Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протокол № 6 позачергового засідання обласної Комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА

КОМІСІЯ
З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО – ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ
ТА НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ
 ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ 

 

ЗАТВЕРДЖУЮ
Голова обласної державної адміністрації 
М.М. Добкін
 
       «_6_» _червня_____ 2012 року
 
 
Протокол №  6
позачергового засідання обласної Комісії
 
м. Харків                                                                              31 травня 2012 року
 
Головував: перший заступник голови обласної державної адміністрації,
голова обласної Комісії В.Г. Дулуб.
Присутні:   члени Комісії (за списком);
запрошені особи (за окремим списком).
 
І. Щодо надзвичайної ситуації, яка склалася з водопостачанням міста Куп’янськ.
(Фадєєв В.І., Дорошенко С.М., Кирик С.В., Колпакова Т.М.)
30 травня 2012 року о 10-19 внаслідок великої заборгованості за спожиту електроенергію АК «Харківобленерго» припинило енергопостачання насосної станції водозабору «Голубовський», в результаті чого без водопостачання залишились центральна частина і мікрорайон «Ювілейний» міста Куп’янськ.
Про відключення даного водозабору керівництво міста Куп’янськ було поінформовано заздалегідь, але заходи щодо попередження населення про відключення водопостачання та підготовки забезпечення привозною питною водою проведені не були що привело до широкого суспільного резонансу.
За результатами доповіді та з урахуванням обговорення Комісія вирішила:
1. Враховуючи ситуацію, яка склалася 30 травня 2012 року в результаті відключення електроенергії від підприємства водопостачання міста Куп’янськ та несвоєчасну, некомпетентну реакцію на відключення електропостачання об’єктів ЖКГ міста, визнати роботу Куп’янської міської комісії з питань ТЕБ та НС незадовільною.
2. Куп’янському міському голові (Демченко В.В.) зважаючи на резонанс, який викликали дії виконавчої влади міста Куп’янськ у міській громаді, та відсутність своєчасної і відповідної реакції на критичну ситуацію пов’язану з припиненням водопостачання до об’єктів інфраструктури, житлових будинків міста, рекомендувати прийняти відповідні кадрові рішення щодо заступника Куп’янського міського голови, голови міської комісії ТЕБ та НС Керімова В.К.
Термін виконання: до15.06.2012
3. Головному управлінню МВС України в Харківській області провести відповідну роботущодо встановлення осіб (підприємств), які реалізовували питну воду на території м. Куп’янськ у період відсутності водопостачання за завищеною ціною, на предмет встановлення законності цих дій та недопущення зазначених випадків в майбутньому.
Термін виконання: до 15.06.2012
4. Головному управлінню з питань надзвичайних ситуацій уточнити плани реагування при виникненні аварій на електроенергетичних системах та системах життєзабезпечення на території Харківської області.
Термін виконання: до 15.06.2012
5. Головному територіальному управлінню МНС України в Харківській області разом з місцевими органами влади узгодити місця забору води для пожежних підрозділів у разі відключення енергопостачання об’єктів ЖКГ.
Термін виконання: до 15.06.2012
6. Обласній санітарно-епідеміологічній станції:
6.1. Забезпечити постійний контроль за станом питної води, яка постачається автоцистернами у випадках виникнення надзвичайних ситуацій з водопостачанням, в першу чергу до закладів охорони здоров’я та дитячих навчальних закладів (шкіл, дитячих садків, інтернатів, тощо).
Термін виконання: постійно
6.2. Організувати перевірку наявності дійсних санітарних паспортів на ємності для транспортування питної води у районах та містах області.
Термін виконання: до 01.07.2012
7. Головному управлінню житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури:
7.1.Розробити інструкції підпорядкованим підприємствам ЖКГ області на випадок отримання попередження про припинення електропостачання підприємствам тепло-, водопостачання, водовідведення з визначенням першочергових дій, термінів виконання, відповідальних посадових осіб на період можливого відключення  та надати на затвердження голові Комісії.
 Термін виконання: до 15.06.2012
7.2. Разом з управлінням паливно-енергетичного комплексу узгодити з АК «Харківобленерго» порядок взаємодії на випадок відключення електропостачання, визначити терміни та порядок інформування Головного управління з питань НС, Головного територіального управлінню МНС України в Харківській області, Головного управління охорони здоров’я, обласної санітарно-епідеміологічної станції, Головного управління ЖКГ та розвитку інфраструктури та інших органів влади.
Термін виконання: до 15.06.2012
8. Харківському міському голові (Кернесу Г.А.) рекомендувати провести відповідну роботу з керівниками комунальних підприємств міста Харків щодо погашення заборгованості за спожиту електроенергію перед АК «Харківобленерго».
Термін виконання: до 15.06.2012
9.  Комунальному підприємству «Харківводоканал» на виконання п.4 протоколу № 13  засідання обласної Комісії від 9 листопада 2011 року, вжити дієвих заходів щодо вирішення питання погашення заборгованості за спожиту електроенергію. Про виконання надати розширену довідку голові обласної Комісії.
Термін виконання: до 1.08.2012
10. Районним державним адміністраціям, виконкомам міст обласного значення:
10.1. Вжити заходів щодо негайного погашення заборгованості (у разі наявності) за спожиту електроенергію підприємствами житлово-комунального господарства.У разі необхідності скласти та погодити з районними відділеннями енергозбуту АК «Харківобленерго» графіки погашення заборгованості та взяти під контроль їх виконання.
Термін виконання: до 01.07.2012
10.2. Розробити чіткі, поетапні плани реагування органів місцевої влади на випадок виникнення надзвичайної ситуації з відключенням тепло-, електро-,   водопостачання та водовідведення населених пунктів. Визначити наявний автотранспорт, цистерни, ємності, які можна використати для доставки питної та технічної води, умови на яких буде залучатися техніка, порядок санітарного контролю, місця забору необхідної кількості води, маршрути доставки, схеми розташування пунктів забезпечення водою населення.
Матеріали надати голові Комісії через Головне управління з питань надзвичайних ситуацій.
Термін виконання: до 15.06.2012
10.3. Визначити порядок, терміни та засоби інформування населення (місцеві ЗМІ, гучномовці, листівки, тощо) у разі виникнення реальної загрози припинення тепло-, електро-, та  водопостачання у містах області.
 
Термін виконання: до 15.06.2012
Інформацію щодо виконання протокольних рішень надавати у встановлені терміни до секретаріату обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в паперовому вигляді за адресою: 61038, м. Харків -38, Салтівське шосе, 73 кім. 412 та на електронну адресу: uchs_kteb@mail.ru або за факсом: 738-03-60.
 
Інформацію про виконання рішень з терміном виконання «постійно», надавати щоквартально до 25 числа останнього місяця кварталу протягом 2012 року.
 
Перший заступник голови
обласної державної адміністрації,
голова обласної Комісії В.Г. Дулуб
 
Відповідальний секретар
обласної Комісії О.В. Ільєнко