Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протокол № 12 засідання обласної Комісії

“20 ” жовтня       2011 р.                                                                              м. Харків
 
Головував:
перший заступник голови обласної державної адміністрації,
голова обласної Комісії В.М.Бабаєв
 
 
Присутні:
члени Комісії (за окремим списком);
запрошені особи (за окремим списком).
 
 
Слухали:
 І. Про дотримання вимог санітарного законодавства у сфері забезпечення населення доброякісною питною водою
(Колпакову Т.М., Гриву Р.С.)
 
За результатами доповіді та з урахуванням обговорення
Комісія вирішила:
1.Головному управлінню житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури.
1.1. Ініціювати внесення змін до обласної програми «Питна вода Харківської області на 2006-2020 роки» з відповідним корегуванням термінів виконання , заходів, шляхів реалізації та джерел фінансування .
1.2.Розглянути питання щодо фінансування перекладання існуючих водопровідних мереж та будівництва нових водогонів в першу чергу у Барвінківському, Близнюківському, Дергачівському районах.
Термін виконання: 25.12.2011
2. Головному управлінню освіти і науки розглянути питання щодо шляхів та можливих джерел фінансування впровадження альтернативного водопостачання у навчальних закладах області, де вода не відповідає вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 „Гігієнічні вимоги до води питної призначеної для споживання людиною”.
Термін виконання: 25.12.2011
3. Головам районних держаних адміністрацій:
3.1. Огранізувати проведення сільськими, селищними, міськими (районного значення) радами  обліку шахтних колодязів загального користування та виконання заходів по проведенню їх ремонту, очищення та дезінфекції.
Термін виконання: постійно
3.2.Забезпечити привозною питною водою гарантованої якості та в достатній кількості, дітей віком до 3-х років, які споживають питну воду з джерел нецентралізованого водопостачання, де вода не відповідає вимогам державного стандарту.
Термін виконання: постійно
3.3. Взяти під контроль питання проведення відомчого лабораторного контролю за якістю питної води з об’єктів централізованого водопостачання.
Термін виконання: постійно
3.4. Опрацювати разом з головами місцевих рад питання щодо передбачення коштів місцевих бюджетів на реалізацію в 2012 році заходів Програми «Питна вода Харківської області» на 2006-2020 роки».
Термін виконання: при формуванні відповідних бюджетів
3.5. Надати до ГУ ЖКГ інформацію щодо підприємств, які надають послуги з централізованого водопостачання та водовідведення на підпорядкованій території та  наявність (відсутність) відповідних ліцензій.
Термін виконання: 1.11.2011
3.6. Разом з головами відповідних місцевих рад передбачити кошти на наступний рік для виготовлення проектно-кошторисної документації для ремонту інженерної інфраструктури систем водопостачання та водовідведення.
Термін виконання: при формуванні відповідних бюджетів
3.7. Забезпечити проведення інвентаризації артезіанських свердловин розташованих на підпорядкованій території. Зведену інформацію з зазначенням технічного стану артезіанських свердловин та власників (балансоутримувачів)
надати до Головного управління житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури, Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Харківській області та Головного управління з питань НС ХОДА.
Термін виконання: 30.12.2011
Міським головам міст обласного значення запропонувати здійснити аналогічні заходи.
  
ІІ. Про хід проведення технічної інвентаризації захисних споруд згідно вимог розпорядження голови обласної державної адміністрації від                         26 червня 2009 року «Про організацію заходів з підготовки та проведення технічної інвентаризації захисних споруд цивільної оборони (цивільного захисту)»
(Шишкіна О.Л.)
За результатами доповіді та з урахуванням обговорення
Комісія вирішила:
1. Визнати незадовільною роботу районних державних адміністрацій Великобурлуцького, Борівського, Шевченківського районів та міста Куп’янськ    по виконанню розпорядження голови обласної державної адміністрації                від 26.06.2009 №347 «Про організацію заходів з підготовки та проведення технічної інвентаризації захисних споруд цивільної оборони (цивільного захисту), зі змінами внесеними розпорядженням від 10.02.2011 №47.
2. Головам районних державних адміністрацій:
2.1. Забезпечити безумовне виконання «Плану заходів з підготовки та проведення у 2009 – 2012 роках технічної інвентаризації захисних споруд цивільної оборони (цивільного захисту)». 
Термін виконання: до 10.11.2011
2.2. Запланувати кошти у 2012 році для проведення технічної інвентаризації захисних споруд цивільної оборони (цивільного захисту).
Термін виконання: при формуванні відповідних бюджетів
2.3.Скласти відомості протирадіаційних укриттів, які необхідно зняти з обліку та надати до Головного управління з питань НС з відповідним пакетом документів по кожній ПРУ.
Термін виконання: до 15.11.2011
2.4. Забезпечити надання до Головного управління з питань НС звітних документів щодо проведення технічної інвентаризації захисних споруд цивільної оборони (цивільного захисту) у терміни, які визначені дорученням першого заступника голови обласної державної адміністрації від 07.06.2011 №01-103/4262.
Термін виконання: щоквартально (до 5 числа наступного місяця кварталу)
 
Міським головам міст обласного значення запропонувати здійснити аналогічні заходи.
 
 ІІІ. Затвердження переліку потенційно - небезпечних об’єктів Харківської області на 2012 рік.
(Козленко А.М.)
За результатами доповіді та з урахуванням обговорення
Комісія вирішила:
1. Затвердити перелік потенційно-небезпечних об’єктів області на 2012 рік.
2. Затвердити перелік об’єктів Харківської області, які підлягають обладнанню системами раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення на 2012 рік.
3. Рекомендувати Головному управлінню держтехногенбезпеки у Харківській області надати на затвердження перелік ПНО області на 2013 рік.
Термін виконання : жовтень 2012 року
 
ІV. Контрольне питання. Стан забезпечення техногенної безпеки охоронних зон магістральних та розподільчих газопроводів у житловому секторі
(Собчука М.П., Дідика П.А., Мордовенка М.І., Денисенка М.М.)
 
За результатами доповіді та з урахуванням обговорення
Комісія вирішила:
1. Керівникам УМГ «Харківтрансгаз», ПАТ «Харківгаз», ПАТ «Харківміськгаз», Територіального управління Державного комітету промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду по Харківській області
 
1.1. Надати письмові довідки через секретаріат обласної Комісії щодо вжитих заходів до порушників (забудовників) Правил охорони магістральних газопроводів, Правил безпеки систем газопостачання України та інших законодавчих актів України в охоронних зонах магістральних газопроводів.
Термін виконання: 1.11.2011
1.2. Надати вичерпну інформацію щодо випадків виділення земельних ділянок в охоронних зонах магістральних газопроводів районними державними адміністраціями, органами місцевого самоврядування.
Термін виконання: 1.11.2011
  
Інформацію щодо виконання протокольних рішень надавати у встановлені терміни до секретаріату обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
Інформацію з терміном виконання “постійно”, “протягом року”, а також, де не вказано термін надавати до 25 числа щоквартально протягом 2011 року.
 
 Голова обласної Комісії                                                                          В. Бабаєв
 
Відповідальний секретар
обласної Комісії                                                                                 О. Ільєнко