти під контроль паспортизацію затверджених місць масового відпочинку на водних об’єктах районів та міст обласного значення області.
Термін виконання: 17.07.2012
2.3. Забезпечити своєчасне реагування Харківської обласної комунальної аварійно–рятувальної служби (ХОКАРВС) на надзвичайні ситуації на водних об’єктах області.
Термін виконання: постійно
3. Обласній санітарно-епідеміологічній станції:
3.1. Забезпечити контроль за санітарною та епідемічною ситуацією в місцях масового відпочинку на території області згідно наказу Міністерства охорони здоров’я від 17 березня № 145. «Про затвердження Державних санітарних норм та правил утримання територій населених місць» зареєстрованого в Мін’юсті України 05.04.2011 за № 457/19195.
Термін виконання: постійно
3.2. Здійснювати перевірку місць масового відпочинку під час узгодження паспортів пляжів.
Термін виконання: постійно
4. Головам районних державних адміністрацій:
4.1. Забезпечити безумовне виконання вимог розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації від 26 квітня 2012 року № 270 «Про затвердження Плану організаційних і практичних заходів щодо запобігання нещасним випадкам з людьми на водних об'єктах області».
Термін виконання: постійно.
4.2. Забезпечити обладнання та паспортизацію визначених та затверджених місць масового відпочинку населення на водних об’єктах відповідно з вимогами «Правил охорони життя людей на водних об’єктах України», затверджених наказом Міністра МНС України від 3 грудня 2001 року № 272.
Термін виконання: 17.07. 2012
4.3. Установити в місцях, заборонених для купання, стенди заборонного та попереджувального характеру.
Термін виконання: до 05.07.2012
4.4. Провести інформаційно-роз’яснювальну роботи через засоби масової інформації та безпосередньо у місцях відпочинку громадян поблизу водних об’єктів, щодо правил поведінки на воді та про випадки загибелі людей на водних об’єктах.
Термін виконання: 17.07.2012
Органам виконавчої влади міст обласного значення рекомендувати вжити аналогічні заходи.
5. Головам Великобурлуцької, Кегичівської, Новодолазької районних державних адміністрацій:
5.1. Негайно вжити заходів щодо визначення, та затвердження місць масового відпочинку населення на водних об’єктах району відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 06.03.2002 року № 264 «Про затвердження порядку обліку місць масового відпочинку населення на водних об’єктах».
Термін виконання: до 05.07.2012
5.2. Забезпечити обладнання та паспортизацію пляжів загального користування відповідно з вимогами «Правил охорони життя людей на водних об’єктах України», затверджених наказом Міністра МНС України від 3 грудня 2001 року № 272, про що надати доповідну записку до ГУ НС ХОДА.
Термін виконання: 17.07.2012
6. Головам Валківської, Кегічівської, Лозівської, Нововодолазької, Сахновщанської районних державних адміністрацій організувати та провести роботу щодо внесення змін до договорів оренди водних об’єктів з питань підвищення персональної відповідальності орендарів за створення умов безпечного перебування людей на орендованих водоймах, про виконану роботу поінформувати ГУ НС ХОДА.
Термін виконання: до 31.07.2012
ІІ. Стан забезпечення техногенної та екологічної безпеки на очисних спорудах , які експлуатуються на території області.
(Грива Р.С., Колпакова Т.М., Георгіян А.П.)

1. Головному управлінню житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури облдержадміністрації:
1.1. Організувати контроль за підготовкою каналізаційних очисних споруд в області до роботи в осінньо-зимовому періоді 2012/2013 років.
Термін виконання: до 01.09.2012
1.2. Встановити контроль за проведенням ходу будівництва та реконструкції каналізаційних очисних споруд та каналізаційних мереж у населених пунктах області.
Термін виконання: постійно
2. Головам Первомайської, Великобурлуцької, Зачепилівської, Краснокутської, Сахновщинської, Харківської районних державних адміністрацій, Ізюмському міському голові провести невідкладні заходи по усуненню недоліків в роботі каналізаційних очисних споруд та недопущенню скиду у відкриті водоймища неочищених та недостатньо очищених стічних вод.
Термін виконання: до 01.07.2012
3. Районним державним адміністраціям сумісно з керівниками водопровідно-каналізаційних підприємств області (балансо-утримувачами очисних споруд):
3.1. Організувати проведення комплексу заходів щодо забезпечення пожежної безпеки на підпорядкованих очисних спорудах (організація постів спостереження, викос сухої трави, інформаційна взаємодія з підрозділами МНС).
Термін виконання: до 01.08.2012
3.2. В межах підготовки господарства до роботи в осінньо-зимовому періоді 2012/2013 років забезпечити підготовку каналізаційних очисних споруд.
Термін виконання: до 01.09.2012
3.3. У разі потреби реконструкції (будівництва) каналізаційних очисних споруд в районі, забезпечити розробку проектно-кошторисної документації на проведення робіт згідно з вимогами чинного законодавства та надати до Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури облдержадміністрації
Термін виконання: до 01.12.2012
3.4. Провести організаційну роботу по забезпеченню безаварійної роботи каналізаційних очисних споруд, проведенню виробничого лабораторного контролю за якістю очистки стічних вод та води водоймищ в зоні скиду стічних вод.
Термін виконання: постійно
3.5. Забезпечити дотримання технологічного регламенту роботи каналізаційних очисних споруд та постійне знезараження очищених стічних вод.
Термін виконання: постійно
3.6. Вживати заходи щодо покращення стану очисних споруд, сприяти впровадженню сучасних технологій очистки.
Термін виконання: постійно
Органам виконавчої влади міст обласного значення рекомендувати вжити аналогічні заходи.
4. Обласній санітарно-епідеміологічній станції посилити контроль за якісним станом поверхневих вод, санітарно-екологічним станом прибережних захисних смуг водойм, в які проводиться скид очищених вод.
Термін виконання: постійно
5. Державній екологічній інспекції в Харківській області посилити контроль за виконанням вимог діючого законодавства щодо господарської діяльності у прибережних захисних смугах водойм, у які проводиться скид очищених вод.
Термін виконання: постійно
6. Комунальному підприємству «Харківводоканал» забезпечити нормативну якість очищення стічних вод, що скидаються у водні об’єкти.
Термін виконання: постійно
Інформацію про виконання протокольних рішень надавати у встановлені терміни до секретаріату обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в паперовому вигляді за адресою: 61038, м. Харків -38, Салтівське шосе, 73 кім. 412 та на електронну адресу: uchs_kteb@mail.ru або за факсом: 738-03-60.
Інформацію про виконання рішень з терміном виконання «постійно», надавати щоквартально до 25 числа останнього місяця кварталу протягом 2012 року.

Перший заступник голови обласної державної адміністрації, голова обласної Комісії   В.Г. Дулуб

Відповідальний секретар обласної Комісії        О.В. Ільєнко